Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12 en 15 jaar

De reis was in een woord: SUPER! Een prachtige combinatie van cultuur, natuur, avontuur en rustuur . We hebben enorm genoten en de hotels en activiteiten die je voor ons had verzameld waren echt top! Ze pasten precies bij ons. Niet te luxe, wel gezellig! Bangkok was indrukwekkend, vooral ook vanwege de Thai die hun laatste eer aan de koning betuigen in het paleis. Het hotel naast de night market was echt een leuke combinatie en lopend naar het centrum? Yep, dat kon ook nog! Ayuthaya is echt een aanrader. We zijn er met een privé taxi heengegaan. Wat een heerlijke ontspannen en toch bijzondere sfeer hangt daar. River Kwai was heerlijk rustig met een lekker zwembad en ontzettend aardig personeel waar Sjef veel mee heeft gevoetbald! Ook met een zwemvest aan de River Kwai afgedreven, wat een leuke ervaring was dat! En Elephants Hill? Tjeetje, wat was dat geweldig! Vooral die nacht in de jungle! Maar ook de service en kennis van het personeel en oja, die tenten…. wat super! Enerzijds eenvoudig, maar toch super luxe!

Alleen Koh Samui viel wat tegen. Dat kwam grotendeels door het slechte weer (regen in aanloop naar de latere overstromingen), maar die weg langs de kust met al die hotels die het uitzicht op zee wegnamen vonden we echt niet mooi. Je moet daar eigenlijk gewoon zijn om te relaxen op het strand en verder weinig willen (wat natuurlijk ook ons plan was maar niet lukte door het weer). Afgezien van een wandelingetje over de Fishermans Warf die best leuk is. Wel leuk dat we daar dichtbij zaten, ons hotel daar was overigens wel top hoor (hoewel dat regelmatig spuiten tegen ongedierte in de huisjes toch wat vreemd was). En we hebben genoten van het oud en nieuw daar. We kregen er een beetje een loveboat gevoel van: van die tweederangs artiesten die de avond vullen terwijl de gasten die het buffet als een speer naar binnen hebben gewerkt gapend wachten tot het twaalf uur is. En het personeel maar hun best doen. Beetje vreemd maar ontzettend grappig om eens mee te maken. Ik kan je er een filmpje van sturen, maar denk niet dat je die zou willen gebruiken. Ik zal even door mijn foto’s en films doorkijken of ik nog iets leuks voor je heb.
Eigenlijk staan we te popelen om weer eens zo een reis te maken: misschien het noorden van Thailand… of toch Zuid-Amerika… zitten jullie daar ook? Dan boeken we graag weer bij jou!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.