Reisverslag familie op reis door Maleisië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 14 jaar

Een reactie van ons,we hebben ontzettend genoten van onze reis naar Maleisië. Alles was tot in de puntjes verzorgd en is goed gegaan! We hebben zelfs een rugzakje dat we (per ongeluk) hadden laten staan bij de jetty naar de Taman Negara terug gekregen na 1 telefoontje. Het werd zelfs nog nagebracht naar het hotel. Jullie reisoverzicht werd dagelijks gebruikt, was duidelijk en met leuke tips.

De hotels waren uitstekend, goed gekozen, waar het kon met aangrenzende kamers (met tussendeur). Wellicht voor een volgende klant is het nog te vermelden dat de Ramadan kan in gaan tijdens de vakantie, hadden wij ons ook niet gerealiseerd. Daardoor in de hotels wel uitstekende Ramadan buffetten, maar in de dorpen weinig levendigheid (alleen Chinese winkeltjes open).

Zijn niet ziek geweest, ook niet erg op hoeven opletten, gewoon ijsblokjes kunnen nuttigen. Kota Bharu viel een beetje tegen, vergeleken met de andere steden, was eigenlijk een beetje een vieze stad. Hotel in Cherating werd deels gerenoveerd en daardoor erg rustig. De kamer beviel ons niet zo, geen airco in leefgedeelte, hebben voor een meerprijs een andere, heerlijke familiesuite genomen.

Melakka daarentegen vonden we juist weer erg leuk, zaten we jammer genoeg maar 1 nachtje, hadden er wel 2 mogen zijn. Tijdens een excursie in het oerwoud gebied van Belum (prachtig) wilde olifanten gezien, indrukwekkend!

Benzine is ontzettend goedkoop, 42 euro cent de liter, we hebben zo’n 2200 km gereden voor een euro of 60! Al met al een hele geslaagde vakantie, mede door jullie goede organisatie (geen minpuntjes kunnen ontdekken).

Hopelijk kunnen we snel weer eens ‘met jullie’ reizen, geven in ieder geval goede mond op mond reclame aan bekenden.

Bekijk hier onze reizen naar Maleisië.