Reisverslag kids op reis door Tanzania

Je gunt je kind toch de wereld!

Annebelle van 7 jaar is op avontuur geweest in Tanzania

Ons grote avontuur in Afrika

27 juli 2017 gingen wij naar Tanzania. De eerste dag gingen wij naar Moivaro Coffee Lodge. Bij het ontbijt zagen wij apen.  Wij renden naar de apen toe. We konden ze van heel dicht bij bekijken. Wij gingen weer naar ons kleine huisje toe. De volgende dag gingen wij zwemmen in het zwembad en we kregen een drankje op de kant. Wij gingen avondeten daarna gingen wij naar bed. De volgende dag gingen wij een mountain bike tour doen door de omgeving. We reden langs een school en er kwamen allemaal kindjes op ons af. Siebe vond de kindjes een beetje spannend dus hij fietste heel hard door. De kindjes vonden het leuk en zij wilden ook op onze fietsen. Toen gingen we weer naar huis. We gingen avondeten en toen naar bed.

Tarangire

We moesten heel lang in de jeep zitten . Onderweg zagen we heel veel geiten en schapen. We zagen ook de masai. We gingen ook op safari en zagen wij  2 echte cheeta’s. We zagen ook nog een leeuw die een gnoe had gevangen. En ook nog een paar zebra`s. We zagen ook nog een paar olifanten en giraffen. Ik zal nog even uitleggen wat de Masai is. Dat zijn mensen die in Tanzania wonen . Daar bouwen ze kleinen hutjes van modder stro en takken. De mannen gaan altijd met de geiten en schapen op pad en de vrouwen blijven thuis en zorgen voor het eten. De Masai krijgers die het hoogste kunnen springen is het sterkste van de groep. Mijn papa deed ook even  mee. Toen moesten we nog heel lang met de jeep rijden. We kwamen aan bij de Treetops lodge. We konden niet meer zwemmen want we waren een beetje laat, maar het was een hele mooie lodge. Het restaurant was om een baobab boom heen gemaakt. We moesten ver lopen naar ons huisje. We werden door een echte Masai gebracht, want we konden olifanten tegen komen. We hebben in het donker gegeten in de avond. De Masai krijgers gingen voor ons optreden. We gingen ook nog marshmallows maken bij het kampvuur! De volgende dag kwamen er bij de waterplas allemaal verschillende dieren om te drinken. Er kwamen olifanten, zebra’s, waterbokken en bavianen. De olifanten gingen ruzie maken om het water en jaagden alle dieren weg. De olifanten dachten dat het water op ging, maar dat was niet zo. De eigenaar kon gewoon de kraan open zetten! Dat was heel gaaf om te zien! Daarna zijn we naar Acacia lodge gereden en daar hebben we nog in het grote zwembad kunnen zwemmen.

Ngorongoro krater

In de ochtend hebben we een bezoek gebracht aan een Masai dorp. Daar moesten we 50 dollar voor betalen. We wilden ook sieraden en kralenbeestjes kopen,  maar daar vroegen ze heel veel geld voor. Ik mocht wel een giraf hebben en een klein kralendoosje.  Mijn broertje kreeg een echte Masai stok met kraaltjes en een kralenleeuwtje. We mochten  ook in hun hutjes kijken en vragen stellen. Ik zou er nooit willen wonen!! We moesten nog heel rijden naar krater, maar mijn broertje en ik deden spelletjes in de Jeep. We deden het slangenspel en Solo en kwartetten. Bij de krater zagen we echt heel veel dieren! We zagen: leeuwen, buffels, olifanten, buffels, bavianen, zebra’s, wrattenzwijn, impala’s, jakhals, struisvogels, hyena en nijlpaarden en ook veel mooie vogels. Giraffen kunnen in de krater niet komen, omdat het te steil is voor hun. De neushoorn konden we niet vinden.

Serengeti

Op dag 5 hebben we de “big five” gezien! De big five zijn: leeuw, buffel, olifant, luipaard en de neushoorn. We hebben 5 uur in de jeep gezeten. Dat was een hele lange tijd. Toen kwamen we aan in Serengeti Sopa Lodge. We hebben een duik in het zwembad genomen en gingen snel eten. Daarna gingen we weer met de jeep. We hebben toen 3 luipaarden gezien. Zij lagen in de boom!! En eentje had jonkies. Die zaten onder de boom! Houssein zei toen tegen ons dat we mochten raden wat we nu gingen zien! Mijn broertje en ik zeiden tegelijk: Neushoorn! Toen hebben we de neushoorn ook gezien! De neushoorn stond ver weg maar met de verrekijker konden we hem goed zien. Daarna moesten we snel terug naar onze lodge, want morgen moeten we om kwart voor vier op.

Ballonvaart

We gingen ons inschrijven voor de ballonvaart maar eigenlijk mocht mijn broertje niet mee omdat hij te jong was. We hadden al betaald dus, mocht hij gelukkig wel mee. Ik vond het heel leuk want toen hadden we best wel veel dieren gezien. We hadden 2 echte mannetjes leeuwen gezien. Verder nog buffels, heel veel gazellen, giraffen, hyena, kleine krokodil en heel veel nijlpaarden. We zijn 200 meter in de lucht geweest en we hebben 18 kilometer gevlogen. De landing was heel erg hobbelig want de mand beukte over de grond heen. En daarna kregen we een lekker ontbijt in de Serengeti. We mochten ook nog wat kopen bij het kraampje. Siebe en ik kregen een speelgoed jeep.

