David in Oman!

Je gunt je kind toch de wereld!

Reiservaring van een reisspecialist met kinderen door Oman

“Na slechts 7,5 uur vliegen kwamen we aan in het prachtige Oman, ons eerste bezoek aan het Midden-Oosten. Twee dagen lang acclimatiseerden we op ons gemak in de luxe van het Shangri La Al Waha hotel in Muscat. Overdag verkenden we de lokale ‘soeks’ in de oude stad en het paleis van de sultan, daarna lieten we ons in de watten leggen in het hotel.

Op de derde dag ging onze rondreis van start. Het plaatsje Sur werd de eerste stop, bekend om de bedreigde zeeschildpadden die op het strand van Ras al Jinz hun eieren komen leggen. Uniek, vooral de kids keken hun ogen uit.

Het hoogtepunt van de reis lag echter nog op ons de wachten… De volgende dag zetten we koers naar de woestijn Wahiba Sands, met prachtige rode en witte zandduinen. Met onze 4-wheel-drive huurauto trotseerden we de duinen op weg naar ons tentenkamp, midden in de woestijn gelegen bij een oase. Hier waan je je echt in de sprookjeswereld van Duizend en één nacht. Zand boarden, kamelen rijden of ‘dune bashen’… het kan hier allemaal en de ene activiteit is nog indrukwekkender dan de andere!

Na een avondje staren naar de bijzondere sterrenhemel bij het kampvuur, vertrokken we de volgende dag naar Omans culturele hoofdstad Nizwa. Een prachtig fort is de highlight van deze regio. Maar ook de vele wadi’s (oases) die je onderweg tegenkomt, zijn een ‘must see’.

Over bergruggen en langs canyons reden we vervolgens terug naar Muscat. Een spectaculaire route, maar erg gemakkelijk te rijden. Als afsluiter wachtte ons nog enkele dagen relaxen in het Shangri La resort, vol zwembaden en glijbanen voor kids en spafaciliteiten voor ons. De dolfijnentour vanuit Muscat werd de laatste mooie highlight. Daarna sloten we de reis snorkelend en zonnebadend af.

Samengevat: Oman is een onontdekte parel met prachtige natuur, gastvrije en vriendelijke bevolking en geweldige highlights voor het hele gezin. Een nieuw topper in ons vakantielijstje!”