Een rondreis door Montenegro met het gezin? Doen!

Je gunt je kind toch de wereld!

Een rondreis door Montenegro met het gezin? Doen!

Bij veel gezinnen staat een rondreis door Montenegro niet bovenaan het lijstje om te bezoeken. En dat is hartstikke zonde! Montenegro heeft alles wat u mag verwachten van een vakantiebestemming; actie, bergen, rivieren, charmante stadjes, meren en strand. Gezinsreizenexpert Suus neemt u graag mee naar die andere parel aan de Adriatische Zee.

Kanoën in de jungle van Elephant Hills
Door: Suus Dekker
Land: Montenegro
Datum: 12 juli 2022
Raften in Montenegro

Actie en avontuur in Montenegro

Zijn u en uw kinderen liefhebbers van actie en avontuur? Breng dan een bezoek aan het Durmitor National Park tijdens uw rondreis door Montenegro. Dit park is met zijn gletsjermeren, bergen en bossen hét outdoorparadijs van het land. In Durmitor National Park bevindt zich de Tara Canyon, de diepste kloof van Europa. Waaghalzen vanaf 7 jaar kunnen hier raften en hikers kunnen een wandeling naar de top van Mount Curevac maken. Deze wandeling is goed te doen voor iedereen en u wordt beloond met een geweldig uitzicht.

Geen liefhebber van raften of hiken? In het nationale park kunt u ook mountainbiken, paragliden, kajakken, suppen, paardrijden, ziplinen en klimmen en klauteren tussen rotsen en watervallen tijdens een canyoningtour. Een ding is zeker; reist u hiernaartoe tijdens uw rondreis door Montenegro, dan zullen uw kinderen zullen zich hier niet vervelen!

Sfeervolle stadjes tijdens uw rondreis door Montenegro

Aan leuke stadjes geen gebrek in Montenegro. Tijdens uw rondreis door het land kunt u er heel wat bezoeken. Maar welke mag u absoluut niet missen? Om te beginnen Kotor. In deze autovrije stad kunt u lekker dwalen door de goed bewaarde middeleeuwse straatjes. De ligging aan de baai omgeven door groene bergen maakt het idyllische plaatje helemaal compleet. Voor het allermooiste uitzicht op de baai en de stad raden we aan om naar St. Johns Fort te lopen. Het is een flinke uitdaging van 1355 treden dus doe rustig aan en geniet van het prachtige uitzicht.

Uitzicht op Kotor
Rijeka Crnojevica

Rijeka Crnojevica en Stari Bar

Wanneer u tijdens uw rondreis in Montenegro van Dormitor National Park naar Budva reist kunt u nog een kleine omweg maken en via het dorp Rijeka Crnojevica rijden. Dit dorp wordt door velen het mooiste dorp van het land genoemd. Wij snappen wel waarom, want de natuur is prachtig. En wanneer u de weg langs de blauwe rivier volgt komt u uit bij het meer van Shkodër. Houdt uw gezin van vis? Ook dan zit u hier goed. De restaurants van Rijeka Crnojevica staan bekend om hun visspecialiteiten.

Een plaatsje dat u eigenlijk ook moet bezoeken is Bar. En dan bedoelen we niet de drukke en grote badplaats, maar Stari Bar. Dit is het oude en hoger gelegen deel van de stad. Dit gedeelte werd na een verwoestende aardbeving in 1979 verlaten, maar de laatste jaren vindt u in de ruïnestad gezellige restaurantjes en winkels met lokale producten. Vooral olijfolie voor hier veel aangeboden.

Bijzonder verblijf tijdens uw rondreis door Montenegro

Een van de groenste gebieden in Montenegro is Bjelasica. Laat u tijdens uw rondreis door Montenegro verrassen door dit authentieke gebied. Een van de meest bijzondere delen van het park is het Biogradmeer. Grote kans dat u hier roofvogels zoals haviken en steenarenden spot. In dit gebied kunt u mooie wandelingen maken, mountainbiken, paardrijden of mee gaan met een jeeptour.

Een bijzonder gebied heeft een bijzondere slaapplek nodig en in Bjelasica kunt u overnachten in een katun. Een katun is een aantal houten schaapsherdershuisjes waar de inwoners van het gebied warm blijven in de winter en in de zomer toeristen kennis laten maken met lokale specialiteiten. Hier vindt u geen luxe (er is geen elektriciteit en u deelt het sanitair), maar draait het om de natuur en de ervaring! De volgende ochtend wordt u wakker van de frisse berglucht en het gemekker van enthousiaste schapen en geiten. Deze bijzondere ervaring mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door Montenegro.

Genieten van de zonsopkomst in Bjelasica
Sveti Stefan

Ontspannen aan het strand

Wat is er nu fijner dan uw rondreis door Montenegro af te sluiten aan de kust? Een van die fijne plekken is Ulcinj, dichtbij de Albanese grens. Het is een leuk stadje om doorheen te dwalen, maar de echte hoofdrol is hier voor het strand. Van grote uitgestrekte stranden, exclusieve strandtenten en rustige baaien; voor iedereen is er wel een plekje te vinden.

Budva is de bekendste strandplaats van het land. Dwaal hier door de historische straatjes, geniet van een lekker ijsje op de boulevard en loop van het centrum zo naar de zee. Mijn tip voor wanneer u tijdens uw rondreis door Montenegro naar het strand gaat: neem waterschoenen mee. Montenegro heeft namelijk voornamelijk kiezelstranden.

Tips van onze gezinsreizenexperts voor uw rondreis door Montenegro

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook Montenegro met uw kinderen ontdekken? Bekijk dan onze rondreis door Montenegro en neem contact op met onze gezinsreizenexperts. Ze denken graag met u mee over wat de reis voor uw gezin bijzonder maakt en hebben veel kindvriendelijke tips om met u te delen!

Zabljak, Durmitor National Park

Een rondreis maken door Montenegro?