Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 8 jaar

Wat was de vakantie geweldig!! Super geregeld alles verliep vloeiend. Op de heen reis hadden we een nacht overstap in Dubai, hier hadden we wat vertraging maar dat maakte dat we minder lang hoefden te wachten voor de vlucht naar Bangkok en we snel weer konden gaan slapen. De kids vonden het echter super stoer om in Dubai aan te komen om 12 uur ’s nachts met 40 gr!!!

Alle hotels waren prima! Helemaal goed, overal hadden twee kamers/hutjes/tenten naast elkaar. Bangkok was eerst wennen voor Yara en Lika vooral ook omdat het er anders ruikt, het was heel druk en erg warm. Maar het zwembad op het dak was daardoor extra lekker! We zijn naar Sealife geweest met de skytrain. Super goed te doen en erg leuk voor kinderen. Verder hebben we door Bangkok gefietst. En wat een belevenis om door de smalle straatjes te fietsen, dan weer een markt te passeren, fietsen op de boot en door de rivier om vervolgens tussen het groen te gaan fietsen op hele smalle paadjes in de buitenwijken. Dit is echt een aanrader voor iedereen die naar Bangkok gaat. De laatste dag zijn we het paleis van de Koning geweest en hebben we de liggende Boeddha bezocht. Het was mooi om te zien maar zeer zeer druk en het was die dag erg warm dus waren we blij toen we weer lekker in het zwembad konden springen!

Onze reis ging vervolgens naar Kanchanabura aan de River Kwai. Dit was voor de kinderen minder aantrekkelijk omdat ze niet zoveel hebben met het oorlogsverhaal maar wij vonden dit wel mooi om te zien, overigens was het op de dag dat we er waren precies 70 jaar geleden dat de Ned. gevangen vrij waren en waren alle Nederlandse graven mooi gepoetst met vlaggetjes erop en was er een herdenking. Bijzonder om er toen juist te zijn. Het Resotel waar we 2 nachten waren lag heel mooi aan de oever van de River Kwai. Prachtig tussen al dat groen en met een heerlijk verkoelend zwembad, wat we de meeste tijd voor ons zelf hadden. De service was super en iedereen even vriendelijk. Lika vond dit het mooiste hotel wat we hadden….misschien ook omdat we die middag oog in oog stonden met een olifant die ze eten mochten geven en waar we vervolgens mee door de jungle zijn gegaan. Voor de dames een hele belevenis. Vervolgens ging onze reis verder naar Elephant Hill. Met de nacht trein naar het zuiden. Helemaal leuk! Nog zo’n topper voor Lika…Yara die moest even wennen  en vond in het begin alles vies (was niet zo) maar we dachten dat er alleen een hang wc was en daar durfde ze niet op…hele opluchting toen er ook een gewone zit wc bleek te zijn (pfew) die ook nog eens heel schoon bleek te zijn!

In Elephant Hill sliepen we een nachtje en gingen we de olifanten eten geven, wassen en natuurlijk knuffelen…Dit was echt het hoogtepunt van de vakantie!!! Geweldig om met z’n viertjes de olifant te wassen, zo bijzonder,  wat hebben we gelachen en wat vond de olifant het heerlijk! Vervolgens gingen we naar het Rainforrest camp, een drijvend tenten kamp. Wauw dit was mijn hoogte punt. Prachtig uitzicht, heerlijk water en hoe stil (op de dieren geluiden na) ik ben om 6 uur opgestaan om heerlijk te genieten van de zonsopkomst en de wakker wordende apen die beginnen de brullen, super. We waren er maar met 12 mensen wat maakte dat we ’s avonds allemaal gezellig bij elkaar zaten, gidsen erbij, heel gezellig. ’s Middags had de rest een hike, deze was niet geschikt voor onze dames, maar dat maakte dat we het kamp zo’n beetje voor ons alleen hadden…. we hebben de hele middag gekanood en gezwommen en bij het avond eten de verhalen van de hikers.

Ons relax hotel van de laatste dagen (Beach Republik)  was ook echt relaxed met een grote R! We hadden een modern pool villa. Super netjes, eigen zwembad, twee slaapkamers en lekker dicht bij zee! We hebben op Koh Samui weinig meer gedaan door alle indrukken van de andere plekken. We zijn hier weer helemaal bij gekomen. Lekker zwemmen, lezen en lekker eten. Iedere dag was er een DJ die muziek draaide aan het strand (niet te hard maar gewoon een heerlijk achtergrond muziekje) wat maakte dat het heerlijk was om daar te liggen. Een prachtige baai met laag water, rustige zee dus. Je moest wel heel ver gaan om in de zee te kunnen zwemmen, dat hebben we dus voornamelijk in het zwembad gedaan. Maar het uitzicht was geweldig. Op de laatste dag zijn we nog naar Paradise bird farm gegaan. Dit hadden we via internet gevonden en lag in de bergen van Koh Samui. Een soort van kinderboerderij met heel veel verschillende vogels en andere kleine dieren, een prachtig uitzicht en heerlijk zwembad. Een aanrader voor gezinnen. Klein maar fijn en leuk voor een half dagje.

De reis was voor ons een belevenis met de kids, we hebben super veel gezien en zijn uiteindelijk ook helemaal bij gekomen aan zee. Voor ons een perfecte combi. En het was wat we ook in gedachten hadden toen we deze reis wilden maken. Zeer aan te raden voor andere gezinnen!

Complimenten aan jullie omdat alles zou goed geregeld was en het goeie contact wat we met jullie hadden. Fijn ook het mailtje toen er een bom was ontploft in Bangkok, toch even schrikken. We waren blij dat we al onze dagen in Bangkok achter de rug hadden en naar het zuiden vertrokken.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.