De sprookjeswereld van Oman bezoeken met de hele familie

Je gunt je kind toch de wereld!

Genieten met de kinderen in een sprookjeswereld

Vandaag nemen we u mee naar het sprookjesachtige Oman. Het sultanaat is een mythische bestemming met prachtige landschappen en een boeiende geschiedenis. Travelnauts heeft de mooiste plekken in Oman voor u op een rij gezet:

Inspiratie voor uw familiereis naar Oman

Muscat

De hoofdstad van Oman telt circa 800.000 inwoners en centreert zich rondom de drie belangrijkste wijken. Masqat is de Oude Stad, waar u onder andere de haven, het paleis van de sultan en een overdekt winkelcentrum vindt. In de wijk Muttrah vindt u leuke souvenirs en aardewerken in de beroemde soek (lokale markt). Voor de moderne en elegante winkelcentra en een bezoek aan de prachtige sultan Qaboos-moskee gaat u naar de wijk Ruwi.

Wahiba Sands

Ten zuiden van Muscat vindt u de rode en witte zandduinen van Wahiba Sands. Deze zandduinen kunnen tot wel 200 meter hoog worden. De Wahiba Sands worden bewoond door bedoeïenen; woestijnbewoners die een nomadenbestaan leiden. Er is een grote kans dat u hen door de woestijn ziet trekken met hun kamelen. Vanuit het 1000 Nights Camp kunt u de prachtige zonsondergang aanschouwen!

Lokaal vervoer in Wahiba Sands

Sur

Op circa 3 uur rijden van Muscat vindt u de kustplaats Sur. Een aangenaam stadje aan de Golf van Oman. Tussen de 17e en 19e eeuw was het een belangrijk handelscentrum. Tegenwoordig is Sur vooral bekend vanwege de bouw van dhows, traditionele Arabische zeilschepen. Heel bijzonder is het nabijgelegen Ras Al Jinz. Hier vindt u prachtige stranden en kliffen. Op deze plek komen de zeldzame reuzenschildpadden jaarlijks, tussen juni en december, hun eieren leggen.

Jabal Akhdar

Jabal Akhdar, wat ‘groene berg’ in het Arabisch betekent, is onderdeel van het Al Hajar-gebergte, een van de meest spectaculaire gebieden van Oman. U vindt hier steile ravijnen, diepe kloven, kleine dorpjes en prachtige rotspartijen. Geniet hier van de meest prachtige vergezichten. De regio is geliefd onder reizigers die op zoek zijn naar avontuur, natuur en diegenen die uit de hitte van de woestijn willen ontsnappen.

Onze familireizen naar Oman

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Oman? Bekijk al onze familiereizen naar Oman. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.