Reisverslag familie op reis door Namibië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12, 13 en 15 jaar

2 Augustus, 1ste dag door Loes

Vandaag hebben we alles ingepakt en toen kwamen we erachter dat de grote koffer niet meer dicht ging dus papa en ik zijn een nieuwe koffer gaan halen toen zijn we rond 1700 uur aangereden richting Amsterdam. We hebben daar geslapen in een hotel dichtbij Schiphol omdat we de volgende ochtend al heel vroeg met het vliegtuig naar Johannesburg moesten hebben.

3 Augustus, 2de dag door Loes

Om 6 uur stonden we al op. We gingen meteen naar het vliegveld. Nadat we onze koffers hadden ingecheckt kwamen we erachter dat onze koffers in Johannesburg op het vliegveld zouden achterblijven. Gelukkig konden we de koffer met toiletspullen nog net tegenhouden zodat we in ieder geval tanden kunnen poetsen.
Op het vliegveld kwamen we Arie, Marlie en Isa tegen. Hoe toevallig. Die gingen rondreizen in Zuid-Afrika. Verder een goede vlucht gehad en de nacht doorgebracht in Johannesburg.

4 Augustus, 3e dag door Loes

We moesten rond 8.00 weer op het vliegveld zijn. Na een korte vlucht zijn we rond 10.30 (een uur tijdsverschil) in Windhoek. 1 koffer komt niet van de band….. die is in Johannesburg achtergebleven. Als het goed is wordt ie morgenochtend na bezorgd.
We regelen een aantal dingen en dan op weg naar Bagatelle Kalahari Lodge. Onze eerste stop voor twee nachten.
We zijn daar rond 17.00 in de middag. Het zand is hier oranje ! We besluiten de rest van de dag te chillen en vroeg ons bed in te duiken.

5 Augustus, 4e dag door Saskia

We zitten midden in de natuur. De struisvogels en springbokjes lopen zo voorbij ons huisje. Super mooi. `s Middags gaan we met een gids op pad. In onze jeep zit nog een Nederlands stel met twee kinderen, ze blijken uit Weert te komen…..Het zand is hier echt oranje. Veel gezien onderweg. Struisvogels (zijn niet slim volgens onze gids en hebben maar 4 hersencellen), kuddoes, de oryx (die heel lekker is hebben we gisterenavond geproefd), giraffen en zebra’s. Niet slecht voor een eerste safari ! Daarna naar de cheeta feeding. Bij de lodge is een cheeta opvang voor cheeta’s die gewond zijn geraakt of al jong wees zijn geworden en niet in het wild kunnen overleven. Ze zijn in de opvang volledig aan mensen gewend geraakt en de kinderen mogen er eentje aaien. Heel indrukwekkend. Ook nog veel mangoes gezien. Een soort klein eekhoorntje. Lijkt ook wat op het stokstaartje. Grappige beestjes. De middag afgesloten met het kijken naar de zonsondergang maar nog niet klaar voor vandaag… vanavond op avondsafari.

Na het eten rond 20.00 vertrekken we weer met het zelfde gezelschap. Wat is het koud ! Een shirt, een dikke trui en een windjas. Daaroverheen nog een deken en dan hebben we het nog berenkoud. We zien een lepelvos, nog een andere soort vos, een stinkdier, een miereneter en een sprinkhaas (de gids noemt het een mini kangoeroe omdat ie zo ver springt). Vooral dieren die zich in de nacht laten zien. Een prachtige eerste safari dag.

6 Augustus, 5de dag door Saskia

Vanochtend om 8.00 gestart met een bushmenwalk. 3 bosjesmannen laten ons zien hoe ze vroeger (maar er zijn nu ook nog stammen in Namibië) leefden. Nadat we ons er overheen hebben gezet dat een en ander als een toneelstukje voor ons wordt opgevoerd zijn het toch hele interessante verhalen die ze ons vertellen. Over de miereneter, het vuur maken en de struisvogel eieren. Bij de hutjes wordt ons verteld hoe een jonge bosjesman zijn toekomstige vrouw veroverd. Hij krijgt als hij 16 is van het stamhoofd een kleine mini-pijl en boog met 5 pijltjes. Met zo’n pijltje kan hij schieten op het meisje van zijn keuze. Als zij ook geïnteresseerd is lacht ze naar hem en zijn ze een setje. Als ze niet geïnteresseerd is breekt ze het pijltje door en is hij een poging kwijt en heeft ie nog 4 kansen om aan een meisje te komen….. zou het echt zo werken ? Bas koopt een pijl en boogje 🙂

