Reisverslag familie op reis op Bali en Singapore

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9 en 11 jaar

We kunnen terug kijken op een hele mooie en bijzondere reis.

De eerste dagen Singapore waren erg leuk. De kinderen vonden het zwembad met de glijbaan erg leuk en Universal Studio’s. Wij hebben vooral genomen van de Chili Crab, heerlijk! De mensen die ons kwamen ophalen van het vliegtuig waren erg vriendelijk en we werden ook weer op tijd opgehaald om naar Bali te gaan.

Mahagiri Villa’s in Sanur vonden we waanzinnig mooi! Sanur op zich vonden wij niet bijzonder, maar we zijn gaan snorkelen bij Nusa Penida. Dat vonden de kinderen ook erg mooi. Gids Augustinus kwam ons ophalen om naar Candidasa te gaan en ook naar Lovina was hij onze gids. Wat een bijzondere man was dat. Hij heeft ons heel veel verteld en laten zien. Wij vonden het met name leuk om naar de lokale markt te gaan, de koffieplantage, en naar de houtbewerking. En alles wat langs de weg groeit, mango’s, avocado’s, enz.. Uiteraard moet je ook een tempel bekijken, maar voor ons is 1 tempel genoeg.

De villa in Candidasa was wat gedateerd en het eten op het complex was niet zo lekker (rauwe pannenkoek en rauwe kip). Lovina vonden wij super! We kregen een upgrade naar een villa met 3 slaapkamers, netjes, ruim en schoon. Gezellig gegeten aan het strand, leuk om te kanoën en dolfijnen kijken vonden wij allemaal geweldig.

Daarna naar Ubud. Onderweg de tree top adventure park aangedaan en de waterval gezien, mooi! De gids was dit keer iets minder, hij wilde heel graag dat we geld uitgaven op de markt. Voelde minder prettig. Maar goed we waren Augustinus gewend en die was echt bijzonder aardig en geïnteresseerd. De villa in Ubud was super mooi, maar zoals jullie weten vol mieren en s’ nachts zelfs een slangetje in de badkamer! De dag erna een andere villa gekregen met iets minder groen, dus minder insecten. We hebben de fiets tour gedaan, super leuk!

Daarna naar de laatste bestemming, Seminyak. Goed om daar te eindigen. Waanzinnig mooie villa en gezellige restaurantjes. Dit keer weer een andere gids die lag lekker te slapen en de chauffeur helaas af en toe ook! Hebben we ook wel gelijk doorgegeven aan het reisbureau op Bali. Heerlijke dagen gehad op Seminyak.

Omdat we niet online konden inchecken heb ik zelf even Klm gebeld en toen kon het toch en we zaten gezellig naast elkaar.

Nogmaals bedankt voor de service en voor de super reis!

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Indonesië.