Reisverslag familie op reis door Nieuw-Zeeland en Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met een tweeling van 4 jaar

Mijn man en ik hebben elkaar 18 jaar geleden in Australië ontmoet en 15 jaar geleden woonden we twee jaar in Nieuw Zeeland. We riepen dat we, mochten we ooit kinderen krijgen, we absoluut met hen hiernaar terug zouden willen. We hebben nu een meiden tweeling van 4,5 (toen we op reis gingen) en de timing was dus perfect om nog een lange reis te maken voor de leerplicht ingaat. Tien weken waren we op reis, waarvan acht in Nieuw Zeeland.

Het is werkelijk onmogelijk om op papier echt over te brengen wat deze reis ons gebracht heeft, maar in een paar woorden doe ik toch een poging: het was waanzinnig, ongelofelijk en geweldig mooi. Echt een super reis om nooit te vergeten: pinguïns, dolfijnen, zeehonden, albatrossen, regenwoud, gletsjers, vulkanen, gloeiworm grotten, strand, zwart zand/wit zand, zee, vissen, bergen, vlaktes, prachtige hikes, 2 cyclonen, paard/trein/gondel rijden, binnenspeeltuinen, buiten speeltuinen, zwembaden, fish ‘n chips, oude en nieuwe herinneringen en heel veel kilometers in de auto… dat was onze reis van Christchurch naar Auckland in een paar woorden.

En toen wachtte nog twee weken Australië: Blue Mountains, bergen, witste strand ter wereld, kangoeroes voeren en een koala aaien, zelfs kangoeroes in de speeltuin van onze accommodatie, surfen, roggen en zeehonden zien langs zwemmen en prachtig weer. Echt een heerlijke afsluiting van de reis, van onze bijzondere tijd met z’n viertjes.

We hebben met een auto (SUV) rondgereisd en overnacht in self contained units op holiday parks, en een paar keer in een B&B of hostel geslapen. We hebben expliciet voor rondreizen met een auto gekozen (i.p.v. een camper). Voor ons hebben volgende afwegingen hierbij meegespeeld:
– geen probleem op gravel roads/steile bergen (4WD)
– makkelijk naar de supermarkt/uitje zonder eerst alles in te pakken
– spullen fijn in huisje laten als je ergens een walk/uitje doet
– normaal tempo kunnen rijden, ook op de zéér bochtige NZ roads (geen 100 daar natuurlijk 😉 maar ook geen slakkengang)
– en: RUIMTE voor iedereen in de huisjes

Het in- en uitpakken kostten een half uurtje bij aankomst en vertrek toen we eenmaal een routine hadden. Het enige nadeel is natuurlijk dat de kinderen elke keer aan een nieuw bed moesten wennen, maar dat hebben ze echt heel goed gedaan nadat ze hier aan gewend waren. Voor ons was de ruimte van de huisjes (slaapkamer, keuken (!) en fijne badkamers) echt ideaal. Ook was deze manier van reizen heel prettig als het een keer regende, wat best kan gebeuren in NZ…

Travelnauts heeft ons goed begeleid bij het plannen van onze reis en kwam met fijne tips zoals het dag hotel in Hong Kong om de reis even te breken. Wat ik erg prettig vond van Travelnauts (Bart) was dat al mijn vragen (van hoe precies de kinderzitjes eruit zien, tot alle mogelijke types huurauto’s) snel en duidelijk werden beantwoord. Hierdoor kon ik altijd verder met de planning van de reis en kon Travelnauts de offerte op maat blijven aanpassen.

Dus dank nogmaals voor alle hulp! Vooral ook voor de updates tijdens de 3 cyclonen waar we mee te maken kregen vlak voor en tijdens de reis. Als het kon, zouden we morgen weer gaan…

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen van 4 – 7 jaar.