Dan snel ontbijten en op weg naar Fish River Canyon. Een lange rit. Op het laatste stuk worden we aangehouden door een gestrande Nederlandse familie. Ze hebben een lekke band. Rob helpt de band verwisselen en wij strekken onze benen en genieten van omgeving. Rond 5 uur kwamen we aan bij ons nieuwe huisje. De receptie en het restaurant zijn helemaal in de stijl van oude auto’s. Rond heel het bungalow park stonden hele oude auto’s. Om 7 uur zijn we gaan eten, daarna hebben we nog een spelletje uitbeelden gedaan en rond half 10 gingen we naar bed.

7 Augustus, 6de dag door Bas

Vandaag konden we redelijk lang uitslapen tot ongeveer half negen. Om kwart over 9 hebben we ontbeten. Na het ontbijt gingen we met de auto naar Fish River Canyon. Dat is een van de grootste canyon’s ter de wereld. Onderweg naar de canyon kwamen we een grote groep aapjes tegen. We stopten en hebben wat foto’s gemaakt. Daarna vervolgde we onze reis naar de Fish River Canyon. We hebben in het totaal ongeveer een half uur in de auto gezeten toen we aankwamen bij de canyon. Het uitzicht zag er mooi uit. We hebben er van het uitzicht genoten en wat mooie foto’s gemaakt. Daarna gingen we weer rijden naar een 2de plek waar het uitzicht ook heel mooi was. Ook daar hebben we weer erg genoten van het schitterende uitzicht. In het totaal zijn we ongeveer anderhalf uur bij de canyon geweest te zijn. Op naar de lunch. Bij het restaurant zagen we heel erg veel kleine dieren, het waren een soort marmotten. We hebben lekker geluncht en zijn daarna terug naar ons hotel gereden. Bij het hotel zijn we gaan chillen bij het zwembad. Alleen Loes en Gijs hebben gezwommen omdat het zwembad heel koud was. Het was zelfs zo koud dat Loes en Gijs na een half uur hun tenen niet meer zo goed voelden en ze waren helemaal wit geworden. Na het zwemmen hebben we ons opgefrist en zijn we gaan avond eten. Na het avond eten hebben we nog een spelletje kolonisten van Catan gedaan en zijn we gaan slapen.

8 augustus, 7e dag door Loes

Vanochtend rond half 7 het bed uit om te gaan ontbijten. Omdat we rond 10 voor 8 naar de volgende bestemming gingen. We stapten in de auto en gingen op weg. We gingen tijdens de autorit spelletjes spelen en muziek luisteren. Het landschap is nu echt woestijnachtig met wilde paarden. Toen gingen we naar een verlaten dorp daar stonden nog hele oude huizen. We mochten er ook in en kijken. Het was allemaal heel verwoest, vol zand gewaaid en ook heel oud. Op elk huis stond de functie van het huis bijvoorbeeld ziekenhuis of school. Toen we uitgekeken waren gingen we naar het strand om daar te eten. Op het eten moesten we best lang wachten. Ondertussen moesten we heel hard lachen om de domste dingen. Eenmaal uitgegeten gingen we naar onze nieuwe lodge. We gingen nog even wat drinken en wat kaarten. Daarna kwam Gijs op het idee om met Bas en mij een berg op te klimmen Dat hebben we gedaan en we hadden daar heel mooi uitzicht en konden mooi de zonsondergang zien. Bij terugkomst had papa een verassing dat we morgen mochten gaan quad rijden. Dat vonden wij echt super leuk.

9 augustus, 8e dag door Gijs

Vanochtend zijn we rond kwart voor zeven opgestaan om te ontbijten. Het ontbijt was erg lekker. Na het ontbijt zijn we snel de auto in gestapt om 4 uur te rijden naar de Sossusvlei. Het was een lange reis maar we hebben heel veel dieren gezien zoals: zebra’s, koedoes, springbokken en nog kleine vosjes. Ineens was daar ons hotel midden in de woestijn. Het leek wel een soort kasteel. Toen we aan kwamen bij de Sossusvlei werden we verwelkomd met lekkere koude washandjes. Gisteren had papa gebeld met de lodge dat we mochten quad rijden. Maar toen we het bij de receptie zeiden waren alle quadtochten volgeboekt. Na lang onderhandelen kreeg papa het toch voor elkaar dat we mochten rijden. De quadtocht was super mooi en erg leuk. We reden midden door de woestijn. Maar wel vermoeiend voor je duim, want je moest gas geven met je duim. Toen we terug waren gekomen van de tocht gingen we zwemmen. We hebben nog even spelletjes gedaan en daarna gaan avond eten. Het eten was een heel erg netjes. We hadden een vijf gangen menu met rare soep en octopus in een super sjiek restaurant. De obers waren heel leuk vervolgens zijn we gaan slapen in onze prachtige kamer.

