Familie Bul – Hes in Namibië

Je gunt je kind toch de wereld!

Voor de meesten van ons waren er nog een paar weken zomervakantie, maar ikzelf moest gelijk weer aan de slag. De reis was geweldig, een aaneenschakeling van hoogtepunten. De Kalahari Farmstal was een van de weinige teleurstellingen. Niet alleen dat het qua maaltijden en betaling niet goed geregeld was, maar ook omdat de openingstijden van de grensovergang met Zuid Afrika niet aansluiten op de openingstijden van het Kgalagadi Transfrontier Park (later open en eerder dicht) en de mogelijkheden om eind van de middag of vroeg in de ochtend (als het nog niet warm is en het licht op zijn mooist is) het park in te gaan beperkt zijn. De rest van de accommodaties waren of geweldig of zo goed als je kon verwachten gezien hoe afgelegen en dunbevolkt sommige gebieden zijn.

Zonder de rest van de vakantie te kort te doen, waren dit de grootste hoogtepunten:

–          Kgalagadi Transfrontier Park – qua landschap en rust wat ons betreft één van de mooiste parken in zuidelijk Afrika. Door de regen eerder dit jaar (een van de weinige gebieden in Zuidelijk Afrika waar het juist meer had geregend dan gebruikelijk) waren er veel grote kuddes springbokken, gemsbokken en wildebeesten.

–          Augrabies Falls National Park – park met uiteraard de grote Augrabies waterval maar ook veel uitzichtpunten bij de canyon en veel mooie wandelingen (moon rock, arrow point). Op één van de wandelingen een Kaapse spitting cobra van 2,5 meter tegen gekomen!

–          Kolmanskop – geweldig (ook) voor de kinderen om door dit verlaten diamantmijnstadje te lopen en door de huisjes op ontdekkingstocht te gaan. Het dorp wordt langzaam maar zeker opgegeten door de woestijn en het zand staat hier en daar dan ook tot het plafond

–          Sossus Dune Lodge – prachtige huisjes maar vooral ook de mogelijkheid om vroeger het park in te gaan en later het park uit te gaan, is top. 4:30 is wel wat vroeg opstaan, maar om zonder dat de (overige) toeristen er zijn de zon te zien opkomen vanaf de hoogste duinen bij Sossusvlei en om vrijwel alleen Dead Vlei de bezoeken of Dune 45 te beklimmen is een geweldige ervaring.

–          Swakopmund – quad rijden en sandboarden in de Namib woestijn was uiteraard hèt hoogtepunt voor de kinderen

–          Damaraland – naast de geologische (petrified forest, burnt mountain, organ pipes) en culturele bezienswaardigheden (rotstekeningen en –gravures) was de safari waarbij we twee keer woestijn olifanten tegenkwamen een topper

–          Etosha – ongelooflijk veel wild en vogels gezien.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Namibië.