Reisverslag familie op reis door Thailand

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 10 jaar

De vakantie was in 1 woord geweldig en uiteraard te kort!!! Vluchten zijn prima gegaan! We hebben genoten en Rens en Marin hebben het ook heel leuk gevonden. Ze kregen ontzettend veel aandacht van de Thaise bevolking die erg vriendelijk was!!

Bangkok

De eerste dagen in Bangkok: prima hotel en heel mooi gelegen aan de Praya rivier. We zijn nog naar de What Po geweest en met de skytrain naar de weekendmarkt. Het was aardig warm, dus hebben we ook veel gezwommen. Hoogtepunt was toch wel de fietstocht door Bangkok. Fantastische manier om zo kennis te maken met een heel ander deel van de stad. Prima georganiseerd.

River Kwai

Vervolgens op naar de River Kwai. Mooie excursies, met als meest indrukwekkende de Hellfire Pass. De brug zelf was rijkelijk bezaaid met Aziatische toeristen, wat de beleving wat beïnvloedde, zonder teniet te doen wat daar is gebeurd. Het Resotel was een grote beleving. Prachtig!

We hebben bij de Mon tribe op een olifant gereden, dat vonden de kinderen helemaal geweldig! De Erawan watervallen hebben we niet meer bezocht. Paste niet meer in het programma volgens de plaatselijke gids ( overigens een hele aardige man). Moet dus van te voren wel geregeld worden, blijkbaar.

Hua Hin

Vervolgens op naar Hua Hin. Wederom een prima transfer met een hele aardige gids! Heel mooi resort pal aan het strand en precies genoeg voor drie dagen. Hua Hin lag op 12 km, dus we hebben veelal aan het zwembad en aan het strand gelegen, wat ook precies de bedoeling was. Weten daar hun prijzen wel te rekenen, maar dat wisten we van te voren. Resort is zeker aan te raden voor diegenen die na een aantal inspannende dagen even willen relaxen, wij dus!

nachttrein

De nachttrein had een vertraging van 1,5 uur. Uiteindelijk vertrokken we om 22.35h en kwamen we de volgende ochtend om 06.30h in Surat Thani aan. Bompig ritje, maar de kinderen sliepen als rozen. Bij ons zat de treinontsporing van een week eerder van de trein richting Chiang Mai in het hoofd, maar gelukkig prima aangekomen! We werden gelijk redelijk onvriendelijk benaderd door toeristenjagers die ons om een ticket voor de bus vroegen. Die hadden we dus niet, omdat we een transfer van Elephant Hills hadden. Dat is dan toch wel heel fijn!

Precies om 8h werden we opgepikt. Stond in de reisbeschrijving overigens dat ontbijt inbegrepen was in de trein, echter die hebben we niet gekregen… Hebben we daar ter plaatse genuttigd.

Elephant Hills

Na een rit van 1,5 uur kwamen we aan in het prachtige Elephant Hills! Wauw!!
Ontzettend vriendelijk personeel, dat gelijk helemaal weg was van Marin en Marin van hen. Ze heeft veel vriendinnen gemaakt in die drie dagen.

We hebben meer gedaan dan in jullie beschrijving was aangegeven en dat was alleen maar ten goede! We hadden het pakket van drie dagen. Bij aankomst konden we nog niet in de tent, omdat er nog gasten waren die een jungletrekking aan het doen waren en daarna de tent nodig hadden om nog op te frissen. Dit voordeel zouden wij de laatste dag ook hebben. Er werd goed op onze spullen gepast en we kregen uitleg over het programma.

De eerste dag zijn we ‘s middags gelijk naar de olifanten geweest, vooraf gegaan aan een prachtige kanotocht door de omgeving. Gelijk wat slangen gespot!! Het voeren en wassen van de olifanten was een grote beleving voor de kinderen en een moment om nooit te vergeten! Er was ook nog een babyolifantje en ook die hebben we bewonderd.

Het avondprogramma met een informatieve film, dans van lokale schoolkinderen en een kookdemonstratie was ontzettend leuk. Een heerlijk buffet maakte de avond en dag compleet.

De tweede dag een tocht naar de lokale markt en van daaruit door naar de pier. Daar stonden speedboten te wachten die ons door de mangrove naar een boot brachten. Vanuit die boot konden we zelf kanoën door de mangrove en ook daar weer slangen gezien. Terug op de boot een lunch en werden we gebracht naar een mooi strandje waar we een uurtje konden relaxen. Veel krabben gezien en verder helemaal verlaten! Daarna een tour met de speedboot door de mangrove in een rustig kabbelend tempo. Wederom veel slangen gezien, ook een cobra en een grote uil!! Avondprogramma idem als gisteren met andere onderwerpen.

De laatste dag een jungletrekking te voet door een waterval. Al met al superavontuurrijke drie dagen gehad en daarmee misschien wel de mooiste dagen van de vakantie.

Ao Nang

Laatste week in Ao Nang. Wel wat regen gehad, twee volle dagen. Resort goed, echter ligging is wat rumoerig aan de weg. Wel een upgrade gekregen met bad op balkon en uitzicht op zee. Uitzicht wordt echter wel enigszins beïnvloed door daken van anderen gebouwen die er nog voor staan. Vanuit restaurant niet echt uitzicht op zee en daar werd ook alleen maar het ontbijt geserveerd. Ander restaurant had alleen maar kleinere hapjes in buffetvorm. 1 maal gegeten (kregen we bij aankomst aangeboden) maar niet echt bijzonder.

Veel eetgelegenheden in de hoofdstraat, ook een MacDonalds en een Starbucks, beiden pal naast het resort. Er was echter net een nieuwe Italiaan geopend in de hoofdstraat met een eigen Italiaanse chef. Prima eten en een aanrader!! Restaurant heet Mediterrano.

Via Asian Trails nog 2 excursies gedaan: James Bond eiland en Hong eiland. Eerste erg toeristisch en niet direct een aanrader. Hebben tijdens de excursie ook veel regen gehad. Tweede zekere een aanrader. Hebben prima kunnen snorkelen en Rens vond dit helemaal geweldig. Mooie vissen gezien en zeekomkommers etc. Rotsformaties zijn heel bijzonder. Terugkijkend hadden we deze laatste week toch beter op kunnen delen in Ao Nang en de laatste paar dagen op een eiland. 7 dagen was door de regen iets te lang.

Bangkok
Laatste dag in Bangkok. Hotel was zeer matig. De mooie ligging waar jullie over spreken, hebben wij niet kunnen herkennen. Het hotel ligt ergens achteraf. Zeer hobbelige toegangsweg. Resort wordt slecht onderhouden. Het kan mooi zijn, maar het personeel is niet geïnteresseerd. Niet in de gasten en het hotel zelf. Matig restaurant met ongeïnspireerd/chaotisch personeel. Ontbijtbuffet start al om 5.00 uur en als je om 8.00 uur komt is veel al koud. We zijn hier maar een nachtje geweest, maar geen aanrader wat ons betreft.

We kijken terug op een fantastische vakantie, tot in de puntjes geregeld! Dank daarvoor!! We vonden het jammer dat we weer terug moesten, maar aan alles komt een eind. Tot een volgende vakantie 🙂

Groetjes van ons allemaal en nogmaals heel hartelijk dank voor de beleving die jullie ons bezorgd hebben.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Thailand.
Of lees verder en bekijk nog een kindvriendelijke reiservaring over Thailand.