Cultuur Myanmar

Je gunt je kind toch de wereld!

Een heleboel weetjes over de cultuur van Myanmar zijn te vinden in deze blog. De mooiste en indrukwekkendste tempels en pagodes van heel Azië, een zeldzaam vriendelijke bevolking en de fraaie natuur laten u tijdens een reis door het bijzondere Myanmar betoveren. Wij hebben voor u de meest indrukwekkende culturele hoogtepunten van dit land meegenomen.

Het sprookjesachtige Bagan

Bagan is gelegen aan de belangrijkste rivier van Myanmar: de Ayeyarwady en is, zonder enige twijfel, een van de belangrijkste en indrukwekkendste cultuurmonumenten van heel Azië. Hier vindt u bijna 2300 paleizen, tempels en pagodes op een oppervlakte van slechts 40 m2. Bagan staat dan ook niet voor niets op de lijst van nominaties tot toevoeging aan de Werelderfgoedlijst. U kunt deze plaats ontdekken per fiets, per voet of uiteraard met de bekende luchtballon boven de stad; een bijzondere ervaring! Ook is het mogelijk dit gebied te ontdekken per paard-en-wagen.

Cultuur Myanmar Bagan
Cultuur Myanmar Mandalay

Mandalay

De centraal gelegen plaats Madalay ligt aan de Irrawaddy rivier en is een van de meest bekende steden van Myanmar. De stad is gebouwd rond het Koninklijke Paleis en de Atumashi-pagode. In de straten wemelt het van de monniken; de helft van alle Birmese monniken woont in Mandalay en omgeving. In de stad zijn dan ook tal van boeddhistische heiligdommen te vinden, zoals de Mahamuni-pagode met zijn 4 meter hoge gouden Boeddhabeeld, ‘s werelds grootste boek, gemaakt van 729 marmeren platen, waarop de gehele Theravada boeddhistische Pali Canon is ingeschreven en de Sandamuni-pagode aan de voet van Mandalay Hill met het grootste ijzeren boeddhabeeld ter wereld.

Of ontdek de U Bein Bridge; de houten brug van meer dan 1 kilometer lang en daarmee de meest bekende brug van het land. Aanrader; bezoek deze brug aan het einde van de middag voor een magische zonsondergang!

Yangon

Yangon is een stad met veel bezienswaardigheden en mag dus absoluut niet ontbreken in het lijstje culturele hoogtepunten. Zo kunt u een aantal indrukwekkende tempels bezoeken, waaronder de Shwedagon Pagode. Dit is de belangrijkste en grootste boeddhistische tempel van Myanmar en met een hoogte van ruim 100 meter en met ruim 50.000 kilo bladgoud waarschijnlijk ook het mooiste en meest fascinerende boeddhistische heiligdom ter wereld. Daarnaast vindt u in Yangon ook de Botataung Pagode en de Ngahtatgyi Pagode. U kunt in deze stad verschillende activiteiten ondernemen, waaronder een bezoek brengen aan de drijvende markt van Yangon, kooklessen volgen of een indrukwekkende stadswandeling maken.

Cultuur Myanmar Yangon
Cultuur Myanmar Inle lake

Inle Lake

Inle Lake staat bekend vanwege de vissers met hun traditionele vissersboten, een leuk en bijzonder gezicht om in het echt te zien! Naast de traditionele vissers biedt deze plaats veel meer! Er wonen namelijk rondom het 22 kilometer lange meer tal van minderheden en er zijn hier dagelijks vele, kleurrijke markten te vinden. Op deze markten vindt u van alles, van levensmiddelen tot gereedschap en van kookgerei tot kleding. Een bezoek is dus echt de moeite waard, vooral omdat de lokale traditioneel en zeer fotogenieke, geklede bevolking uit de omliggende bergen ook zijn dagelijkse inkopen op deze markten doet.De omliggende dorpen kunt u het beste met een boot bezoeken. Het maken van een boottocht op dit meer is een absoluut hoogtepunt van een bezoek aan Myanmar! U vaart langs tal van drijvende tuinen en dorpen en maakt kennis met de wel heel bijzondere ‘beenroei-techniek’ van de lokale vissers, die niet met de armen, maar staand in de boot met hun benen roeien.

Bekijk alle reizen

Onze familiereis naar Myanmar

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Myanmar Bekijk al onze familiereis naar Myanmar. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.