Reisverslag familie op reis door Namibië

Je gunt je kind toch de wereld!

Opa, oma met alle kinderen en 9 kleinkinderen

Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een gezinsfeest in Dubai. Dat werd een grandioos festijn. Dit jaar vierden we ons gouden huwelijksjubileum en dus klopten we weer aan bij Travelnauts.

We maakten een rondreis door Namibië met alle kinderen en negen kleinkinderen (van 8 tot 16 jaar). Het werd een adembenemende trip. Vanuit de heerlijke lodge Little Kulala bezochten we Sossusvlei, waar we met alle 17 man de rode duin Big Daddy (350 m hoog) beklommen. Vanaf de top ging het in vliegende vaart naar beneden, daar belandden in de zeer indrukwekkende Dead Vlei. Ook maakten we een fantastische ballonvaart, terwijl de opkomende zon de woestijn in steeds wisselende magnifieke kleuren tooide. We landden precies bij de Canyon van Sesriem. Hier werden we verwend met een feestelijk champagneontbijt aan de rand van de kloof. Door jong en oud werd enorm genoten van een toertocht door de woestijn per quad. Friso van 10 ging voorop bij zijn vader en oma (73) zat achterop. De rest van het peloton reed helemaal zelfstandig.

In drie kleine vliegtuigjes vlogen we daarna via Swakopmund naar Etosha. Onderweg krijgen we de meest fantastische uitzichten voorgeschoteld, terwijl we zwaaien naar elkaar in de andere vliegtuigjes. Wat een fantastische belevenissen! Vanuit de Ongava Lodge maken we tal van game drives. Het is nog erg droog en dus komen veel wilde dieren naar de waterputten om de dorst te lessen. Vanuit de jeep is het alsof we zitten te kijken naar super spannende natuurdocumentaires. Dan maken we een dagtocht dwars het hele Etoshapark (23.000 km²) en verblijven dan nog enkele dagen in de fraaie Mushara Lodge. Aan de rand van het zwembad werken de kleinkinderen hun administratie bij. Ze hebben allemaal een boekje waarin ze hun waarnemingen van vogels en wilde dieren bijhouden.

Sjonge, wat een indrukwekkende reis. Het was werkelijk één voortdurende aaneenschakeling van onvergetelijke highlights. Dit is nauwelijks te overtreffen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Namibië.

Bekijk al onze reizen met kinderen van verschillende leeftijden.