Reisverslag familie op reis door Maleisië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 10 jaar

De reis heeft in alle opzichten aan onze verwachtingen voldaan. Ook onze kinderen hebben er erg van genoten.
De vluchten zijn ondanks hier en daar wat vertraging goed verlopen. De vlucht van Tioman naar KL had forse vertraging (5 uur) wat het voordeel gaf dat we de te overbruggen tijd tot de vlucht terug naar Nederland op het strand konden doorbrengen ipv op het vliegveld van KL.Dus dat pakte prima uit.
Het pacific regency in KL heeft een fantastisch dakterras met zwembad wat ontzettend leuk is voor kinderen.
Het Lakehouse is zoals je al aangaf een heel bijzonder hotel.
Holliday Inn Penang was prima, evenals het Belum Rainforest resort. Dit laatste hotel is overigens uitgebreid met een mooi nieuw zwembad, wat helaas pas komende maand zal worden geopend. Maar daarmee wordt het wel een heel mooi compleet resort. Het Berjaya op Tioman was erg groot maar de faciliteiten zijn goed aangepast op het grote aantal gasten en het eiland is natuurlijk prachtig.
Van tevoren hadden we wat reserve over Pasir Belanda, met name over het chalet op 1,5 km afstand. Maar dit was volkomen onterecht. We hebben daar hele leuke dagen gehad, en het is inderdaad een bijzonder gastvrije en aardige familie, die ontzettend hun best doen het naar je zin te maken.
Wij vonden Belum uiteindelijk mooier en avontuurlijke dan Taman Negara. Dus indien men moet kiezen zou ik Belum adviseren.
Wat misschien nog een aardige tip is is om tickets voor de Petronas towers in Nederland via de Petronas towers website  aan te schaffen. Er kunnen per dag maar 800 bezoekers naar boven, dus vooor kaarten moet je vroeg op en in de rij gaan staan. Via internet ging prima, geen rijen en exact op de afgesproken tijd ga je omhoog, mooie ervaring.
Puntje van kritiek tenslotte, is de planning van Reliance. Met name de reis van KL naar Taman Negara was niet goed georganiseerd:
-om 7 uur werden we opgehaald bij het hotel, waarna je 5 minuten later wordt afgezet bij een ander hotel een paar straten verderop. Daar hebben we uiteindelijk tot 9 uur gewacht voordat de transfer naar Taman Negara vertrok. De eigenaar van het bedrijf dat de transfer verzorgde gaf overigens aan dat Reliance op de hoogte was van die vertrektijd. Dus we hadden echt 2 uur later van ons hotel kunnen vertrekken
-om 11.30 uur waren we vervolgens bij de plaats waar de boot vertrok, dit gebeurde pas om 14.30 uur. Dus al met al 5 uur wachten wat wat veel van het goede was, terwijl dat makkelijk anders had gekund. Wellicht kun je dit terugkoppelen aan Reliance.
Zoals gezegd was het een geweldige vakantie.