Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 10 jaar

Het was voor ons gezin de allereerste verre reis. We zijn jullie heel erg dankbaar voor de piekfijne organisatie. Alles was tot in de puntjes verzorgd, elke transfer was er, wij konden met volle teugen genieten.

Wat ons betreft smaakt dit naar meer!

Hierbij onze feedback mbt onze ervaring :

We waren heel blij ons verblijf in Bangkok in het super mooie en luxe Sivatel hotel te mogen doorbrengen. In Bangkok stak de fietstocht er met kop en schouders bovenuit. Onze gids, Matthew, was geweldig. Van hem leerden we veel over het boeddhisme. Hij hield heel erg rekening met de kinderen. Zo konden ze een kleine Thai boks les volgen, gewoon super. Via een link op facebook konden we ook de door hem gemaakte foto’s downloaden die we nu gaan verwerken in ons foto album.

Het bezoek aan de drijvende markt was ook een topper. Juist het bezoek aan het grote paleis of musea (zoals Mona het noemt) was in haar ogen te langdradig. Ze vond het wel mooi maar het duurde te lang, de boottocht nadien op de Phray Rivier viel dan weer wel in haar smaak, zeker toen we beslisten om niet uit te stappen bij het Royal Barges museum.

Het bezoek aan Kanchanaburi was leerrijk. En het verblijf op het drijvend hotel om niet te vergeten, 2 nachten was hier inderdaad ruim voldoende, maar leuke sfeer en vooral het zwemmen in de River Kwai was fenomenaal. ‘s morgens bij het ontbijt kregen we het bezoek van een olifant die de kinderen eten konden geven. Geweldig!

We hebben daar bewust gekozen om geen bijkomende uitstap te doen om de kinderen wat rust te geven en te laten genieten van het zwemmen. De meisjes kregen ook een massage wat ze fantastisch vonden.

De reis per slaaptrein naar Suratthani was voor de kinderen geweldig. Zij hebben geslapen als roosjes, wat van ons niet gezegd kan worden, maar we klagen niet.

Elephant hills dan is een mooi project met respect voor de natuur en de locale bevolking. Mooi verblijf in de luxetenten. Er wordt voor je gezorgd : dansoptreden, film en fantastische kooklessen. Onze gids daar Kong was ook geweldig. Het is steeds leuk als je van de locale mensen wat over hun cultuur etc kan leren. Leuk bezoek aan de olifanten, prachtige boottochtjes, toffe dag uitstap die spannend eindigde in een felle regenbui, we waren nog nat van het zwemmen toen we gevraagd we zo snel mogelijk terug te keren naar de boot van waaruit we moesten overstappen op speedbootjes. de mannen van deze speedbootjes waren duidelijk niet op hun gemak, gelukkig mochten we de handdoeken gebruiken als bescherming want de regen deed flink pijn. Na afloop leuk om op terug te kijken.

De jungletocht was de topper. Zelfs een fikse regenbui kon de pret niet bederven.

En dan Koh Samui met het Zazen Boutique resort als afsluiter. Super mooi strandhotel, leuk om er ‘s avonds in het vissersdorpje van Bophut te kunnen gaan rondhangen en iets lekkers te eten. Op onze laatste avond stonden de straatjes vol kraampjes, geweldige sfeer.We hadden het trouwens heel gezellig met de familie Horevoets, alsook met het andere Belgische gezin waarmee we de nachttrein namen.

Nogmaals bedankt voor de super organisatie!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.