Reisverslag familie op reis door Maleisië en Borneo

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 16 en 13 jaar

Wat is Maleisië adembenemend mooi! Af en toe waande wij onszelf in een echte natuurdocumentaire waarbij de makaken achter elkaar aanzaten al slingerend door de boomtoppen, een echte oerang oetang liet zich zien in het wild, neusapen die rustig op de uitkijk zaten, een slang opgerold op een tak, al wachtend op z’n prooi. Of wat dacht je van een python van zeker 2,5 meter lang die de weg over dacht te steken, totdat hij gevangen werd door de koplampen van ons busje!! En echt, geloof me, zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was echt top.

Kuala Lumpur is natuurlijk een wereldstad, en dat was ook echt gaaf.
Erg leuk voor de kids was dat zij nog een presentje kregen van jullie agent aldaar.

Cameron Highlands is uniek. Bijzonder is de weg er naar toe, en dan de uitzichten over de velden.

Penang, Ferringhi Batu, was een topper. Heerlijk om de dag bij te komen van de hectiek, het verwerken van de jetlag enzo. Wij wilden naar de snaketempel, maar uiteindelijk heft het zwembad en het strand gewonnen. Het was heerlijk!

Belum: De lokatie was geweldig ! Mooie, keurige  kamers. Bediening liet te wensen over. Wij hadden bijvoorbeeld geen handdoeken op de kamers gekregen. Na 3 keer bellen heb ik het opgegeven…….In het restaurant aan de rivier was de bediening ook niet goed. Heel erg veel minder dan dat wij meegemaakt hebben op onze tour. Maar de natuur was geweldig. Jammer dat de rafflesia in de knop zat, maar verders erg leuk.

Kota Bahru: Zag ik eigenlijk een beetje tegenop. Wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar het was een topper ! Harry is leuk, wij hadden leuke gasten om ons heen. Hebben heerlijk gefietst en de mensen die wij tegenkwamen, de lokalen, waren stuk voor stuk erg vriendelijk!

Lahad Datu: Danum Valley, een absolute een toplokatie!! Absolute aanrader voor reizigers naar Borneo.

Sandakan: Nieuwe onderkomen heet MY Nature Resort en was recentelijk geopend. Ruime kamers, vriendelijk personeel, maar wij zaten hier slechts 1 nacht omdat wij de volgende morgen meteen na het ontbijt naar schildpaddeneiland zouden gaan.

Selingan, schildpaddeneiland was heel bijzonder. Een uniek iets om te zien en mee te maken, echter, ze zouden wel iets aan het onderkomen mogen doen. Wij klagen niet, maar de kamers hoeven echt niet naar urine te stinken, en een tor uit je eten halen hoeft van mij ook niet, maar goed, in de jungle maak je van alles mee.

Sukau, riverside resort……..de  natuur was echt top. Gaaf om mee te mogen maken. Maar na 3 dagen, werd het eten wel eentonig. Toast met ei in de morgen en dan 2 maal per dag rijst met gele kip……..3 dagen lang……

Afsluiter in Kota Kinabalu. Hotel is prima ! Er wordt veel georganiseerd, prima zwembad, prima watersportfaciliteiten. Echt goed!

Wij hebben weer mooie herinneringen!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Maleisie.