Reisverslag familie op reis door Sri Lanka

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 13 en 11 jaar

We hebben weer een fantastische ervaring achter de rug. Wat is het toch mooi om zo’n verre rondreis te maken. Voor ons was het de eerste kennismaking met Azië, een heel andere wereld dan het westen!

Alles is soepel verlopen, de heenvlucht vanaf Düsseldorf is zeker een aanrader. Prima parkeren vlakbij de terminal (goedkoper dan Schiphol), en qua tarief ook scherper. Ook het vliegen met Emirates is ons prima bevallen!

De korte overstap op Dubai was eigenlijk wel fijn, het brak de reis en je kunt even de benen strekken, wat indrukken opdoen voordat je het laatste stuk verder reist.

Bij aankomst in Colombo zit je gelijk in een andere wereld! Talloze mensen die op stoeltjes wachten met naambordjes van te ontvangen toeristen, zo ook onze gids, La Shanta van Columbus Tours. Met prima minivan naar Negombo gereisd waar we al tijdens de reis diverse inhaalmanoeuvres doorstonden! Het rijgedrag van de chauffeurs in Sri Lanka is op zijn zachtst gezegd avontuurlijk te noemen! Het duurde echt even een paar dagen voordat we ons ‘ veilig’ voelden. In dit land zouden wij echt niet zelf kunnen rijden!

Tijdens onze rondreis hebben we genoten van alle dingen die het land te bieden heeft, of dat nou de olifanten in Pinnawela waren, de safari in Minneriya Park, het snorkelen op Pigeon Island, de safari in Yala of het bezoeken van de oude steden in  Polonaruwa, Galle of Nuwara Eliya.

Voor Lars en Eva waren de hoogtepunten het rijden op een heuse olifant, Tom en ik vonden het snorkelen adembenemend.

Het reistempo was prima voor ons! Fijn om niet overal met sneltreinvaart doorheen te gaan, en steeds de rust te hebben om dingen echt goed te bekijken, of gewoon een dagje niets te hoeven doen zonder dat je het idee hebt dat je dingen dan ‘ mist’.

Het Kassapa Lions Rock resort was heerlijk, evenals Chaaya Blu in Trincomalee! Dit waren qua hotels de hoogtepunten van onze reis. Daarna volgde het safari hotel, ook prachtig!

Het minst waren we te spreken over hotel Hilltop in Kandy, lawaaiige kamers, niet erg comfortabel, we zaten ook wat ‘ weggemoffeld’  in de kelder voor ons gevoel.

De andere hotels voldeden prima aan de klassering ‘ goede middenklasse’, met zwembad (fijn voor ons allen), prima eten en goede ligging.

Het was wel even wennen om met een chauffeur en gids op pad te zijn. Een hele aardige, rustige man en fantastisch chauffeur. Hij wilde ons constant meenemen op alle excursies maar daar hebben wel keuzes in gemaakt. Voor buitenlanders gelden de ‘ foreign prices’  voor alles, (westerse prijzen), dus erg goedkoop is het dan niet om een safari o.i.d te ondernemen. Zijn engels was erg beperkt, dat is dan ook ons enige verbeterpunt. Hij heeft enorm zijn best gedaan, maar het communiceren was soms erg lastig, omdat je op basis van ‘ klanken’  dan een woord probeert te herkennen, dat kost erg veel energie en geduld.

Wat erg leuk was, was dat hij ons veel heeft laten zien, ruiken en proeven van het land. Van rubberboom, tot jackfruit, verschillende types bananen, pottenbakken, houtsnijden enzovoort.

Het land is ideaal voor een rondreis van 2,5 week! Je kunt alles echt goed bekijken, en ervaren.

Wij kijken terug op een hele geslaagde reis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Sri Lanka.