Lake Manyara

We moesten heel lang in de jeep blijven zitten. We moesten weer terug richting het vliegveld. Onderweg zagen wij ook nog leeuwen die een giraf aan het op eten waren. Na 5 uur zijn we  aangekomen bij Lake Manyara. Dit park was mooi groen en heel veel water. Daar hebben we flamingo’s en een heleboel pelikanen gezien. We hebben ook een buffel gezien die in het water stond. Dat was heel grappig, want hij had nog geen zwemdiploma! We zagen ook van heel dichtbij olifanten, want die liepen zelfs langs de jeeps! Ook zagen we nog 3 mooie giraffen op een rij. Wij waren eigenlijk een beetje moe, dus zijn we niet zo heel erg lang in de park gebleven. Toen we aankwamen bij Escarpment lodge, werd er weer voor ons gezongen door de Masai. Bij deze lodge namen ik en mijn broertje en mama gelijk een duik in het zwembad.  In de avond werden er bedjes voor ons gemaakt op de slaapkamer van papa en mama, want wij durfden niet alleen op een hotelkamer te slapen. De volgende ochtend heb ik nog even met mijn broertje gezwommen en toen moesten we naar het vliegveld om  naar Zanzibar te vliegen!. We hebben toen ook Houssein uitgezwaaid.

Zanzibar

Onderweg in het vliegtuig naar Zanzibar, konden wij heel mooi de grootste berg van Afrika zien. Hij heet de Kilimanjaro.

Ocean Paradise Resort

Op Zanzibar verbleven wij in een heel mooi resort met een heel groot zwembad en het was aan de zee. Wij sliepen in een heel mooi huisje met z’n vieren. We konden elke dag in de zee zwemmen en daar waren hele hoge golven. Elke avond gingen we bij het zwembad eten. We mochten zelf kiezen wat we wilden eten. We gingen met een busje naar Stonetown. Daar heb ik op de markt van mijn eigen geld een trommel gekocht. Een keertje kregen papa en mama een massage en toen mochten wij in het bubbelbad. Daar was heel veel schuim. We zijn ook een keertje een dagje met een busje naar een plek geweest, waar we dolfijnen hebben gezien. We moesten met een klein bootje een stukje de zee opvaren en toen zagen we heel snel de dolfijnen. Ik mocht zelf ook in het water springen met mijn snorkel en toen kon ik ze goed zien en heb ik naast een dolfijn gezwommen. Toen we uit het water kwamen, waren er kleine kindjes en die vroegen om piri. Wij dachten dat ze om geld vroegen, maar ze vroegen om snoepjes. Mijn broertje had toevallig nog snoepjes en die hebben we toen uitgedeeld. Op Zanzibar heb ik bij een mevrouw mijn haren laten invlechten. Ik moest heel lang stil zitten en het deed best een beetje zeer, maar ik vond het wel mooi. We hebben ook een kruidentour gedaan bij een boerderij waar ze allemaal kruiden verbouwen. Er waren pepers en vanillestokjes en we zagen daar een eekhoorn. Er was ook een jongen die voor ons ging vlechten met bladeren. Hij maakte spullen voor ons van bananenblad, zoals een hoedje, een ketting, een bril en een stropdas voor mijn broertje. Hij maakte ook een ring die vast zat aan een armband en een tasje waar we de kruiden in konden doen. Er klom ook iemand heel hoog in een boom en ging toen zingen om zichzelf aan te moedigen! Dat vond ik wel knap, want hij klom met behulp van touwen om zijn voeten. Drie dagen voordat we naar huis gingen, gebeurde er wat ergs met mijn broertje. We waren aan het ontbijten in de ontbijtzaal en toen wilde Siebe naar Papa rennen, want die had zijn ommeletje. Hij rende op zijn slippers en toen struikelde hij over zijn slippers. Hij kwam met zijn voorhoofd tegen het buffet aan. Toen kwam er allemaal bloed en ging hij keihard huilen en kwamen er allemaal mensen om hem heen staan. We gingen met Siebe naar de receptie en daar kwam de dokter. Toen heb ik snel zijn knuffeltjes gehaald. De dokter kon niet zoveel met Siebe, dus ze zeiden dat we naar een andere dokter moesten. We gingen met een busje naar een ander resort en daar werd zijn wond gehecht. Hij kreeg drie hechtingen in zijn voorhoofd.  Hij mocht daarna niet meer zwemmen, maar dat vond hij niet zo erg, want we gingen al snel naar huis.

De allerlaatste dag gingen we een tour maken met Hulky. Hij heette zo omdat anderen hem zo sterk vonden. Hij was ook heel breed. Het was eb, dat betekent dat het laag water is. We liepen met hem naar het rif. Hij liet ons allemaal hele mooie dingen zien op het strand en in het water. We zagen ook hele mooie zeesterren in allerlei kleuren: blauw, rood, groen en geel. We gingen de zeesterren op onszelf leggen en een foto maken met Hulky!

De volgende dag, gingen we met het vliegtuig weer naar huis.

Ik vond het een  super leuke en mooie vakantie!!!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Tanzania.