Reisverslag familie op reis door Sri Lanka

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 8 jaar

Wij hebben een geweldige vakantie gehad in Sri Lanka. Wat een prachtig land met hele vriendelijke mensen. De hotels waren allemaal erg mooi en ook vaak heel mooi gelegen en het eten in de hotels was erg goed. We hadden een prima gids/chauffeur die ons overal naar toe heeft gereden en ook veel heeft verteld over Sri Lanka. Hij dacht ook mee met bijv entreebewijzen etc. onze dochter was soms even 5 jaar in plaats van 6. Dat scheelde toch wel wat geld.  De vluchten waren ook zeer goed. De paar dagen strand in Trincomalee in het oosten waren heerlijk na het hele drukke programma in de culturele driehoek. (Anuradhapura, Polonnarruwa, Dambulla grottempels, Sigiryia, Minneriya National Park met een safari, echt een aanrader, hele kuddes olifanten in het wild.) Wat ook wel indrukwekkend is is dat je in het oosten  nog de nasleep ziet van de oorlog, veel checkpoints, bunkers etc. Het is heel fijn om een rustmoment van een paar dagen in te bouwen.

De kinderen vonden het ook erg leuk. Ze vonden de safari’s die we gemaakt hebben in Minneriya National Park en Yala National Park het mooist van alles. De mensen waren heel vriendelijk voor ze en vooral onze dochter moest heel vaak op de foto met de mensen omdat ze haar lange blonde haren zo mooi vonden. natuurlijk hebben ze heel veel gezwommen, dus het was fijn dat er overal een prachtig zwembad bij zat. Wat ze ook heel leuk vonden was het theeplukken bij de Tea Factory hotel.

We hadden vanuit Nederland schriften en pennen en nog wat andere dingen meegenomen en hebben aan de gids gevraagd of hij een school wist waar we dat konden afgeven. We hebben aan 70 kinderen op een school alles uitgedeeld. (we hadden nog geluk want de volgende dag kregen ze vakantie). Ze stonden in een grote kring om ons heen en hebben nog een paar liedjes voor ons gezongen. Ze waren er echt heel blij mee. Schriften en pennen moeten ze namelijk zelf kopen en sommige kinderen zijn echt heel arm. Dit was echt heel leuk om te doen.

Voor nu was dat even kort onze ervaring. In een woord fantastisch!

Bekijk hier onze reis naar Sri Lanka.