Reisverslag familie op reis door Thailand en Borneo

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 15 en 17 jaar

Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad Bangkok aan.
De eerste dag gaan we met Co van Kessel fietsen en varen kriskras door de stad, we krijgen een heerlijke lunch en proeven van alles wat. De schoolmeisjes vinden onze grote blonde Rinus interessant wanneer hij voorbij fietst, en giechelen zij in hun hand.

River Kwai Jungle Rafts is de volgende plek waar we zijn, romantisch bij de olielamp genietend met een glaasje wijn. Overdag met een zwemvest aan in de snelstromende rivier, hebben de van Dijkkies enorm veel plezier! Brug, museum, begraafplaats, Hellfire pass van Birma spoor, dat maakt wel een onuitwisbare indruk hoor.
Bij de Erawan watervallen kan iedereen lekker afkoelen, maar als je niet beweegt dan zul je wat voelen. De visjes kriebelen en knabbelen langs je heen, de dode huidcelletjes zijn weg meteen.

De laatste dag in Thailand breekt aan, het wordt tijd om naar Kuching in Sarawak te gaan. In het National park hebben we orang oetans gespot, s’avonds tussen locals vis gegeten op plein topspot. Met auto en boot naar Bako national park de volgende dag, als Tarzan aan een liaan geslingerd gewoon omdat het mag. Cobrarots in zee, neusapen gezien en een wild zwijn, wat een avontuur om in de jungle te zijn.

Na het ontbijt staat een volgend avontuur te wachten, de van Dijkkies gaan in Batang ai bij de Iban stam overnachten. Kip klaargemaakt in bamboe wordt gegeten op de grond, extra lekker met zelfgemaakte rijst whisky in de mond. Pijltjes blazen met stamhoofd zoals vroeger op een dier, muziek maken met de kindjes en zwemmen in de rivier.

De dag erna bijkomen in een resort en dan vlug, door de toppen van de jungle wandelen via een hangbrug. Vliegen naar Kuala Lumpur is wat de familie gaat doen, op de KL toren geeft mama Petronas een dikke zoen. Shoppen, eten, nationaal paleis en KL Bird Park bezocht, in Chinatown “echte” merkkleding gekocht.

Na 2 nachtjes KL met een vlucht naar Kota Baru van een uur, komen we terecht in de rust van de Maleisische natuur. Vanuit Pasir Belanda fietsen door de dorpjes heen, er wordt naar ons gezwaaid door iedereen. Eten doen we bij de buurvrouw want zij kookt lekker, gaat de volgende dag alweer vroeg de wekker.

De laatste vijf dagen is het bijkomen van alle belevenissen, in de Chinese Zuidzee ontspannen snorkelen tussen vissen. Op Gemia Island is het rustig, kalm en bijkomen, met een uitzicht waarvan je alleen kunt dromen. Snorkelend in de zee wordt Teun enthousiast, we worden met bezoekjes van Nemo en rifhaai verrast. De turtles komen onze laatste nacht uit het ei, ze lopen via strand de zee in, en zijn helemaal vrij.

Na 23 dagen is het avontuur in Zuidoost Azië gedaan, met een berg aan herinneringen naar huis, en zeer voldaan.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.