Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 7 en 5 jaar

Aankomst Bangkok
Nadat we de auto hebben geparkeerd en uiteindelijk in de lucht zitten gaat het avontuur nu toch echt beginnen, na een goede nachtvlucht komen we aan in Bangkok. Werden netjes ontvangen door de lokale agent en naar ons hotel gebracht. Volgens de jongste had hij nog nooit in een “flatcamping” gezeten. Eerst maar even zwemmen op het dak, na de hitte die ons tegemoet kwam en de lange reis hadden we dit allemaal nodig. Rondje Bangkok even eten en vroeg naar bed, morgenochtend worden we om 07.00 opgepikt om te gaan fietsen. Nick (onze oudste, 7 jaar) kan niet slapen, hij vindt het allemaal erg spannend. Na een heerlijk ontbijtje op naar de fietsen.. we krijgen hele goede fietsen en een gids. Heel bijzonder, iedereen onderweg was heel vriendelijk. Eenmaal bij de pier aangekomen gingen de fietsen mee met de longtailboot en naar het park van Bangkok, wat een verschil zeg van de drukte van Bangkok naar de stilte van het park. Alle mensen die hier wonen kunnen hier alleen komen met de boot, fiets of brommer. Een doolhof van betonnen weggetjes boven het moeras, allerlei planten en dieren, oh steekt een varaan over van 2.5 meter.

Eenmaal terug lekker zwemmen en uitrusten en even een uurtje bij slapen. s’ Avonds lekker eten in Bangkok. Morgen naar Siam Park City, even een zwembadparadijs op zoeken voor de jongens.
En wat voor zwemparadijs, met een attractiepark erbij. Even lekker zwemmen en in de achtbanen. Wat een heerlijke dag was dit. Morgen de laatste dag Bangkok.

Nachttrein naar Khao Sok
We staan vroeg op en proberen nog naar de gouden Boeddha te gaan, maar vanwege de file in Bangkok wordt dat nog een uitdaging. Per taxi en boot gaan we het toch proberen, ach laten we dan maar een tour over de rivier maken. Zien we gelijk alles en een windje is best lekker vandaag. Het boottochtje blijkt heel leuk te zijn en we zien veel, van alle lokalen huizen tot de skyline van Bangkok, enorm veel vissen , tempels, paleizen. Helaas korte broeken aan en te weinig tijd voor de gouden Boeddha, volgende keer, we moeten terug de trein halen. Mannen nog even zwemmen en moeders alles even pakken, eten en hup we worden opgehaald voor de nachttrein, weer vinden de jongens het spannend. Elke dag wordt leuker volgens hun.
Eenmaal in de trein vallen we snel om, en gaan we allemaal lekker vroeg ons mandje in. Ligt prima en bedenken dat we best moe zijn.

Elephant Hills
We komen vroeg aan en moeten even wachten totdat we opgehaald worden, eenmaal gesetteld op een terras met koffie en croissant kunnen we even wakker worden. We gaan naar Khao Sok `de Jungle` De rit erna toe is al fantastisch. We komen aan in het Elephant Hills resort en het is net Jungleboek volgens de jongens. Het tentenkamp is geweldig en de omgeving spectaculair. Het geluid van de dieren , de geur van de bomen , het is in 1 woord adembenemend. Tassen uitgepakt en lunch gehad gaan we met de kano´s op pad. Twee uur door de jungle on een kano zo dichtbij, we zien slangen, lianen, leguanen, een ervaring om niet meer te vergeten. We kregen even een regenbui over ons heen en besloten eerst droge kleren te halen voordat we naar de olifanten gingen. Eenmaal bij de olifanten waren de jongens niet meer te stoppen, eerst eten maken, dan eten geven, en dan nog wassen.
‘s Avonds lekker eten bij het kampvuur, met andere kinderen spelen en morgen een nieuwe dag, wordt die weer leuker?
De volgende dag regende het zo erg dat we in het tentenkamp blijven. Even bijtanken en rustig aan doen. Maar ja zwemmen in regen in de jungle, rennen door de regen, spelletjes doen bij het kampvuur, dat doe je thuis allemaal ook niet. De laatste dag gaan we een jungletrekking doen, na het ontbijt krijgen we allemaal een stok en daar gaan we, met de kano de rivier over en nu de echte jungle in. Dit wordt klimmen en klauteren, via de beek van de waterval moeten we omhoog klimmen. Denk dat de ouders het moeilijker vonden als de kinderen.
Rubberplantages, bomen van 500 jaar oud, klimmen door water, paddenstoelen, spinnen, over rotsen, langs touwen, scherpe rotsen omlaag klauteren.
Kleine kookles tijdens de stop, en heerlijk eten kregen we, Varaan kwam eten pikken, Al met al een ervaring om niet te vergeten. Eenmaal terug snel omkleden en op naar de ferry. Dag Jungle tot de volgende keer.

