Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8, 13, 15 en 18 jaar

Wat een fantastische vakantie hebben wij meegemaakt!

Vooreerst moet ik melden dat jullie organisatie vlekkeloos verlopen is. De plaatsen op de vluchten, de hotels en het ophalen en de begeleiding door de gidsen. Het gaf ons een aangenaam , geruststellend gevoel. Zelf zouden we deze reis nooit ondernomen hebben.

De heenvlucht was aangenaam en ook onze jongste zoon van acht, kreeg veel lieve aandacht. De oudsten waren heel blij met de films en gameconsoles tot zelfs oplaadmogelijkheid toe. Aangekomen in Bangkok werden we opgewacht door onze gids Nina. In ons hotel waren we moe en vielen vrij snel in slaap. De volgende vroege ochtend werden we weer afgehaald door Nina en naar de bike bestemming gebracht. Onze gids Ben deed dit voortreffelijk en zowel jong als oud genoten we van deze bijzondere ervaring in het drukke Bangkok. 30 km was echt te doen voor onze jongste. Nog snel een plonsje in ons zwembad aan het hotel  en dan naar de diner cruise. Mooie plaatsjes voor ons geregeld en een schitterende ervaring .Alweer vroeg opgehaald door dezelfde gids verkenden we de volgende dag de tempels . Heel veel tempels, maar ook een bijzondere cultuur. Na de massa’s tempels was het wel genoeg en verfristen we ons weer in het hotel en zwembad. Zalig! De feestdag was voorbij  en we moesten zelfs maar een kwartiertje met de auto naar het station, maar we deden er bijna twee uur over. Bijna tezamen met een nieuwe gids in  het verkeer gebotst, maar door de snelle reactie van de chauffeur geluk gehad. Onze grappige gids had een trauma voor zijn leven.  De nachttrein moet je eens meegemaakt hebben, maar geen twee keer. Deze trein bleek wel een aantal jaren stil te hebben gestaan. Onze kinderen konden maar niet begrijpen dat dit  eerste klasse was, wat had je dan in de 2 de en de 3 de klasse?  Een slapeloos nachtje voor ons en te moe om ons hierover op te jagen. Met het busje werden we tezamen met een ander Nederlands koppel met hun zoontje naar Elephant Hills gebracht. Indrukwekkende ontvangst  en leuke tenten. Dit zagen wij helemaal zitten.  Direct mochten we de olifanten bezoeken. Bevreemdend leek dit als we ook nog eens die aardige beesten mochten wassen en eten geven. Hier zouden we wel altijd willen blijven. Alsof dat nog niet genoeg was kregen we ook nog een kanotochtje en de eerste kennismaking met zwarte slangen met gele vlekken. Niet mijn ding , maar slangen springen niet…’s Avonds dansten lokale scholen met kinderen voor ons, die dankbaar waren dat ze gesponsord werden. Een heerlijk diner en eindelijk  een heerlijke nacht in de jungle met vele geluiden op de achtergrond. De volgende dag werd een uitstap alleen met ons gezin op de boot. Linda was onze lieve gids en zij ging ook mee de mangroves in per boot.

Alweer griezelige slangen, nu zelfs een groene. We aten op de grote boot en zwommen in het waar toch een sterke stroming stond. Alweer een dag om niet te vergeten. De volgende dag jungle trekking met nog enkele andere gezinnen. Tijdens ons maal dat door een lokale gids klaargemaakt werd kregen we gezelschap van makaken en een nieuwsgierige varaan. Uniek! Daarna busje in en op weg naar Phuket. Door stortbuien heen kwamen we aan in ons magnifiek hotel. Luxe alom en heel mooie kamers met gekoppelde deur. Drie dagen genoten we van het eten, zwembad, zee en strand. Ook een Thaïse massage was top! Zoveel indrukken op korte tijd, maar voor ons leuk het alsof we daar al een hele tijd verbleven. De terugvlucht was de eerste keer sneller dan verwacht waardoor we langer in moesten wachten op onze aansluitende vlucht. Moe thuisgekomen, maar voldaan zouden we nu zo teruggaan en alles nog eens willen herbeleven. Voor onze kinderen (oud en jong) was dit de leukste vakantie ever ( er sluimeren al nieuwe plannen…) !

Dank je wel Travelnauts!

P.S. Foto’s die veel zeggen en bijzonder waren!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.