10 augustus, 9e dag door Loes

We gingen vanochtend rond half 9 ontbijten en daarna gingen we naar de rode zandduinen in de Sossusvlei.

We moesten eerst 20 km rijden naar de poort en daarna moesten we nog 40 km rijden naar de duin die je mocht beklimmen, duin nummer 45. Deze heet zo omdat hij 45 km van het dorpje ligt. Daar gingen ik, mama, Gijs en Bas op. Rob niet die had last van zijn kuit. Het was best zwaar maar ik vond het zeker de moeite waard. Daarna gingen met soort van jeep helemaal tussen de duinen doorrijden door het mulle zand. Daar moesten we een kilometer lopen naar deadvlei, een witte zout/zandvlakte met zwarte bomen. Ik ging liever nog een duin beklimmen en ging alleen naar boven. Daar was heel mooi uitzicht . Toen we uitgekeken waren gingen we terug naar de jeep. we gingen nog een klein stukje rijden naar de big mama en big papa (zo noemden ze twee hoge duinen) en daarna terug naar de auto. Eenmaal terug in het hotel gingen we even naar het zwembad. Gijs en Saskia gingen lekker naar de spa voor een massage en daarna gingen we bij de vuurplaats naar de zonsondergang kijken. Weer eten we in het chique restaurant !

11 Augustus 10e dag door Bas

Vanochtend moesten we al heel vroeg opstaan, eigenlijk een beetje te vroeg voor mij. We zijn om 6 uur vertrokken met een busje naar de plek waar de luchtballonnen op gaan stijgen. Het was ongeveer 20 minuten rijden. Toen we aankwamen bij de luchtballon was hij al bijna klaar voor vertrek. We konden er meteen in gaan zitten en we gingen bijna meteen de lucht in. We stegen op en we waren al heel snel hoog in de lucht. Het uitzicht was heel mooi en het was heel stil. Het was ook heel mooi dat we de zonsopgang vanuit de lucht konden zien. We hebben in het totaal drie kwartier in de lucht gezeten. We landden heel dichtbij de duinen. De landing verliep heel goed en daardoor konden we lopend naar het ontbijt toe. Midden in de duinen hadden ze een ontbijt voor ons gemaakt. Toen de warme lucht uit de ballon was zag je pas echt hoe groot hij was. Na het ontbijt zijn we terug naar het hotel gegaan. Onze koffers ingepakt en op weg naar de volgende bestemming. Het was ongeveer 6 uur rijden. De reis verliep goed en na ongeveer 4 uur kwamen we aan in een landschap wat heel bijzonder was. Er waren heel veel kleine rotsachtige bergen met hele diepe dalen. Het zag er heel mooi uit. Na 6 uur gereden te hebben kwamen we aan bij het hotel. Een prachtig hotel en een prachtige kamer! We zijn wat gaan drinken en hebben hele leuke plannen gemaakt voor morgen. Morgen gaan we eerst zandsurfen en daarna op een boot zeedieren kijken. We hebben allemaal nog gedoucht en daarna zijn we gaan eten. Na het eten zijn we bijna meteen gaan slapen omdat we morgen al vroeg weg moeten om te zandsurfen.