Koh Samui
Wachtend op de ferry nemen we de afgelopen week nog even door, en met ons vieren zijn we het er over eens, dit is de leukste vakantie tot nu toe, en dan zijn we nog maar op de helft.
Volgens de jongens is de boot net een grote auto en na 2 uur komen we aan op Koh Samui. Ook hier worden we weer netjes opgehaald en naar ons hotel gebracht. Met dank aan Travelnauts die dit allemaal perfect hebben geregeld. We zitten in Bophut en hebben een heerlijke bungalow aan het strand. We voelen ons stiekem een beetje koning en koningin. Loungeset buiten, ligstoelen en uitzicht over de zee en op Koh Phangan. Wat een uitzicht, de komende twee dagen doen we lekker zwemmen in het zwembad met andere kinderen , even de omgeving bekennen en lekker eten. We laten ons lekker masseren en Rodi vindt het zo lekker dat hij dit herhaaldelijk laat doen.

De derde dag hebben we een snorkel excursie. Dus met de speedboot naar de eilanden, de speedboot vinden ze al gaaf, en eenmaal aangekomen is Nick niet meer uit het water te halen, snorkels op en gaan. Ma, ma, ma, kijk, kijk, kijk, hij komt woorden te kort. De onderwater wereld blijft altijd weer bijzonder, helaas vond Rodi het heel eng al die vissen. Maar onze droge piraat bewaakte het eiland vanaf het droge. Na een 2 uur gingen we verder om te lunchen op een rots. Daar moest natuurlijk vanaf gesprongen worden. Lekker snorkelen en zwemmen om daarna nog een stukje verder te varen. De vissen worden gevoerd en we liggen tussen honderden vissen. Weer een dag om niet te vergeten.

21 Juli, Rodi is jarig en wordt 5 jaar, huis is versierd cadeautjes worden uitgepakt en hij mag kiezen wat we gaan doen. Naar de watervallen , gouden boeddha en natuurlijk de Mac Donalds.

We vertellen Nick dat hij de laatste dag ook een verjaardag mag vieren, want ja als je in November jarig bent, heb je dit nooit! Nick kiest voor eerst zwemmen met zijn nieuwe vrienden en daarna na de krokodillen en cobra farm. En winkelen in Chaweng , want zonder souvenirs mag je natuurlijk niet naar huis. Nick heeft ook de allerleukste net alsof verjaardag gehad. Dit wil hij elk jaar wel.
De laatste avond en morgen vroeg eruit en weer op weg naar huis.. Op het vliegveld van Koh Samui besluiten we allemaal nog even op de film te vertellen wat het allerleukst was, voor het geval we het allemaal niet meer weten. Maar eigenlijk kan dat niet, want we hebben een geweldige vakantie gehad en hebben elke minuut ervan genoten.

Met dank aan Travelnauts die dit allemaal heel goed verzorgd hebben.

Bekijk hier onze reizen naar Thailand.
Of lees verder en bekijk nog een kindvriendelijke reiservaring over Thailand.