Reisverslag familie op Bali

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 1 jaar

We hebben echt enorm genoten van onze vakantie!

Het birdpark in Ubud was wel erg mooi en Norah vond dat ook erg indrukwekkend. Pemuteran was geweldig! Het was daar prachtig verzorgd en het strand was erg mooi. Ook het schildpadden verblijf een paar 100 meter verderop was leuk voor Norah. Ze heeft nog een schildpadje uitgezet.

Lovina beach was wat minder (komt misschien ook doordat we hiervoor in een geweldige accommodatie zaten). Het stadje was niet bijzonder. We hebben een tour gedaan langs een tempel, het stadje en de Benjar hotsprings waarvan eigenlijk alleen de tempel de moeite waard was.

Candidasa was ook weer super mooi. We hebben daar ook een trekking gedaan door dorpjes, langs rijstvelden en zijn langs een theeplantage geweest. Dat was een hele leuke ervaring. Ook zijn we met de boot naar de mangrove gegaan. Wat erg leuk was.

Daarna zijn we naar Nusa Lembongan gegaan. Eigenlijk vonden we het hele ‘gedoe’ met de boot het niet waard om naar Nusa Lembongan te gaan voor 3 nachten. Ligt misschien ook aan dat het in het droge seizoen is waardoor het eiland misschien minder mooi is. Maar daar was het wel heel fijn.

Sanur vinden we het allermooiste stadje. Dit is een stadje waar je gewoon lekker door kan lopen, wat niet ‘verlaten/leeg/of juist megadruk’ voelde maar waar je ook echt leuke winkeltjes en restaurantjes kan vinden. Achteraf zouden we Lovina hebben overgeslagen en dan langer in Pemuteran of Sanur willen blijven. Het was toch wel veel reizen.

We vonden Bali echt heerlijk. Hele fijne constante warme temperatuur en de mensen zijn echt gek op kinderen. Ze liepen zo met Norah rondjes of gingen met haar spelen en zelfs iedereen op straat zwaait of lacht vriendelijk naar haar. En de stranden zijn super mooi. Het was echt genieten!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Indonesië.