Reisverslag familie op reis door Mexico

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 14 jaar

We hebben een super mooie en lekkere vakantie gehad in Mexico. Wederom prima verzorgd door jullie !!

Dusseldorf Airport en vliegen met Air Berlin is prima en het verschil in ticket prijs maakt dat je het waard vindt een dag tevoren naar van der Valk Airport Hotel te rijden, je auto daar te laten staan (pakket prijs) , inclusief shuttle transfer heen naar de airport. Terug betaal je het vervoer dan zelf maar dat is te overzien.

Ter plaatse werden we hartelijk ontvangen op de airport door Maya Tours en naar onze accommodatie gebracht. Aangekomen bij The Reef Playacar werden onze twee aangrenzende kamers omgezet in een prachtige familie suite met uitzicht op zee en het zwembad.  Het resort was geweldig mooi aangelegd, kleinschalig, prima voorzieningen en lekker eten & drinken. Je kunt je all in pakket voor 18 dollar per dag omzetten naar Premium voor Internationale dranken en speciale voorzieningen, maar dat was wat ons betreft niet nodig. Wifi moet je voor bij betalen, 63 dollar per week voor 3 accounts.
Op 20 minuten loopafstand (5 minuten taxi)  ben je in het centrum van Playa del Carmen op 5th. Avenue , een winkelstraat van 2 kilometer met alle (westerse) topwinkels , barretjes, restaurants etc.In het hotel zat een travel agent voor te boeken excursies. We zijn 1 dag op pad geweest naar de Maya tempels in Tulum, gecombineerd met een trip naar Tankah . Dit is een natuurreservaat waar je kunt zip linen, zwemmen in Cenotes en een lunch aangeboden krijgt in een Maya dorp. Dit is een gecombineerde dag en zeker de moeite waard om te vermelden in jullie aanbod onder “Thulum-Tankah”.

De 2e dag was een excursie via het dorp Tulum waar vandaan we met jeeps (zelf rijden) het natuurreservaat Sian Ka’an in gingen (een trip van 1,5 rijden) en vanuit Punta Allen (een kreeftendorp) met een speedboat naar de mangroves gingen om vogels te bekijken, dolfijnen en zeeschildpadden te zien en te snorkelen op een prachtig rif. Aansluitend zwem je nog in azuurblauw water. Deze dag is een aanrader en wordt terecht ter plaatse aangeboden als “beste trip”. Excursies zijn wel duur, 150-180 dollar per dag per persoon ben je zo kwijt.

Het is aan te raden Amerikaanse dollars mee te nemen , die worden overal geaccepteerd en sommige excursies zijn alleen met contact geld te betalen. Onze Mastercard werkte ook niet overal dus om te voorkomen dat reizigers in financiële problemen komen, is het handig contant geld bij je te hebben. American Express en Visa werken blijkbaar wel overal maar betalen met creditcard is ter plaatse duur.

The Reef Playacar kun je zeker aanbevelen.  Dit was onze 2e familietrip met Travelnauts na een eerdere mooie reis naar Florida. Wat ons betreft zeker niet de laatste!!

Als laatste aanvulling, deze trip is erg geschikt voor families met kinderen van 10+ jaar gezien de veelzijdigheid aan activiteiten.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Mexico.