Reisverslag gezinsreizen expert

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereizen expert op reis door Japan

Japan is voor velen een mysterieus land, rijk aan cultuur en gewoontes die u nergens anders in de wereld tegenkomt. Naast deze bijzondere cultuur biedt Japan ook prachtige natuur met haar bergen en rijstvelden. Hier een kleine greep uit de ervaringen en van Travelnaut collega Fabienne in Japan waar zij langere tijd heeft gewoond en gewerkt…

“Tokyo, over het algemeen de aanvliegroute voor een bezoek aan het land. Een veelzijdige stad waar ik veel tijd heb doorgebracht. De stad kent vele gezichten, ultra moderne winkels waar de laatste gadgets te verkrijgen zijn tot aan tempels verborgen tussen de hoogbouw.

Eten is ook een belangrijk onderdeel van de cultuur. Een bezoek aan de vismarkt ‘Tsukiji’, vond ik een hele happening. Wel vroeg op, zo’n 4 uur ‘s ochtends, maar het was het waard. Ik had nog nooit zoveel vis gezien, gigantische tonijnen worden er met grote haken versleept. Rondom de vismarkt zijn er verschillende eettentjes waar u van deze verse vis kunt genieten. Zelfs als ontbijt kon ik van sashimi geen genoeg krijgen.

Voor natuurliefhebbers heeft Japan ook veel te bieden. Het land heeft veel bergen. Onderweg per ‘Shinkansen’ (hoge snelheidstrein) van Tokyo naar Kyoto kunt u de welbekende Mt. Fuji spotten. In de zomermaanden is het ook mogelijk om de berg te beklimmen. Tijdens uw bergwandeling hoort u het rinkelen van koebellen die aan de rugtassen van de Japanners hangen. Want hoe beter voorbereid en uitgerust op pad, hoe beter. U hoeft zich geen zorgen te maken voor beren, want ook zij kunnen het rinkelen niet ontgaan.

Aangekomen in Kyoto zal u direct de gemoedelijke sfeer voelen. Kyoto is dan ook zeer geschikt om per fiets te verkennen. Door het midden van de stad vloeit de Kamo rivier waar in april de kersenbloesem volop in bloei staat. Japanners maken langs de oevers muziek of genieten met vrienden van hun bento box (lunchpakket). De Japanse tradities zijn in deze oude hoofdstad terug te vinden. In het oude centrum Gion waant u zich over smalle straatjes met aan weerszijden oude houten winkeltjes en theehuizen. waar er een grote kans is dat u een glimp van een Geisha opvangt. Daarnaast kunt u in Kyoto veel Japanse tuinen, tempels en schrijnen bewonderen.

Vanuit Kyoto kunt u makkelijk per trein doorreizen naar Osaka, hier kunt u o.a. volop winkelen. Ook op culinair gebied is Osaka bekend. Ik heb gesmuld van Okonomiyaki (Japanse pannenkoek) en Takoyaki (soort van poffertjes met inktvis).

Of maak vanuit Kyoto een dagtrip naar de eeuwen oude stad Nara. Vlakbij het treinstation bevindt zich het Nara Park waar u o.a. in de Todaiji tempel de 10 meter grote bronzen Boeddha kunt bewonderen. Tamme hertjes zijn de bewoners van het park en lopen los rond. Stop uw toeristenkaart goed weg, anders zien de hertjes dit aan voor lekkernij!

Dit is een kleine greep uit mijn verblijf in Japan. Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken. Zoals een stukje Nederlandse geschiedenis in Nagasaki richting het zuiden. Of voor de avonturier gaat u naar het noorden naar de Japanse Alpen voor mountainbiken, canyoning of een mooie fietstocht langs de rijstvelden.”

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Japan.