Reisverslag familie op reis op Bali

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 13, 10 en 5 jaar

Gisteren zijn wij na een voorspoedig terugreis weer in onze woonplaats aangekomen en kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde vakantie op Bali. Ook onze drie kinderen van 13, 10 en 5 jaar oud hebben erg genoten en hadden dan ook nog geen zin om huiswaarts te keren.

Tijdens onze vakantie en rondreis was alles prima geregeld, m.b.t. boekingen accommodaties, transfers etc.; ook de chauffeur/gids waren steeds ruim op tijd aanwezig om ons bij de verschillende hotels op te pikken voor de excursies/verplaatsingen.

Wij hebben tijdens ons verblijf veel indrukken e.d. opgedaan. Aan de kinderen was goed te merken dat al deze indrukken en ervaringen aan het eind van de vakantie voor wat vermoeidheid gingen zorgen. Een aantal activiteiten die we nog hadden willen ondernemen hebben we dan ook maar geschrapt, om zodoende ook nog te kunnen relaxen aan zwembad en/of strand.

Zo houden we nog wat achter de hand voor een eventueel vervolgbezoek aan Bali.

Wat onze geboekte accommodaties betreft :

Griya Santrian (Sanur)  :
Prima accommodatie, alles netjes en keurig verzorgd door hartelijk en gastvrij personeel. Wij hadden hier twee Garden Wing kamers geboekt, maar werden gratis ge-upgrade naar twee Pool Wing kamers. Deze beide kamers waren met een trap binnendoor en tussendeur met elkaar verbonden. Kamers groot en goed verzorgd, net sanitair. Het restaurant was aan het strand gelegen en had s’ochtends een ontbijtbuffet met voldoende keuze. Verder is het Griya Santrian goed gelegen : aan het strand en vlakbij de hoofdstraat van Sanur.

Watergarden Hotel (Candidasa) :
Kleinschalig maar heel sfeervolle accommodatie. Wij hadden een drie-kamer suite geboekt, maar zeten in twee bungalowtjes bij elkaar met prive-vijver en een prive-zwembad. Beide bungalowtjes waren ook keurig verzorgd, evenals de sanitair ruimtes. Zeer voorkomend en vriendelijk personeel. S’-ochtends kon er in het restaurant een ontbijt besteld worden van de menukaart. Ook voor het avondeten is dit restaurant zeker aan te bevelen. Zeker gezien het prive-zwembad bij ons onderkomen was het Watergarden Hotel de favoriet van onze kinderen tijdens deze rondreis.

Sunari Lovina Hotel  (Lovina) :
Gelegen aan zee, zo’n twee kilometer van Lovina.  Een net complex, maar middenklasse. Wij hadden hier twee Garden View villa’s, gelegen naast elkaar, echter zonder tussendeur. De kamers waren voldoende ruim en schoon , evenals de badkamers. Het restaurant was echter van mindere kwaliteit ; het ontbijtbuffet was aan de karige kant. Hebben hier ook eenmaal het avondeten genuttigd, maar wat ons betreft niet aanbevelenswaardig. Dan is het toch een nadeel dat je wat van het centrum af zit en je speciaal een taxi moet regelen om naar Lovina te kunnen om een restaurant te zoeken. Met kleine kinderen is het toch te ver lopen, zeker als ze de hele dag al bezig zij geweest.

Pertiwi Resort en Spa  (Ubud) :
Een complex wat op een prima locatie in Ubud is gelegen. De kamers liggen in een mooi aangelegde tuin. Wij hadden hier twee Deluxe kamers, naast elkaar gelegen, zonder tussendeur. Deluxe is wel een groot woord, want de binnenzijde van de kamers kunnen wel een grote opknapbeurt gebruiken. Ze zagen er nogal smoezelig uit, evenals de badkamers. Een aantal zaken was kapot of functioneerde niet goed. In 1 kamer sliepen drie gezinsleden ; er was een derde bed bij geplaatst, maar dat was gewoon een matras, koud op de grond. Het ontbijtbuffet was ook hier aan de karige kant met beperkte keuze.

Mercure Resort  (Sanur)  :
Onze laatste accommodatie van deze reis, gelegen in het zuiden van Sanur, aan het strand. Overdag rijdt er een shuttle-busje tussen het hotel en een locatie in de hoofdstraat van Sanur. Keurig hotel en de kamers liggen verspreid over een groot en net aangelegd areaal. Wij hadden hier twee Deluxe kamers, gelegen naast elkaar, echter zonder tussendeur. Wij hadden helaas de pech, dat we werden “weggestopt” in kamers die pal bij het restaurant stonden, zodat het uitzicht niet zo fraai was en wij ook s’avonds wel last hadden van de muziek uit het restaurant. De beide kamers hadden een balkon, maar deze waren zo klein, dat buiten zitten geen optie was. De kamers zelf, waren wel voldoende groot, schoon en keurig, evenals de badkamers. Het ontbijtbuffet was goed verzorgd met ruim voldoende keus.

Tijdens onze rondreis hadden we diverse excursies bij de reis “bijgeboekt’. Deze waren ook goed verzorgd. De kinderen vonden het Elephant Safari Park en het dolfijnspotten (Lovina) geweldig. Ook het rondrijden door de omgeving ,gaf een mooie indruk van dit eiland, ondanks dat je hierbij natuurlijk de ge-ijkte toeristenpaden volgt. Daar ik nog iemand ken die in Sanur woont, heeft hij ons in de laatste week nog een paar maal meegenomen langs weggetjes en dorpjes die niet 1-2-3 door toeristen gevolgd worden. Dit was ook een heel leuke ervaring. Verder is ook het Learning Centre in Ubud aan te bevelen. De kinderen hebben hier een middag houtsnijwerkles gevolgd en zodoende zelf een schildpad uit hout gesneden/gekapt. Zij vonden dit erg leuk om te doen.

Al met al een mooie vakantie achter de rug en zoals eerder geschreven, voor ons en de kinderen voor herhaling vatbaar. Ook de jongste van 5 jaar vond het allemaal indrukwekkend en de reis was voor hem ook goed te behappen.

Verder willen wij ook de medewerkers van Travelnauts bedanken voor de prima verzorging van deze reis. Zowel in aanloop naar de boeking , de aanloop naar de daadwerkelijke vakantie en de vakantie zelf, zijn keurig door jullie geregeld en voorzien van waardevolle tips. Wij zullen uw organisatie dan ook zeker warm aanbevelen bij vrienden/kennissen e.d. die eventueel voornemens zijn een verre reis te maken.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Indonesië.