Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14, 16 en 17 jaar

Goedemorgen,

Onze vakantie in Thailand zit er inderdaad weeral op. Voor onszelf zijn we tot de conclusie gekomen dat het Aziatische continent niet helemaal ons ding is; wij zijn meer liefhebbers van het Amerikaanse continent (zowel zuid, midden als noord). Dit neemt niet weg dat onze vakantie goed verlopen/bevallen is en we zeker niet kunnen klagen van de service van Asian Travel, jullie lokale partner. De gekozen hotels waren ook allemaal top. Hoogtepunt van deze reis was waarschijnlijk wel het verblijf in Elephant Hills, zowel voor ons als voor onze tieners. Bangkok is een beetje tegengevallen, vooral ook omwille van de warmte en de drukte (volgens onze gids naar Ayutthaya wordt Bangkok tegenwoordig overspoeld door Chinese toeristen en dat was inderdaad wel merkbaar, vooral bij de toeristische trekpleisters zoals het Koninklijk Paleis en dergelijke). We hadden achteraf bekeken misschien beter geopteerd voor korter Bangkok en dan eventueel meer nachten in het binnenland. De nachttrein was ook een ervaring op zich en zeker niet te missen !

Naar toekomstige klanten toe is het volgende misschien een tip:

Onze vlucht in Bangkok landde om 7.30 uur en een klein half uurtje later waren we in ons hotel maar konden maar pas na 14.00 uur op onze kamer. Dit is logisch omdat de kamers nog gekuist dienen te worden en dit stond inderdaad ook in jullie reisbegeleiding. Natuurlijk ben je vermoeid na zo een lange vlucht en wil je je maar wat graag even opfrissen, uitrusten en/of iets anders aantrekken. Nu hebben we de tijd gedood in het Lumphini park omdat dit het kortste bij was en hier op een bank in de schaduw gezeten om alvast een beetje te bekomen tot het tijd was om naar onze hotelkamer te kunnen verhuizen. Het is misschien aangewezen om aan klanten het voorstel te doen om bij een vroege aankomst, een hotelkamer een nacht extra te boeken, zodat je bij aankomst direct op je kamer kan en jezelf kunt opfrissen. Wijzelf zouden het niet erg gevonden hebben om hier een meerprijs voor te betalen, je krijgt er immers een hoop gemak voor in de plaats.

Zo was het ook een pluspunt dat we bij vertrek uit Krabi nog tot 18.00 uur over een dagkamer konden beschikken, uiteindelijk heb je met een hotelkamer beschikbaar toch nog een beetje meer vrijheid en gemak.

In elk geval was de vakantie weer prima geregeld en hebben we nergens problemen of dergelijke ondervonden. Bedankt daarvoor.