Reisverslag familie op reis door Japan

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 15, 15 en 17 jaar

Wij hebben Japan ervaren als zeer positief ! 2 zaken die mij met name opvielen:

1) de hoffelijkheid viel mij reuze mee (dat is voor mij positief…ik heb geen last vn mn rug van het bukken)
2) de kosten. Japan wordt als duur land bestempeld, maar de prijzen zijn van West Europees niveau. Viel mij mee dus.

Engels is nog steeds niet bijzonder populair, maar dat wordt opgevangen door de hulp die ze allemaal bieden aan je, met behulp van gebaren kom je een heel eind ! Top: Alles stipt ! Daar houden wij van.

Tip: Voor Mt Fuji moet je echt wel getraind hebben ! En is niet voor mensen met een standaard basis conditie. Wij begonnen aan Mt Fuji met het idee van dat doen wij wel even. Zonder verdere uitrusting, maar met bergschoenen, spijkerbroek en een T-shirt. Regenjas mee voor de zekerheid. Toch maar wel even een lampje gekocht voor de nachtwandeling, en een stok om te lopen voor Natasja. Al snel hadden wij door dat de mensen om ons heen heel goed en profi uitgerust waren.Om een lang verhaal kort te maken: Natasja en Lars zijn vanaf 330 m omgekeerd naar beneden. Lars heeft een hartklep afwijking en trok het niet meer met de ijle lucht, ondanks de extra zuurstof die wij onderweg gekocht hadden. Natasja trok het ook niet meer. Met Sarah en Mark ben ik naar de top gegaan. Op station 9 (bijna boven) kon ik echt niet meer. Wilde niet meer verder. Maar de kids bleven bij me en na 20 minuten in de kou toch maar besloten om verder te gaan. Wij kwamen uitgeput om 3.10am uur boven. Het was daar zoooo koud, dat wij, min of meer, op elkaar zijn gaan liggen om warm te worden. Om 3.30am ging er een loodsje open en fungeerde als winkel. We konden binnen zitten en opwarmen dmv een warme chocolade. En die was HEERLIJK !! De totale klimtijd was een uurtje of 8. De zon kwam op om 4.48am, en daarna begon de afdaling. Die duurde 4 uur. Om 9 uur waren wij weer op station 5. Wij zijn elkaar uitgeput in de armen gevallen. Wij zijn echt allemaal in een meer dan uitstekende conditie, maar waren te weinig voorbereid.
Ik wil jullie graag verzoeken om te vermelden in jullie verslag dat je echt wel voorbereid moet zijn en een goede outfit moet hebben om deze berg te bedwingen..

Wij verbleven bij Tori-iso op de berg. Is echt een hut. Kregen ontbijt mee, maar moesten YEN 200 per lunchbox borg betalen voor de lunchbox. Op de terugweg kon je die inleveren en zou je het terugkrijgen……..echter…….op de terugweg kom je helemaal net langs de berghut meer. Nu is 5 x YEN 200 omgerekend EUR 8, dus dat zijn niet de kosten, maar het gaat om het idee. De nacht na Mt Fuji waren wij geboekt in Lake Kawaguchi, in onze eerste ryokan. Inchecken vanaf 15.00 uur…..na een nacht niet geslapen te hebben, en dan kan je uiteindelijk inchecken, en dan slaap je op de grond……. Is niet aangenaam. Tip 2: Boek reizigers na Mt. Fuji in een hotel met een bed en wellicht een dag extra zodat ze kunnen uitrusten als ze aankomen.

Maar daarna……daarna, werd het zo fantastisch. Wat een land, wat een leuke, aardige mensen. Wij hebben zo genoten. Ondanks de intensiteit van de reis, icm de hitte (gevoelstemp in Osaka was 41 gr….geen wind). Jullie hebben weer een top product geleverd en zijn professionals op jullie vakgebied en daar willen wij jullie van harte voor bedanken.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Japan.