Reisverslag familie op reis door Japan

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 16 en 19 jaar

Shiba Park hotel: goed hotel, prachtige kamers. In de lobby ontmoetten we een meneer die we “opa” gedoopt hebben, die interesse had in ons, waar we vandaag kwamen en Engels en Frans sprak. Hij regelde bijv. origami workshops.

De eerste avond in het hotel, toch wat westers gegeten. Erg goed!

Grandioos ontbijtbuffet, veel westers en ook oosters en ook ongelooflijke dingen voor ontbijt zoals “german fries” (gebakken aardappelen…)

Een avond bij de Ginza Lion gegeten (Akihabara wijk( lekker en leuk)

Een avond bij een boekweit noodle restaurant gegeten vlakbij hotel, erg lekker ! Nabeyaki en Sansai “soep” zijn aan te raden.

We hebben veel van Tokyo gezien over de drie dagen, op verzoek van de kinderen een tweede keer naar Harajuku en Akihabara

De reis naar Hakone verliep soepel, met bv het Engelstalig boekje van jullie waarin aanbevolen treinreizen stonden, konden we makkelijk reserveren en op pad. Ideaal dat op de stations aangegeven staat waar je coupe stopt, kun je makkelijk in de ‘rij’ gaan staan en naar binnen

Hakone Ichinoyu Honkan
Erg goed, eerste ervaring uiteraard met een ryokan. Even wennen, geeft in eerste instantie een beetje een glamping gevoel met het zitten op de grond. Er waren 2 ‘hoge’ stoelen met een tafeltje waar wij (de ouders) het meest gebruik van maakten. De kinderen vonden het wel ok. Leuke verrassing dat ons bad/douche buiten op het balkon was. Erg leuk, wel was er veel herrie van het onder onze kamer doorstromende water. Maar het went. Ook wennen: de slippers voor in het hotel rond te lopen, en de slippers voor op het toilet, en de yukata…

De eetzaal van het hotel was erg mooi. Het eten was geweldig, beide avonden We wisten niet wat we zouden krijgen, dus spannend. en er kwamen steeds meer schaaltjes bij om te eten. De kaart die e.e.a. uitlegde ijverig bestudeerd.

Het ontbijt: Japans was wennen, een stoverijtje op een potje erbij, met miso/daichi soep, rijst, nori en kleine hapjes en iets van een gebakken vis. Maar wel heel leuk

Hakone leuk plaatsje, trip naar Lake Ushi erg leuk met de verschillende transportmiddelen, pech dat er vulkanische activiteit was en pech dat er veel bewolking was maar al met al een leuke dag,

Takayama
Erg fijne mooi ryokan deze ryokan Tanabe, super lieve mensen die je helpen. Weer nu met de vertrouwde slippers. Het eten was geweldig met alle hapjes en hoe het klaargezet werd . Zelfs de bedden werden voor ons gedekt. Mooi centraal gelegen ook een mini “Zen” tuin bij het zithoekje.

En ook hier weer met slippers en yukata, en zalig een kopje thee bij het ontbijt.

Takayama erg mooi stadje om door te dwalen, we zijn door het centrum o.a. helemaal naar Hido no sato (FOLK village) gelopen en weer terug. Veel gezien en bekeken… Ook opvallend in heel Japan overigens.. heel veel schone en heel veel openbare toiletten.

Kanazawa
Mooi stad, zeer fraai station en goed hotel, decadent vergeleken bij de vorige etablissementen. Wat onpersoonlijker en ook veel groter. Heel mooi uitzicht op het station en plein, uitmuntend ontbijtbuffet (haha je kon er zelfs soft ice halen). Theedistrict, samurai district bewandeld, erg leuk !

Hiroshima
Indrukwekkend vredespark, mooi stad, breed van opzet, waterwegen. Hondori Street erg leuk. Bij het museum Moderne kunst zit een manga bibliotheek, waar we per ongeluk eerst terecht kwamen erg leuk. Museum moderne kunst is niet zo heel groot met leuke dingen in de collectie. Je mag er alleen dingen fotograferen als je iemand er bij op de foto zet.

Kyoto
Mooie stad, veel te zien, toeval: staartje van de Gion Matsuri gezien, erg leuk. We zaten vlakbij de Nishiki markt, waar je lekker doorheen wandelt. Heel veel tempels en schrijnen gezien, en zelfs geisha’s etc. Manga museum wat erg leuk was.

Leuke Ryokan.. “apart ryokan” zouden we zeggen, we misten hier echte stoeltjes en stoeltjes zonder pootjes bij de tafel, maar genoten van de privacy van een eigen appartement zogezegd. Op het gemak ontbijten ’s morgens met zijn 4-en van zelf ingekochte spulletjes. Voorbeeld: we dachten melk gekocht te hebben maar het bleek Yakult te zijn in een liter verpakking.

We hebben gebeld voor de sleutel, maar er zat een sleutelcode op, maar helaas op de voucher stond daar iets Japans bij. Dus wisten we niet dat het een code was. Maar dat was snel opgelost.

Bij een restaurant gegeten wat bekend staat om zijn lokale en seizoensproducten, erg lekker en bij een restaurant wat Kobe beef serveerde ontzettend lekker.

De laatste dag een Italiaans restaurant met een Japans tintje, om te wennen.

Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Japan.