12 augustus door bas

We zijn vroeg opgestaan en gingen meteen naar het ontbijt. Het ontbijt was heel uitgebreid. Ze hadden echt alles wat we wilden. Na het eten werden we opgehaald door een busje dat ons naar de duinen bracht. We deden onze helm op en onze schoenen aan en we gingen de duin beklimmen. Het was best zwaar want het was een hele hoge duin. Toen we op de top van de duin waren deden we onze boards aan en gingen we aan de andere kant van de duin af. Dat was steiler maar wel een minder lange weg zodat we niet de hele tijd  zo ver om hoog hoefden te lopen. We hebben ongeveer anderhalf uur gezandboard. Het was erg leuk en het ging best goed. Het lijkt een klein beetje op snowboarden maar toch ook weer anders. Je kon er voor kiezen om op een snowboard te gaan maar je kon ook op een mat gaan liggen/zitten en zo van de berg af gaan. Dat was ook erg leuk. Na anderhalf uur gingen we weer naar beneden maar we gingen naar beneden via de langere zijde van de duin. We konden dus best een lang stuk boarden achterelkaar. We gingen terug naar het hotel en werden daar alweer meteen opgehaald door een ander busje dat ons naar de boot bracht. We hadden een hele boot voor ons zelf! Onze kapitein was Zuid-Afrikaans dus hij kon ons een beetje verstaan en wij hem ook. Toen we ongeveer 10 minuten op de boot zaten kwamen er pelikanen naar onze boot die de kapitein ging voeren. Ze bleven op de boot zitten en we konden ze zelfs aaien. Verder hebben we nog dolfijnen en heel veel zeehonden gezien. Ook had de kapitein voor allemaal hapjes gezorgd. We hebben in het totaal 3 uur op de boot gezeten. Het laatste uur ging het wat harder waaien waardoor de boot iets meer op en neer ging. Gelukkig werd niemand zeeziek en is het allemaal goed gegaan. Toen we terug in het hotel zijn Loes en Gijs nog even gaan sporten. Daarna hebben we allemaal gedoucht omdat we nog helemaal onder het zand zaten van het sandboarden. Het was weer een super leuke dag.

13 augustus door Saskia

Een lange reisdag vandaag. Eerst naar Cape Cross. Daar zou een hele kolonie zeehonden verblijven. En dat was niets teveel gezegd. Duizenden misschien wel tienduizenden zeehonden bij elkaar. Slapend, springend, spelend en vechtend. In de zee en op het land, overal zeehonden. Ze maakten een ongelofelijk kabaal, net schapen en t stonk ook enorm maar zeker de moeite waard!

Nu op weg naar Damaraland! Een helse tocht, voornamelijk op zand en gravelwegen en soms zelfs stenen met enorme hobbels in de weg dus we worden goed door elkaar geschut. Maar een prachtige omgeving, rotsen, bergen, kale vlaktes, rood, geel, bruin. Prachtig! We hebben een tussenstop gemaakt in Solitaire. Bekend van zijn bakkerij en appeltaart. Rond 17.00 in Damaraland Camp aangekomen. Een luxe tentenkamp in de middle of niks. Prachtige omgeving en we worden zingend door het personeel ontvangen. Wat een welkom en zo is het twee dagen gebleven. Ontzettend gastvrij en er werd alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. ‘S avonds eten we met een internationaal gezelschap aan een lange tafel. Ook weer een belevenis!

14 augustus door Saskia

Om 5.30 worden we door onze gids gewekt. Tijd om op pad te gaan. We vertrekken om 6.00 na 10 minuten rijden stoppen we boven op een berg. Een gedekte tafel, zelfs een braai. Wat bijzonder. Heerlijk ontbeten, Loes en Gijs eieren met spek. Een prachtig uitzicht en de zonsopgang! Zelfs het wc gebruik is bijzonder. Een U-vormig stuk is afgezet met takken. Daarbinnen een toilet, een deur zodat je een prachtig uitzicht hebt!!!

Daarna op zoek naar de woestijnolifanten en naar Twijfelfontein. Na ongeveer een uur rijden vinden we in de droge rivierbedding een groepje olifanten. Ze zijn absoluut niet schuw en eentje komt de auto met zijn slurf begroeten.

Daarna rijden we door naar Twijfelfontein, rotsinkervingen van 2000-6000 jaar geleden.

Als we ruim een half uur op de terugweg zijn komt onze Italiaanse mede-autogenoot erachter dat ze haar telefoon kwijt is. Waarschijnlijk is die uit haar zak gevallen door het hobbelen van de weg. Op de terugweg naar Twijfelfontein zien we hem niet, daar hebben ze hem ook niet gevonden maar als we weer terugrijden zien Loes en Gijs hem liggen. Een klein wondertje! Rond 15.00 zitten we eindelijk aan de lunch. Dan snel een plons in het koude zwembad ( het is inmiddels ruim 35 gr) en om 17.00 weer op pad voor een zonsondergang boven op de berg. ‘s Avonds hebben we een heel bijzonder diner. In een boomhole zoals de bosjesmannen die ook kennen. Onder een prachtige sterrenhemel rondom een vuurplaats! Weer een bijzondere belevenis! Al met al was Damaraland een topervaring. Morgen op weg naar Ethosa.

