De mooiste stranden van Sicilië

Je gunt je kind toch de wereld!

In deze blogpost hebben we de mooiste stranden van Sicilië op een rij gezet. Ga samen met uw gezin genieten op het Italiaanse eiland Sicilië. Lekker eten, mooie plekjes ontdekken en vooral genieten van de prachtige natuur die het eiland kent. Het wordt omringd door de zee en heeft daarom verschillende mooie stranden. Vinden de kinderen het leuk om te gaan snorkelen? Dan bent u in Sicilië aan het juiste adres!

 

Regio Trapani

  • San Vito Lo Capo: Deze gezellige badplaats heeft een langgerekt zandstrand met een tropische uitstraling. De helder blauwe zee en palmbomen zorgen voor een écht vakantie gevoel.

  • Riserve dello Zingaro: Gelegen in een beschermd natuurgebied vindt u en klein maar zeer mooi strand. Maak een mooie wandeling en zoek vervolgens de ontspanning en rust op dit pittoreske strandje.

Familiereis Sicilië

Regio’s Ragusa & Siracusa

  • Calamosche Beach: Dit is één van de stranden in het Vendicari reservaat. Gelegen in een baai en door het rustige water is het een perfecte plek om te snorkelen.

  • Marchesa di Cassibile: Dit strand is gelegen in een beboste omgeving waardoor er ook veel plekjes in de schaduw te vinden zijn. Het mooie witte zandstrand en de blauwe zee maken het een geliefd strand.

Regio Palermo

  • Cefalù: Grenzend aan de gelijknamige stad vindt u het strand van Celafù. Naast de gezellige badplaats is het strand een fijne plek om te ontspannen en van de prachtige omgeving te genieten.

  • Mondello: Nabij de grote stad Palermo ligt de kleine badplaats Mondello. Het is er rustig en u vindt er tal van kleine gezellige restaurants. Het strand is er mooi, het water is helder blauw en geschikt om te snorkelen.

Regio Messina & Cantania

  • Isola Bella: Dit kleine eilandje voor de kust van Taormina wordt met Sicilië verbonden door een zandtong. Doordat de zandtong overloopt in het strand is een korte wandeling naar het rotseiland Isola Bella goed te doen. Door de ondiepe zee en rotsachtige omgeving is het dé plek om te snorkelen.

Overige regio’s

  • Eraclea Minoa: Dit strand vindt u bij de oude Griekse stad Eraclea Minoa. Het is een rustige plek waar parasols en strandbedden gehuurd kunnen worden. De bomen die grenzen aan het strand zorgen voor de benodigde schaduw.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Italië

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Italië? Bekijk al onze familiereizen naar Italië. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.