Collega Merel in Maleisië!

Je gunt je kind toch de wereld!

“Voor wie met kinderen reist, is West-Maleisië een aanrader: Oosterse cultuur met bijna westers comfort. Het land is afwisselend, heeft een goed wegennet en is eenvoudig te bereizen. Bijna iedereen spreekt Engels.

Een mooie rondreis begint vrijwel altijd in Kuala Lumpur, een wereldstad van formaat! Naast moderne wolkenkrabbers zijn hier ook nog prachtige oude gebouwen uit vroegere tijden te vinden.

Taman Negara is een van de oudste regenwouden ter wereld, met een longtailboot gaat u diep de jungle in om hier te genieten van de prachtige natuur. Er zijn hier volop mogelijkheden voor boottochten, het spotten van dieren, wildwater raften, wandelingen en grotten om te ontdekken. Een letterlijk hoogtepunt van een bezoek aan het park is de canopy walk, een lange loopbrug op zo’n 40 meter hoogte.

In Cameron Highlands vindt u uitgestrekte theeplantages. Een aanrader is de tour langs de plantages. U vertrekt vrij vroeg in de ochtend en rijdt dan direct naar de grootste BOH theeplantage. Hier krijgt u een leuke uitleg en kunt u tegelijkertijd genieten van spectaculaire uitzichten over de uitgestrekte plantages.

Langs de westkust vindt u de eilanden Penang en Langkawi. Penang is vooral bekend om de prachtige culturele diversiteiten. Langkawi kenmerkt zich door mooie heuvels, valleien, bergen, jungle, prachtige ongerepte stranden, watervallen, rijstvelden en authentieke dorpjes.

Wie een compleet beeld wilt krijgen van West Maleisië raad ik aan om de oostkust van het Maleisische schiereiland aan te doen. Hier zijn nog een aantal authentieke vissersdorpjes te vinden en nergens is de traditionele cultuur nog zo levendig als aan de oostkust. Een fantastisch verblijf is Pasir Belanda, een kleinschalig hotel gelegen in het dorpje Banggol. Vanuit Pasir Belanda zijn leuke activiteiten te ondernemen zoals fietsen door de prachtige omgeving, het volgen van een workshop Maleisisch koken, Batik schilderen of een boottocht over de rivier. Pasir Belanda is een van mijn favoriete accommodaties!

De reis kunt u afsluiten met een paar dagen aan het strand, even heerlijk bijkomen van alle indrukken die zijn opgedaan. Mijn favoriete strandbestemming is Pulau Kapas, een klein eilandje aan de oostkust, hier kunt u fantastisch kunt snorkelen en duiken. Een leuk hotel hier is Kapas Turtle Valley, het wordt beheerd door een Nederlands stel Sylvia en Peter en hun zoon Storm. Wellicht kent u ze van het bekende programma ‘Ik Vertrek’. Hier kunt u een warm welkom verwachten, alsof u een persoonlijk bezoek brengt aan dit stel!

Samengevat: Maleisië is een gezinsbestemming bij uitstek, of u een wereldreiziger bent of niet, dit land heeft iedereen iets te bieden.”