15 augustus door Gijs

Vanmorgen zijn we waker geworden. Vandaag een reisdag naar Ethosa.

Eerst zijn we naar het ontbijt gegaan en hebben heerlijk ontbeten. Toen kregen we een afscheidslied. Daar na vertrokken we naar Ethosa. We reden 3 uur naar de lunch toe. Daarna moesten we nog een uur rijden. We kwamen aan bij het hotel en we zagen meteen al 1 hele grote neushoorn en een paar herten. We hebben meteen 2 dingen voor morgen geboekt. Morgenochtend gaan we op safari en laat in de middag gaan we cheeta’s en luipaarden voeren. Je kon de neushoorn vanaf het terras zien. Ook kon je op een pad lopen tussen de giraffen door. De giraffen waren echt heel dichtbij maar op 2 of 3 meter afstand. Toen wij (ik, Loes en Bas) al terug naar het huisje waren zaten papa en mama nog op het terras en hebben ze nog meer neushoorns gezien. Ook tijdens het eten hebben we zicht op de waterhole en de dieren die daar rondlopen. We zijn vroeg gaan slapen want we moeten morgen al weer om 6 uur op om op safari te gaan.

16 augustus door Bas

Vanochtend moesten we dus al heel vroeg op omdat we al om 6 uur op safari gingen. We hadden een ontbijtpakket meegekregen van het hotel. Toen we aankwamen bij het safari park werden we tegen gehouden door de bewaking om onze namen op te schrijven. Toen we het park inkwamen hebben we onze auto geparkeerd. We ontmoetten onze gids en begonnen aan onze safari. We hebben tot 13.00 uur safari gedaan en echt heel veel dieren gezien. 10 tallen olifanten en giraffen. Honderden herten, 3 leeuwen, een stokstaartje, een paar jakhalzen en heel kort een hyena. Vooral de leeuwen vonden we heel mooi om te zien en mama was blij dat we nog een stokstaartje hebben gezien want dat is een van haar favorieten dieren. Na de safari zijn we terug naar ons huisje gegaan en hebben we ons klaar gemaakt voor het eten geven aan de dieren. Om 4 uur vertrokken we met een gids en gingen we de dieren eten geven. Deze dieren worden opgevangen in Okutala omdat ze al jong wees zijn geworden of gewond zijn geraakt en niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ze proberen de dieren na herstel weer terug in het wild te krijgen maar dat lukt niet altijd. Eerst gingen we naar de olifanten. Er waren 5 olifanten, 1 hele kleine en 4 grotere. De kleine olifant zat in een apart hok en was dus helemaal alleen. Hij zag er ook best zielig uit. Voor de grote olifanten mochten we het eten verstoppen en daarna mochten we kijken hoe de olifanten hun eten gingen zoeken. Daarna gingen we naar de neushoorns. De gids gooiden een berg hooi dichtbij de auto en de neushoorns kwamen er al snel naar toe. De neushoorns kwamen dus erg dichtbij. Na de neushoorns gingen we naar de cheeta’s. De gidsen hadden de cheeta’s even in een klein hok gelokt en het eten aan een boomstam vast gebonden. Wij gingen met de auto net achter de boomstam staan en toen ze de cheeta’s loslieten renden ze heel hard naar de boomstam toe en gingen ze het vlees daar opeten. Dat was heel erg mooi. Daarna hebben we nog 2 luipaarden en 1 hyena eten gegeven. Bij de luipaarden en de hyena’s gooiden ze het vlees gewoon over de hekken heen dus dat vonden wij minder mooi om te zien. Na het voeren van de dieren zijn we gaan eten. Wij vonden het eten niet zo lekker en de service niet goed in deze lodges maar het was er wel prachtig !

17 augustus door Saskia

Eerst even geklaagd over het eten en de service van gisteren. De locatie is prachtig maar over gastvrijheid kunnen ze hier nog veel leren.

Daarna op weg naar Ethosa. Dwars door het park op weg naar onze een na laatste locatie, Onguma the Fort. Onderweg zien we ontzettend veel giraffen, springbokken, wildebeasts, drie olifanten, kuddoes, oryx etc etc. Helaas geen katachtigen vandaag. Onguma the Fort is een prachtige locatie. We hebben overal uitzicht op een waterhole waar de dieren komen drinken en we mogen nergens lopend heen. Of met de eigen auto of ons op laten halen met een golfkarretje. Want de wilde dieren kunnen vrij rondlopen en dus ook bij de lodges komen.

