Reisverslag familie op reis door Kenia

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 3 en 6 jaar.

Allereerst de beste wensen voor jullie allemaal en dat er maar heel veel mensen via jullie naar Kenia mogen gaan!

We zijn inderdaad weer terug, en omdat deze dag heel lang duurt voor ons, heb ik tijd om je te mailen over onze belevenissen. We hebben een heerlijke tijd gehad in Kenia. Het was echt een belevenis voor ons allemaal.

De reis met kleine kinderen is ons meegevallen en alle lodges waren perfect. De een iets meer naar je smaak dan de ander. De eerste lodge (Interprids) vond ikzelf het leukste, heel sfeervol. Maar ook de tent met 4 bedden, Sweetwaters was heel knus, met neushoorns voor mijn tent. De natuur is prachtig en adembenemend. We hebben zo’n beetje alle dieren gezien, natuurlijk de big five.

Ook onze gids was een lot uit de loterij, super vriendelijk en wist ons een hoop te vertellen over de dieren en de omgeving. Sem onze oudste zoon van 6 jaar, is constant enthousiast geweest bij het zien van de dieren, kreeg er geen genoeg van, Tess van 3 ging af en toe met een pop spelen of sliep in de auto. Ik was blij dat we met z’n vieren in de auto zaten, zo hadden we genoeg plek en konden we doen wat we wilden.

De zwembaden in de lodges waren een mooie afwisseling. Helaas ook aantal dagen regen gehad, maar dan hadden we een mooi excuus om ‘s middags bij te slapen.

De vluchten verliepen heen vlekkeloos. Ook was die binnenlandse vlucht achteraf helemaal niet nodig van Masai naar Nairobi, de wegen zijn best goed te doen, ik heb ze in Burma nog iets beroerder meegemaakt.

Toen naar Zanzibar, inderdaad een paradijs op aarde, heel mooi met de blauw-groene zee en palmbomen. Het resort vonden Robert en ik iets te groot. De kamers vonden we een beetje tegenvallen en ook de service vond ik matig. De mensen zijn bijzonder vriendelijk, maar misschien had ik me er iets meer van voorgesteld vooraf.Misschien was het de sfeer die niet helemaal bij ons past. Dat wil niet zeggen dat we ons niet vermaakt hebben, het zwembad was super voor de kinderen, het eten was goed en ze hebben zich met oud en nieuw te pletter gewerkt om iedereen in de tuin te laten eten. Was heel goed geregeld.

We vonden het allemaal een bijzondere reis, Robert heeft 1800 foto’s gemaakt, dus we hebben een mooi aandenken. Omdat je zoveel doet in de eerste week, heb je ook het idee dat je heel lang weg bent. Jullie hebben het reisschema heel goed in elkaar gezet, we hebben niet 1x een tegenvaller gehad. De hele boeking heb ik als heel positief ervaren en alles hebben jullie tot in de puntjes geregeld. Voor ons was dit de eerste keer om zo georganiseerd te gaan, maar met kleine kinderen en de korte tijdspanne was dit wel zo prettig. Bedankt voor jullie inzet en wie weet komen we weer eens terug voor een volgende trip.

Bekijk hier onze safari reizen naar Kenia.