Waarom Suriname op uw lijstje moet staan

Je gunt je kind toch de wereld!

Een reis naar Suriname is de ultieme mix van avontuur en cultuur. De ene dag bent u aan het genieten van de heerlijke Surinaamse keuken, de andere dag staat u midden in de jungle en een moment later fietst u door een prachtig plantagegebied.  Ook niet geheel onbelangrijk, in Suriname praten ze gewoon Nederlands. Zo kunnen ook de kinderen de uitleg van de gidsen goed volgen! Suriname is een bijzondere bestemming om met kinderen te ontdekken. Wij geven u een aantal redenen waarom u Suriname bovenaan uw verlanglijstje zou moeten zetten.

 

 

1. Jungle, jungle en nog eens jungle

In een korjaal laat u de bewoonde wereld achter en gaat u het adembenemende regenwoud van Suriname in. In deze traditionele boten vaart u over de sula’s, dit zijn stroomversnellingen, langs de culturele dorpjes. Met aapjes die langs de rivier slingeren en kaaimannen die op de loer liggen is dit een hele belevenis. Eenmaal aangekomen bij uw verblijf, wordt u meegenomen op junglewandelingen, bezoek aan traditionele dorpjes en kunt u in de nacht opzoek gaan naar kaaimannen. Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk dieper de jungle in te trekken en te slapen in een hangmat.

2. De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken is al een reden opzich om dit bijzondere land te bezoeken. Als u eenmaal de ”echte” Surinaamse roti heeft ontdekt, dan wilt u nooit meer anders. Naast heerlijke roti heeft Suriname nog meer verbluffende gerechten. Wat dacht u van een kookworkshop? Dan kunt u deze heerlijke gerechten straks thuis ook maken!

3. Stress en drukte? Wat is dat?

Surinamers staan bekend vanwege hun relaxte levensstijl, ook wel ‘no span’ genoemd (maak u niet druk). Eenmaal in Suriname zult u merken dat alles hier heel relaxt en rustig aan gaat. Surinamers staan altijd open voor een gezellig praatje, zijn erg vriendelijk en gastvrij. Een bijkomend voordeel is dat bijna iedereen Nederlands spreekt!

4. De rijke cultuur

Maak een reis door de geschiedenis in één van de vele plantages. Een leuke manier om de plantages te bewonderen is per fiets! In zowel de plantagegebieden, als de historische stad Paramaribo kunt u de bijzondere koloniale gebouwen bewonderen.

Onze familiereizen naar Suriname

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Suriname? Bekijk al onze familiereizen naar Suriname. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.