‘s Middags lekker aan het zwembad gelegen en van de omgeving genoten. Morgen weer dieren spotten.

18 augustus door Saskia

We zijn vanochtend al vroeg opgestaan omdat we weer op safari gingen. Loes en Gijs hebben eieren met bacon ontdekt. Dus eerst een ontbijt met eieren en bacon! Daarna met gids Bennie op safari in Ethosa. Het was super koud deze ochtend. Zo koud hebben we het nog niet gehad. We hebben veel gezien op onze safari zoals: cheeta’s, giraffen, witte en zwarte neushoorns (jammer genoeg van te ver af voor goede foto’s), wilde zwijnen, jakhalzen, kudu’s, springbokken, steenbokken, zebra’s en wildebeesten. Rond 12.00 waren we terug. ‘s Middags lekker ontspannen tot 16.00 en daarna weer met Bennie op pad. Niet veel gezien. Toen Bennie ons net van drinken en snacks had voorzien hoorden we het gebrul van een leeuw. Ik heb Bas nog nooit zo snel zien opruimen…. Zo graag wilde hij de leeuw zien. En dat is gelukt. Prachtig, helaas al zo schemerig dat foto’s maken niet goed lukte…. wederom een prachtige dag!

19 augustus door Bas

Om 8.00 opgestaan en ons klaar gemaakt voor de reis naar de laatste locatie.
Okonjima.  Bijna was Loes haar knuffelkonijn met de was mee gegaan maar net op tijd kon ie gered worden. We hoefden maar 3 uurtjes te rijden. Helaas geflitst door de enige flitscamera die we tijdens de vakantie hebben gezien…. Okonjima is prachtig. Jammer genoeg passen we niet in een tent. Twee tenten dus. Super luxe met eigen kippen….

Na de lunch begint ons drukke programma. Met een gids op zoek naar luipaarden . Previous, onze gids, is een echte stoere gids. Hij crost dwars door alles heen, bijna stranden we in een groot konijnenhol… Met een bepaald apparaat kan hij horen of de luipaarden in de buurt zijn. De eerste keer krijgen we hem niet gevonden maar bij de tweede hebben we meer geluk. Omdat een jakhals begint te janken weet de gids in welke richting hij moet zoeken. En ja hoor, op zijn dooie gemak komt het luipaard aangelopen. Prachtig! We maken live mee dat hij een wild zwijn wil pakken maar dat lukt hem niet.

Na het eten nog een nighthide. We zitten verstopt in een soort bunker waar we door een kijkgat naar de dieren kunnen kijken. Een leuke ervaring maar we zien alleen een stekelvarken en een blackspottend mangoe.

20 augustus door Loes

Vanochtend mochten we een beetje uitslapen. De wekker gaat pas om 7.15 uur. Op zoek naar de cheeta’s vandaag. Weer met Previous. Met hetzelfde apparaat spoort hij op waar de cheeta’s ongeveer zitten maar dan moeten we het laatste stukje te voet. Best spannend want we moeten goed achter elkaar lopen en geen geluid maken. Een keer zegt Previous dat we snel een stukje door moeten lopen. Achteraf zegt hij dat we te dicht bij de cheeta’s stonden, maar op 1 meter. Maar door het hoge gras en de kleur van het gras zie je ze zelf niet liggen totdat Previous ons er op wijs. We hebben hele mooie foto’s gemaakt! Ook nog veel aasvogels gezien die een dood dier op gingen eten. Na de lunch gingen we naar African Wildlife Foundation. Een organisatie die aan deze lodge verbonden is en zich inzet voor het behoud van de katachtige dieren in Namibië. Ze vangen zieke dieren op en proberen ze na herstel weer terug in de natuur te plaatsen. Iedereen vindt het interessant maar ik versta er niet veel van. Papa legt het me later uit. Daarna nog even naar de zonsondergang kijken. We kletsen gezellig met Previous over voetbal. Hij voetbalt ook. En dat was dan de laatste safari van deze reis…

21 augustus door Saskia

Onze laatste dag is aangebroken…. om 8 uur ontbeten. Daarna vertrokken richting het vliegveld. We hebben een tussenstop gehouden bij een woodcraftmarkt. Onze souvenirs ingekocht en onze weg vervolgd. Op het vliegveld was het een redelijke chaos. Na even wachten zijn we vertrokken naar Angola. Daar maken we na 2 uur een tussenstop en vanaf daar door naar Amsterdam. Helaas het einde van een fantastische vakantie.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Namibië.