Reisverslag familie op reis naar Oman

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 11 jaar

We hebben echt een heerlijk reis gehad. Voor mij staat deze reis wel in mijn top drie. Samen met het noorden van Vietnam en Zuid Afrika. De selfdrive was super en de agent NTT ook. We kregen een voorgeprogrammeerde gps met veel tussenstops. Dus niet alleen van hotel naar hotel maar ook bezienswaardigheden onderweg. En zelfs een simpel mobiele telefoon om mee te bellen. Het selfdrive was heel makkelijk. Goede wegen, weinig verkeer en over het algemeen houden de mensen zich aan de regels. De temperatuur was te doen. Omdat je niet continu buiten bent is het oké. Maar we merkte wel dat we soms wat minder lang ergens bleven vanwege de temperatuur.
Lukas zijn hoogtepunten? Het woestijnkamp, waar hij gezandboard heeft, op een quad heeft gereden en op een kameel heeft gezeten. Maar zeker ook het zien van een baby zeeschildpad bij Ras al Jinz. Bij het Anantara heeft hij geklommen (zie foto’s op Facebook waarin ik jullie heb getagt). Lukas klimt in Nederland twee keer in de week dus dit was helemaal fantastisch.
Het Shangri-La leverde bij ons wat gemengde gevoelens op. De buitenruimtes waren super. Genoeg ligbedden, schaduw en goede service. De zwembaden, het strand en vooral de lazy river zijn helemaal top. Het eten vonden we in geen van de restaurants echt goed. Middelmatig is de beste omschrijving. En voor het geld dat je ervoor betaalt, hoort dat echt beter te zijn.
Ook het inchecken is niet wat ik gewend ben van een vijf sterren hotel. We moesten in de rij staan. Misschien wat zeur pieterig van mij. Maar zoals gezegd. Meestal hoeft dit niet bij een vijf sterren hotel.
Wij hadden een executive kamer genomen. De standaardkamers leken mij wat klein voor drie personen. En ik ben daar erg blij mee. De standaardkamers zijn zover wij konden zien echt geen vijf sterren waard. Die van ons was meer dan ruim genoeg. Er staat standaard een bank in die opgemaakt wordt als klein tweepersoons bed. Een gezin met twee kleine kinderen kan prima gebruik maken van deze kamer.  Vergeleken met sommige andere vijf sterren hotels waar we de afgelopen jaren hebben gezeten was ook deze kamer wat mager aangekleed. Net vijf sterren waardig. Maar als wij resort mensen zouden zijn zouden we waarschijnlijk wel terug gaan naar het Shangri-La. De tuinen, het strand, de zwembaden waren heerlijk.