Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14, 15, 17 en 19 jaar

Wij hebben een fantastische reis gemaakt in Thailand.

Bangkok: Het hotel Sheraton was echt heerlijk en prima gelegen aan de rivier. Lekker centraal. Loopafstand van China Town en de ferry naast de deur. We hadden 2 kamers naast elkaar met open tussendeur, dus heel gezellig. Mooie fietstocht gemaakt met Bangkok Biking wat ik zelf geregeld had. Ook Nederlandse club en heel goed. Verder longtail boottocht gemaakt, paleizen gezien, geshopt en geborreld op de hoogste bar. Heerlijke stad. Overal foto’s van Bumibol en zwart witte rouwbanden. Indrukwekkend hoeveel verdriet het land/de Thai heeft om zijn dood. En dan dit weekend zijn crematie. Dat wordt wat.

River Kwai: Alle transfers waren prima geregeld. Bustocht naar Kanchanaburi was prima. Indrukwekkend bezoek aan de bridge en daarna het kerkhof en informatiecentrum. Ik heb nog familieleden kunnen opsporen en werd daar heel goed bij geholpen. Daarna door naar de Jungle Rafts. Mooie plek. Prima kamers maar 1 nacht is eigenlijk wel genoeg. Alles is klam en de wc werkte niet. Wij zijn daar rondgeleid door de Mon tribe. Was gaaf. 2e dag naar Hell fire pass geweest. Zeer indrukwekkend. Eigenlijk te kort om alles goed te kunnen zien.

Nachttrein naar Chiang Mai: Allemaal goed geregeld en comfortabele 1e klas hutten met airco. Als je wakker wordt kom je aan in een andere wereld.

Chiang Mai: de eerste indruk van Chiang Mai was matig. Beetje flower power gevoel en rustige, rommelige stad. Dit in vergelijking met wereldstad Bangkok. Het hotel was prima. 2 kamers naast elkaar aan de binnenplaats met zwembadje. Alles in Chiang Mai is loopafstand dus fijn. We zijn 1 dag naar Flight of the Gibbons geweest wat echt fantastisch is en een echte aanrader. Onvergetelijk. Wordt zeer professioneel gedaan. Je krijgt geen tijd om na te denken of het eng is of niet. Dat is maar goed ook, dus je gaat gewoon! Heel veilig allemaal. Was de investering meer dan waard. Zijn ook nog een hele dag gaan fietsen met Bangkok Biking die ook daar een kantoor hebben. Was weer heel leuk om op die manier de omgeving te verkennen.

Holiday Inn Phuket: Na een prima binnenlandse vlucht zijn we aangekomen in het Holiday Inn aan het strand in het noorden van Phuket. Prachtige plek en resort. Hele mooie ruime kamers van alle gemakken en comfort voorzien. Gelegen aan de binnentuin, vlakbij het zwembad met uitzicht op zee. Een heerlijk strand met een prachtige zee. Totaal verlaten. Goede restaurants in het resort dus we zijn de deur niet uit geweest, behalve voor een Thaise massage op het strand! Even bijkomen en boeken lezen.

Khao Sok Elephant Hills: Prima transfer naar base camp Elephant Hills. Wel slecht weer helaas. Eerst naar de olifanten. Prachtige ervaring. Voeren, wassen en kijken hoe zij zich gedragen en leven. Leuke beesten zijn het en worden daar goed verzorgd. We hadden een fijne gids, Tony, die 2 dagen met ons mee reisde. In de middag kanotocht en wat beesten gespot. Daarna eten en dansoptreden. Toen overnachten in de Jungle Tents. Super. Het bleef helaas maar regenen. Daarna door met bus en boot naar het floating camp. Mooie trip met tussenstops en helaas een hele natte overtocht per boot naar de floating tents. Dus geen uitzicht. Daar lekker zwemmen en kanoën. Toen jungletocht gemaakt. Indrukwekkend. Veel bloedzuigers lagen op de loer. Pad was glibberig van de vele regen en daardoor spectaculaire tocht. Grot in. Slangen en spinnen gespot. Hele ervaring. Volgende dag heel vroeg op om apen te spotten met de kano. Is goed gelukt. Tijdens de lunch op de laatste dag raakten we aan de praat met Kim, jouw collega, die daar met een vriendin was. Wat toevallig! Ze herkende onze naam. Toen weer door naar:

Krabi: Het hotel viel ons nogal tegen toen we na en lange busrit aankwamen in Krabi. Pakasai Resort. We zaten helemaal bovenin (vele trappen op) en het voelde niet goed. Hebben toen contact opgenomen met lokale agent en daarna met jullie kantoor in Nederland om te kijken of we zouden verkassen naar Holiday Inn Phuket. Uiteindelijk besloten om het toch niet te doen maar kregen wel vanaf dag 2 nieuwe kamers die veel beter gelegen waren. Ook de ligging van het hotel en Krabi zelf is niet heel relaxt. Het personeel is veel minder service gericht dan op de andere plekken. Beetje plat toerisme en dat was waarschijnlijk onze kater na een prachtig verblijf in de jungle. We zijn de volgende dag met een long tail boot naar een strand gegaan en dat was heerlijk. Lekker gezwommen en gelezen enzo. Toen was het weer nog redelijk maar de volgende dag stak de wind flink op en toen hadden we een boottocht nar Kho Phi Phi geregeld bij een lokale agent. Met 30 man in een half open speedboot stampend op de golven gedurende 1 uur naar Kho Phi Phi gestuiterd. Wij zijn zeelui dus konden er wel tegen maar het was behoorlijk onverantwoord omdat niet iedereen zwemvesten aan hoefde. Op de heenreis kreeg een vrouw ineens een acute hernia dus gilde het uit van de pijn. We maakten rechtsomkeert om haar aan wal te brengen. Daarna weer terug richting Kho Phi Phi. Daar lagen wel 30 boten met honderden toeristen te dobberen op 1 vierkante meter. Heel toeristisch maar wel grappig. Overal kreeg je 15 min om iets te doen en dan gingen we alweer door. Aan het einde  door een gitzwarte lucht teruggevaren naar Krabi. En weer veilig aan wal! Rest van verblijf was regen…

Daarna terug naar het vliegveld en via Abu Dhabi naar huis.

Alle transfers waren super geregeld en kwamen op tijd. Iedereen zeer behulpzaam en servicegericht. We hebben dus een onvergetelijke reis gemaakt. Krabi viel alleen wat tegen en was duidelijk ander publiek en hadden daar ook slecht weer dus dat helpt ook niet.

Het hoogtepunt was Elephant Hills.

Komend jaar gaan we geen verre reis maken maar wellicht het jaar daarop wel en dan melden we ons zeker weer.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.