Reisverslag familie op reis door Thailand tijdens de Kerstvakantie

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 9 jaar

Een perfecte reis precies op maat van de leeftijd van onze zonen. We hebben er allen super van genoten en het was de ideale combinatie tussen avontuur en strandvakantie.  Ik heb al aan menig rondreizen deelgenomen maar zo mogen er nog komen.  Het aspect waarbij we individueel reisden en af en toe aansloten bij een groep, is voor mij de perfecte manier van reizen waarbij men ook meer te weten komt van het land en de bevolking.

Vluchten zijn vlot verlopen en de kinderen werden telkens goed opgevangen aan boord door het KLM personeel.  We hebben gelukkig geen last van jetlag gehad.

Deze goede ervaring werd ook in de hand gewerkt door de onvoorwaardelijke vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de Thaï.  Altijd lachen nooit discussies (zelfs in het verkeer), overal net en rein (zelfs in de jungle) en een groot gevoel voor timing waardoor we nooit te laten waren of  ergens moesten wachten.  En niet te vergeten de zeer lekkere keuken.

Ze waren ook gek van onze kinderen. Het aantal keren dat we moesten uitleggen aan wildvreemde mensen in de straat dat onze zonen geen tweeling zijn, waren ontelbaar.  Voor onze jonge beginnende wereldreizigers de perfecte bestemming.

Wat betreft de hotels :
Siam Heritage : voor een grootstad de ideale verblijfplaats door de centrale ligging, midden in het drukke stadcentrum naast de talloze winkeltjes, eetkramen en winkelcentra.  Op wandelafstand de metro en skytrein stations. Het hotel straalt ook een unieke en een beetje rustieke/ouderwetse sfeer uit.  Het personeel was ongelooflijk gedienstig en super vriendelijk, onze kinderen werden er op handen gedragen. De familiekamer was voldoende ruim met kitchenette en ruime badkamer en zeer proper. De topattractie van dit hotel was natuurlijk het dakterras met zwembad en poolbar. Na een drukke dag de ideale plaats om na te kaarten over het beleefde avontuur met zicht op de skyline van Bangkok waarbij men bij momenten zich in resort waande.

De fietstocht door Bangkok is een aanrader zeker ook met kinderen mede door de perfecte begeleiding en het rustig tempo van de rit.  We hebben Bangkok gezien op een manier die weinig mensen kennen.

 

River Kwai Jungle raft: super avontuurlijk, onze gasten hebben super genoten van dit hotel. ‘Back to basic’ zonder elektriciteit maar in zeer propere hutjes drijvend op de rivier. Uniek waarbij het douchewater door de plankenvloer in de rivier stroomt en men water moet scheppen om het toilet door te spoelen. Onze kinderen konden bijna letterlijk vanuit hun bed in de rivier springen. Ook werden we iedere morgen stipt gewekt door het getrompetter van een olifant die zich onder ons raam aan het wassen was. Het bezoek aan het Mon dorp en hun verleden was razend interessant en de rit op de olifant was voor onze jongens een topper.

Slaaptreinreis: zeker een aanrader voor mensen op zoek naar avontuur en nostalgie. Wat een belevenis.  De eerste klas slaapplaatsen (we hadden er twee met een tussendeur) zijn vrij elementair, maar zeer praktisch en proper. In vergelijking met 2-de klas was het wel een droomverblijf. Ze doen denken aan onze treinen van uit de jaren ’60-’70.  Het treinpersoneel was zeer gedienstig en zeer proper, bedden werden opgemaakt met voorverpakte bedlinnen en met hun plastic handschoenen aan, warme maaltijden en drank werden geserveerd op de ‘kamer’. Voor mensen die licht slapen zal deze rit evenwel afgrijselijk zijn, gezien de trein gelijk over kasseistenen rijdt en de machinist de rem soms te ver indrukte, best grappig. Met een uur vertraging op onze bestemming aangekomen (binnen de normen blijkbaar). Onze chauffeur stond geduldig op ons te wachten.

Elephant Hills: zeer originele verblijfplaats, midden het groen in een grote legertent met aansluitende badkamer. Ietsje krap voor een familie van 4 maar dit was vlug vergeten bij de unieke sfeer die er in het hotel heerste. Het was net alsof we op safari waren, het echte kampgevoel.  De kamers waren terug zeer proper en het personeel zeer vriendelijk en hulpvaardig.  Het concept, olifantenbescherming waarbij toeristen een handje konden toesteken, draagt zeker bij tot de bewustwording dat sommige dieren aan het uitsterven zijn. De excursies, kajaktocht, olifantenverzorging, mangrovebezoek en jungletocht waren super interessant en op geen enkel moment te zwaar voor onze kinderen.

Centara Beach & Village Krabi: wat een droomplaats, de spreekwoordelijk kers op onze zeer mooie taart.  Superverblijf mede door de unieke locatie en de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van het personeel.  De negatieve kritiek op reiswijzer.nl en traveladvisor.nl komen nu nog meer belachelijk over. Buiten de prijzen voor eten en drank die 3 x de normale prijs was (maar dit kon met enige Hollandse creativiteit omzeild worden),  kan ik geen enkel negatief punt aanhalen en om professionele redenen heb ik al in menige 5* hotels verbleven.De zelf georganiseerd excursie naar Phi-Phi eilanden was terug een topper. Snorkelen met een stukje brood om de vissen aan te trekken was super. Nieuwjaar in Thailand was ook een zeer unieke belevenis. Nooit zo’n groot watergevecht meegemaakt.

Siam Airport hotel: wat een contrast met voorgaande hotel, zeer sober hotel. Een echt transithotel gelegen in een donkere steeg in een buitenwijk van Bangkok.  Jammer dat ons vluchtschema op het laatst gewijzigd werd, een extra nachtje in Centara zou beter geweest zijn, wetende dat daar ook net het Nieuwjaarsfeest losgebarsten was.  Gelukkig ben ik ook de hang van zaken op een luchthaven gewoon anders hadden we nooit de chauffeur naar dit hotel gevonden.  Al bij al is dit gedeelte nog zeer vlot verlopen.

Algemene beschouwing:  de perfecte samenwerking Travelnauts en Asian trails heeft ons een superreis bezorgd.  Het concept van Travelnauts waarbij men mag kiezen uit een ‘menu’ van mogelijkheden en de no-nonsense aanpak heeft me aangenaam gecharmeerd en de Asian trails aanpak met privé-gids en chauffeer die zeer flexibel waren en telkens met perfecte oplossingen voor de dag kwamen, is de ideale manier van reizen met jonge kinderen.  Onze begeleidster Benj in Bangkok was trouwens zéér vriendelijk en probeerde in haar ‘beperkte’ Engels alles met handen en voeten duidelijk te maken.  Ik gebruik opzettelijk de term ‘begeleidster’  omdat ze deze taak uitstekend volbracht heeft maar (nu doe ik aan ‘splitting hair’) weinig als gids fungeerde, wat de gids die ons begeleidde op het traject van Bangkok naar River Kwai dan wel deed. Bij hem was het een soort ‘Thailand voor Dummies’ wat voor ons als beginners super was.  Gewoon de rit door Bangkok om de groep op te halen bij hun respectievelijk hotels was een excursie op zich.

U mag zeker gerust zijn, U hoort zeker nog van ons bij onze volgende avonturen!

Zoals ze bij ons zeggen : nen dikke merci…

Bekijk hier onze reizen naar Thailand. 
Of lees verder en bekijk nog een kindvriendelijke reiservaring over Thailand.