Reisverslag familie op reis op Bali

Je gunt je kind toch de wereld!

met een baby van 1 jaar

Zoals beloofd zou ik je nog een mail sturen over onze mooie vakantie op Bali!
Wat hebben wij genoten van die twee weken op dat mooie eiland.

Het begon al met de vluchten. Op Schiphol was er al genoeg te beleven voor Quinten, maar toen hij de vliegtuigen zag, kon hij (hij praat verder nog niet) alleen maar WOW roepen en wijzen naar die enorme dingen. Alles verliep goed. We hadden niemand naast ons zitten in het vliegtuig, dus genoeg speelruimte voor die kleine. Voor het bedje was hij al te lang, dus uiteindelijk toch nog op schoot moeten slapen. De vlucht ging eigenlijk heel snel, omdat je meer bezig bent om een kind te vermaken. In Kuala Lumpur was er ook nog een leuke speelhoek, maar we mochten al snel weer in het vliegtuig om naar Denpasar te vliegen. De heenweg viel Quinten tijdens het opstijgen meteen in slaap en op de terugweg had hij zijn neus tegen het raampje aangedrukt en begon hard te klappen tijdens het opstijgen. Prima!! Op het vliegveld in Bali, hadden ze boven ook een lounche waar echt niemand was en voor 15 dollar kon je eten en drinken wat je wilde. En Quinten had gewoon plek om te lopen. Want het was beneden echt heel druk.
Dat was de reis, nu onze vakantie.

Sanur

In Sanur, waren de mensen al super vriendelijk. Quinten maakten vrienden met het personeel en iedereen kwam hem elke dag even begroeten. Onze kamer was echt prima. We hebben eerst onze jetlag een beetje verwerkt. We zijn nog wel naar het Bali Bird Park geweest, wat ontzettend mooi was. Het strand was echt super mooi. Quinten vond alleen het gevoel van het zand maar niets, dus als je hem er in wilde zetten, gingen de benen zo omhoog, om het maar niet aan te hoeven te raken.  Dus voornamelijk lekker gezwommen in het zwembad. En die gekko’s achterna zitten was Quinten’s favoriet.

Ubud

In Ubud kwamen we weer in een heel andere wereld terecht. Tijdens dit verblijf hebben we eigenlijk het meeste gedaan! Wat een mooie omgeving, zeg! De aapjes bekeken in Monkey Forest. Naar een watertempel geweest, waar iedereen Quinten wilde aanraken, vasthouden en met hem op de foto wilden. Dat was wel apart, maar begreep ook wel hun cultuur. En Quinten vond het prima al die aandacht. In de winkelstraten voelde hij zich echt de koning. Iedereen zwaaide naar hem, dus als hij in zijn buggy zat begon hij al druk te zwaaien en handkusjes te geven naar iedereen. hij had een nieuw woordje geleerd, “Hi”. En dat vond iedereen natuurlijk helemaal prachtig. Overal hebben ze ook grote vissen en dat vond Quinten ook erg interessant. En het personeel (bij alle hotels/ restaurants waar we geweest zijn) vond het maar wat leuk om samen met hem brood te voeren aan de vissen. We zijn nog naar de olifanten wezen kijken, wat leuk was. En we hadden nog een heel leuk tentje gevonden midden tussen de rijstvelden. http://www.sari-organik.com/ erg leuk en zeker een aanrader. Mooie wandeling, waar geen auto’s kunnen komen. Onze pech was alleen dat er (bleek later) cashewnoten in het drankje zat waar Quinten een slok van had genomen en wij dus de lunch moest laten staan en snel naar het hotel terug moesten rennen. Hij had weer een heel heftige allergische aanval en onze epipen die gekoeld bewaard moet blijven, hadden we ook niet meegenomen. In het hotel kwam er al snel een dokter en we zijn erg tevreden over hem!! De volgende dag ging het gelukkig weer beter en hebben lekker een dagje gezwommen in het schitterende zwembad (achterin van het resort) waar echt geen mens was.
Tijdens de wandelingen maak je veel mee van de cultuur ook. Zo was er iemand van Royal overleden. Binnen de paar dagen dat wij daar waren hadden ze een heel groot sierlijke toren gemaakt waar het lichaam op de dag dat wij weer zouden vertrekken bovenin gelegd zou worden om vervolgens gecremeerd te worden. Het viel ons ook op dat mensen totaal niet opdringerig zijn. Om de twee minuten word je wel gevraagd of je een taxi nodig hebt, maar als je vriendelijk bedankt dan wensen ze je een fijne dag.

Lovina

Lovina was toch wel ons favoriete plek qua mensen. Zo vriendelijk en wat waren ze dol op Quinten en hij op hun!! Via het hotel had ik geregeld om de dolfijnen te spotten in de ochtend terwijl Peter en Quinten nog lekker door zouden slapen. Het was zo’n mooie zonsopgang, heerlijk weer, mooi helder water, wat een rust, totdat je de eerste dolfijnen spot en voor je het weet varen er vijftig andere bootjes met toeristen met je mee op jacht om een glimp van dolfijnen te krijgen. Ik heb erg zitten lachen om dit. Maar na een uur was ik het ook wel zat en gelukkig de andere twee die mee waren ook.
Verder nog naar een boeddistische tempel geweest en de heetwaterbronnen, maar de hitte zorgde ervoor dat we liever in het zwembad bij ons hotel wilden blijven. Ookal regende het hier wel meer, het koelde niet af. In het hotel konden we de balineze dans nog zien. Erg indrukwekkend, maar zou leuk zijn als je weet wat het allemaal betekent. Want volgens mij vertellen ze een heel verhaal met deze dans.

Candidasa

Candidasa! Peter en ik zijn er nog steeds niet over uit of het nou beter was om met dit hotel te beginnen of te eindigen. Het is een schitterend hotel!!! Echt helemaal tot rust kwamen we hier. Heerlijk eten!! En dan hadden ze zo’n heerlijke bank buiten op het balkon. Altijd als Quinten een middagslaapje moet houden, zaten we buiten. En vaak zijn de stoelen die ze dan hebben niet heel relaxed. Dus even zelf je ogen sluiten, zat er niet bij, en dat was op den duur wel vermoeiend. Maar als je al die andere hotels al hebt meegemaakt, merk je dat hun gastvrijheid meer Europeaans is dan Balinees. En opeens moet je het dubbele betalen voor een taxi, biertjes etc. Hier zijn we eigenlijk het hotel/ terrein niet uit/ afgegaan. Het zwembad was echt heerlijk, de massages waren super!! Thee middag was lekker, het was echt prima. We zijn nog wel even naar het centrum gegaan, maar we kwamen er niet achter hoe je nou op het strand moest komen, wat echt onwijs mooi was.

Kortom, het was voor ons doen (nu met kind) een heel relaxte vakantie. We hebben het nodige gezien, maar ook heel erg rekening gehouden met Quinten. Alles is wel goed in de buurt. We hebben echt genoten en zouden deze vakantie zo weer willen doen!!

Het sneue is alleen wel, nu we weer thuis zijn, dat Quinten nog een aantal keer geprobeerd heeft hier Nederland te zwaaien, hi te zeggen, maar niemand reageert meer. Zou leuk zijn als we een beetje mentaliteit van Bali hier naar toe kunnen halen. En de zon!!!

Bij deze willen wij jullie ontzettend bedanken voor alles dat jullie geregeld hebben voor ons. Het was een ervaring dat we niet meer zullen vergeten.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Indonesië.