Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11, 14 en 16 jaar

De organisatie dakzij jullie & Asian Trails verliep helemaal zoals het hoorde en dus bijzonder vlot : de gidsen stonden klaar wanneer het hoorde, de privé transfers wachtten ons op daar waar het was voorzien, …. etc. Werkelijk de ganse trip was tot in de puntjes verzorgd en uitstekend gecoördineerd . Eventuele kleine bemerkingen, zowel in positieve als negatieve zin :

– het hotel in Bangkok Anantara Sathorn was -persoonlijk gesproken- een wat verouderd en heeft wat te lijden onder slijtage. Het heeft o.i. moeite om de tijd des tands te doorstaan. Ook de ligging vonden we nét niet zo handig. Beter had geweest een hotel dichterbij/langsheen de rivier.

Gelukkig maakte het dak restaurant & bar “ZOOM” héél véél goed 🙂

–  onze gids Jenny in Bangkok van Asian Trails was uitmuntend !!!

Werkelijk waar, niets was voor haar teveel moeite, een te grote kostprijs, … etc. Ze liet ons proeven van allerhande vruchten en snoepjes etc. die voor ons onbekend waren. Ook na 3,5u autorit richting te treinmarkt owv. gigantische verkeersdrukte (uittocht van Bangkok voor het verlengde weekend van Moederdag/verjaardag koningin op 12/8) waardoor we de trein net gemist hebben, deed zij haar uiterste best om ons naar de drijvende markt te brengen via een andere kortere weg & vervoermiddel (de boot) dan het privé busje. op de Amphawa markt hebben we evenwel geen “exotische, gekleurde groenten en fruit en lokale lekkernijen van traditioneel gekleed vrouwen” gezien, zoals in het boek omschreven werd. Enkel de restaurantjes langsheen de rivier waren te bezichtigen (desalniettemin, ook bijzonder mooi !)

– waar we niet bijzonder goed op voorbereid waren, was het bedekt houden van schouders, benen, … etc. als respect voor Boeddha in de tempels, niet alleen voor vrouwen maar ook voor de mannen (ook de kinderen !). Misschien in de toekomst daar meer op hameren en mensen hierover inrichten ?

– Elephant Hills was een groot succes, met uitzondering van het “gedropt” worden aan de lokale Thaise markt en de dam. Dat waren voor ons persoonlijk overbodige stops waarbij voornamelijk de markt niet echt een markt was, maar eerder een toeristen-drop off plaats van een amalgaam van winkeltjes waar we 20′ moesten rondhangen …

– Koh Samui was zalig genieten van het paradijselijke …. ! Peace resort was prima ! mochten we evenwel opnieuw een keuze moeten maken van locatie van hotel, dan zouden we misschien wel de voorkeur gegeven hebben aan Chaweng Beach owv. het mulle zandstrand en de meer blauwe idyllische zee. Het strand in Bohput is immers van pijnlijke kleine steentjes wat dan wel weer gecompenseerd wordt door Fisherman’s Village .. Moeilijke keuze 🙂

Het enige wat ons wat tegenviel, (misschien hadden we ons onvoldoende voorbereid ?) was de enorme lange tocht per speedboot naar de eilanden Koh Tao & Koh Nang Yuan van 1,5u heen en 1,5u terug (met heel wat zeezieke mensen aan boord) om ter plaatse slechts hoogstens 2u à 2u30 te blijven tussen een gigantische massa toeristen zodat het snorkelen niet erg aangenaam was. De onderwereld van vissen was wél de moeite : net de film Nemo ! 🙂

In tegenstelling tot onze geweldige Jenny van Bangkok, was onze gids hier +/- onvoorbereid wanneer we door haar werden opgehaald. Zij wist niet goed wat van haar verwacht werd zodat ze uiteindelijk vroeg om ons het schema te geven van onze boeking. Eind goed, al goed !

Ach, dit zijn allemaal kleine dingetjes/bemerkingen die echter niet opwegen tegen de fenomenaal mooie reis die we achter de rug hebben !

Travelnauts heeft hiertoe zeker&vast bijgedragen, waarvoor onze dank !

Voor onze volgende grote vakantie (zomer 2018) zullen we opnieuw met jullie contact opnemen om één en ander te spreken, beloofd !

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.
Of bekijk hier andere kindvriendelijke reiservaringen over Thailand.