Reisverslag familie op reis door Maleisië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 6 jaar

De reis naar Maleisië is fantastisch geweest. Mooie ervaringen en belevenissen gehad!
Vluchten super verlopen en op tijd, prima met inchecken en dat geldt ook voor de binnenlandse vluchten. Transfers van en naar de luchthaven was top geregeld, op tijd en netjes. Excursies hebben we heel veel gedaan en op Langkawi toch nog een auto gehuurd. Rondje eiland in een dagje inclusief bezoeken van diverse hoogtepunten is prima te doen.
Deze reis maken met kinderen (die van ons 6 en 8 jaar) is heel goed. De afwisseling is prima.

Accommodaties met zwembad zijn zeker wel aan te raden in Maleisië, zeker met kinderen.

Kuala Lumpur, Pacific Regency; Top hotel, fantastisch uitzicht op Petronas Towers, ruime kamers, zeer goed om bij te komen na vlucht en de stad te bezichtigingen.
Tip: In Kuala Lumpur is voor de kinderen een tochtje met de monorail ook echt wel een aanrader.
Andere tip: Let op dat je kaartjes dient te kopen om Petronas Towers op te gaan. Het was niet druk maar desalniettemin konden wij op het moment dat wij er waren niet naar boven. Kaartjes voor volgende dag (tijdstip moet je vooraf afspreken) gekocht.

Taman Negara, Rainforest Resort: Een echt afknapper na het hotel in Kuala Lumpur. Zeer sober en zeer eenvoudig. Geen zwembad wat wel erg jammer is bij de hitte in de jungle. Bedden waren schoon. Handdoeken moest je kopen/huren, waren niet op de kamer??! Wij werden een paar keer door een jeep, van het hotel, gebracht en gehaald naar het stadje. Met kleine kinderen is dit best een stukje lopen, wij betaalden daar wel voor.  Wifi werkte in de lobby.

Strawberry Park Resort: Mooi hotel met een fantastisch uitzicht. De speeltuin is leuk voor de kids. Zwembad oké alleen berekoud!!! De kids zijn er heel even in geweest. Diverse restaurantjes, prima. Aardige mensen.

Bayview beach resort: Heerlijke ruime familiekamer, wij hadden geen uitzicht op zee maar dat was oké want daar was het grootste deel van de dag zon. Kinderbad was slechts 2 dagen beschikbaar (renovatie). Met de kids is het een aanrader om met een lichtgevende tuktuk ’s avonds van de night market naar huis te gaan. Zwembad/zee en handdoek service bij het zwembad is prima.

Holiday Villa Beach Resort: Mooi park en een mooi zwembad. Zwembad boven bij het restaurant moet je voor betalen, ook als je daar gaat lunchen (hebben wij namelijk ervaren). Dichtbij het strand en op 20 minuten loopafstand naar het centrum restaurantjes/winkeltjes. Prima ontbijtbuffet. De familiekamer viel ons heel erg tegen. Kleinste ruimte van alle accommodaties die we gehad hebben. Waren maar 3 bedden gereed toen wij aankwamen, uiteindelijk hebben ze er nog een bed bij gezet. 4 bedden op een rijtje, koffers en dan was de ruimte wel vol. Eenvoudige badkamer. We hadden graag een soortgelijke kamer als in Kuala Lumpur of Strawberry gehad.

Hopelijk heb je iets aan deze info.
Dank voor de organisatie, prima geregeld. Het A4 overzicht is érg prettig, in 1 oogopslag alles bij de hand.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Maleisië.