Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Highlights van Nicaragua

Tijdens een reis door Nicaragua combineert u indrukwekkende natuur, koloniale steden en avontuur met elkaar. Wij hebben vier highlights van dit indrukwekkende land voor u op een rij gezet.

Kleurrijke straatjes in Granada

Naar verluidt is Granada een van de mooiste koloniale steden van Midden-Amerika en wij zijn het ermee eens! Naast de kleurrijke straatjes waar de lokale bewoners hun dagelijks leven inrichten, vindt u hier ook de bekende kathedraal, een gezellig stadspark en allerlei leuke restaurantjes. Ook in de omgeving van Granada is genoeg te ondernemen. Bezoek een van de vulkanen of het kratermeer Laguna de Apoyo, waar u kunt gaan kajakken.

Vulkaanboarden in Leon

Voor een onvergetelijke herinnering aan uw reis is vulkaanboarden een echte aanrader. U wordt met een pick up naar de voet van de Cero Negro gebracht, waarna u na een korte briefing de vulkaan beklimt. Een relatief makkelijke wandeling die u op een waanzinnig uitzicht trakteert. En dit is pas het begin! Eenmaal boven heeft u de tijd om bij te komen van de wandeling en de omgeving in zich op te nemen. Hierna krijgt u nogmaals een korte briefing, waarna het avontuur van start kan gaan. Vanaf een hoogte van circa 675 meter raast u met hoge snelheid naar beneden en voelt u de adrenaline door uw lijf gieren. Een ervaring om nooit te vergeten!

Isla de Ometepe

Dit bijzondere eiland midden in het grootste meer van Centraal-Amerika bestaat uit twee vulkanen, Concepcion en Maderas. Isla de Ometepe is een wereld op zich en leent zich uitstekend voor een rustmoment in uw reis. Ojo de Agua is hiervoor de perfecte plek; het water in deze natuurlijke baden is kraakhelder en u beschikt daarnaast over een mooi uitzicht op de groene omgeving. Bent u graag lekker actief? U kunt bijvoorbeeld een van de vulkanen beklimmen, de waterval San Ramon bezoeken, een verlaten strand bezoeken of gaan kajakken met het gezin. Andere leuke activiteiten in Isla de Ometepe zijn het huren van een fiets of scooter en zo de omgeving verkennen.

Corn Islands

Tropische eilanden met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee, ook dat vindt u in Nicaragua! De ultieme bestemming om uw rondreis af te sluiten. Big Corn Island en Little Corn Island maken samen onderdeel uit van deze eilandengroep. Voor de tropische eiland ervaring bezoekt u Little Corn Island: verlaten stranden, vers fruit, relaxen in uw hangmat – wat kunt u zich nog meer wensen? De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor een wandeling langs het strand of een middagje snorkelen tussen de hamerhaaien en schildpadden. Deze bestemming mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door Nicaragua!

Ook samen met de kinderen naar dit prachtig land? Bekijk hier alle Nicaragua familiereizen.