Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 8 en 10 jaar

We hebben met het hele gezin genoten van de reis en de tijd samen. Hoewel de laatste week het weer niet meezat (veel regen, maar we hebben nog ‘geluk’ gehad denk ik, als je de beelden van de overstromingen nu op TV ziet).

De kinderen vonden het verblijf aan de River Kwai het best. Het weer was schitterend (blauwe hemel, niet te warm), het hotel was zeer charmant, ze hebben genoten van het springen en zwemmen in de rivier. Maar eigenlijk hebben ze van alles genoten. Er is niet echt iets voor hen tegengevallen. Ze vonden Thailand zeer leuk en willen al terug.

De vluchten waren zeer goed. Emirates staat voor kwaliteit (alles perfect op tijd, goede service) en het vliegen met een A380 was voor iedereen een beleving (zeer comfortabel vliegtuig, zelfs voor mij met mijn 1,89m). Ook de tussentops/wachttijden in Dubai waren niet te lang.

Alle transfers waren zeer vlot en perfect afgehandeld. De nachttrein was zeer zeker ook een beleving. Soms moesten we wel wat vroeg uit de veren, maar dit was de moeite waard.

Hotel in Bangkok was goed. De kamers waren reuze groot en zeer comfortabel. Ook het eten in het hotel was goed, evenals het zwembad. Voor mij had het verblijf in Bangkok een dagje langer gemogen.
Het hele gebeuren rond het afscheid van Koning Bhumibol (massa rouwenden aan het koninklijk paleis die de koning kwamen groeten, vanuit het hele land) was impressionant.

Zoals gezegd was het verblijf aan de River Kwai heel goed en zijn we blij dat we ook dit hotel gekozen hebben. We zijn ook naar het andere hotel geweest (Jungle Rafts); is wel mooi, maar comfort een pak lager.

Het hotel op Koh Samui was ook uitstekend, echte top service. Onze kamer was echt zeer mooi en ruim (een kleine villa). De omkadering van het resort is ook mooi, in een mooie privé-baai. We hebben er ook leuke mensen leren kennen. Het is wel vrij afgelegen, dus hier is een taxi of huurauto een must indien je wat wil gaan bezichtigen/’s avonds iets wil doen buiten het hotel. En er zijn veel trappen, dus voor mensen met kleine kinderen of senioren lijkt me dit misschien een probleem. Indien het weer beter was geweest, hadden we waarschijnlijk nog meer genoten van het resort zelf, nu zijn we veel erbuiten geweest.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.