Reisverslag familie op reis door Oman

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 11 jaar

De Oman reis was zeer geslaagd, we hebben genoten en alles is perfect verlopen. Heen reis werd opgeleukt doordat we op onze laatste KLM punten een upgrade naar Business Class konden krijgen, een extra leuk begin van de reis. De reis was intensiever dan we aanvankelijk dachten, met name door het vroege opstaan en de temperaturen in het binnenland die richting de 40 graden gingen.

Hoogtepunten voor ons waren de schildpadden in Sur, grote moskee in Muscat, de nacht in de woestijn (incl. zonsondergang en sand boarden) en het Jebel Akhdar gebergte met de gigantische canyon. Kinderen vonden met name de woestijn, de schildpadden en het resort de laatste dagen (incl dolfijnen tour) het mooist.

Een paar observaties:

  • De plaats Nizwa was op zich leuk, maar hier hadden we meer van verwacht.
  • Jebel Akhdar gebergte daarentegen was geweldig. Onderweg naar het uitzicht punt zijn we met een gids verder gegaan voor het laatste stuk, dit was achteraf niet nodig geweest. Zeker met een 4×4 is het geen probleem om omhoog te rijden.
  • Het dessert camp hebben we uiteindelijk zelf bereikt met de auto, daar was een 4×4 wel handig (als je geen 4×4 hebt word je op gehaald), verder vroegen we ons af of een 4×4 absolute noodzaak is. Het maakt het wel veel leuker natuurlijk!
  • De lokale agent had alle bezienswaardigheden voor onderweg in de GPS gezet waardoor we op reisdagen alleen op “GO”  moesten drukken en de rest ging als vanzelf, top geregeld.
  • Shangri La resort in Muscat was fantastisch. Het bestaat uit 3 hotels waarbij ons hotel (Al Waha) gericht was op gezinnen met jonge kinderen. Alhoewel het helemaal top was, hadden we achteraf beter voor het tweede hotel (Al Bandar) kunnen gaan, hier waren wat meer kinderen in de leeftijd van onze kinderen.
  • Wij hebben onderweg bij verschillende tentjes gegeten. Dit houdt in dat we dus ook een paar keer bij een soort shoarma tent gegeten hebben (prima eten, bovenaan de lijst in tripadvisor en niet duur). Eten in het laatste resort hebben we ook gedaan.
  • De mensen zijn extreem vriendelijk en (met uitzondering van de Souq in Muscat) niet opdringerig. Op straat word je regelmatig aangesproken en ook proberen taxichauffeurs een tour door de stad te verkopen, maar alles op een heel relaxte manier.
  • Dolfijnen tour, grote moskee en de Souq in Muscat zijn een absolute must.
  • WiFi in de hotels zijn boven verwachting goed (handig met een puber). Dus ook in de woestijn en in de tent in het Turtle resort.
  • Het is een must om VOOR de Ramadan te gaan. We merkten dat er met ons veel gasten weggingen, sommige drankjes waren niet meer verkrijgbaar, etc.

Wij hebben een fantastische reis gehad, een fantastisch land met de vriendelijkste mensen ter wereld! Alles was top geregeld!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Oman.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen van 4 – 7 jaar.