Reisverslag familie op reis door Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 10 jaar

Onze vakantie was in een woord fantastisch. Wat zijn wij in een andere wereld terechtgekomen. Een hele andere cultuur, verschillende landschappen, totaal andere economie. De Vietnamezen zijn op ons overgekomen als hardwerkende mensen (vooral de vrouwen). Waar je ook kijkt, iedereen is wel bezig met iets. Hoewel het leven voor velen niet eenvoudig is, lijkt er toch een soort acceptatie te zijn van de situatie. Van het westers schoonheidsideaal zijn we wel een beetje geschrokken, het gaat zover dat meisjes op hun scooters met mondkapje (in diverse prints te verkrijgen) om, dikke kleren, sokken en handschoenen aan rijden naar hun bestemming. Alles om maar blank te blijven.

Qua organisatie zijn we zeer tevreden. Alles is goed verlopen, de heen-terugvlucht, de opvang door tour guides. Ook de binnenlandse vluchten verliepen prima, vrij weinig vertraging gehad. Wij zijn zeer te spreken over het vervoer met de mini bus en de chauffeurs. Altijd keurig op tijd, de auto werd netjes voorgereden, altijd flesjes water, schone auto. Onze koffers werden telkens van ons overgenomen en in en uit de bus geplaatst. De tourguides van Asian Travel waren vrijwel allemaal vriendelijk, prettig in de omgang en wisten waar ze over praten.

De hotels. Onze top 3 is: Sheraton Hanoi (heel luxe, lekkere bedden, zeer professioneel personeel), Victoria Sapa (mooi design, prima bedden, fijn binnenzwembad, vriendelijk personeel), Life heritage Hoi An (mooie tuin, vriendelijk personeel, prachtige kamer, heerlijk zwembad). De overige hotels waren prima met uitzondering van het Duxton hotel. We vonden dit de minste van allemaal vanwege de inrichting (het kwam op ons Oost-Europees over), onvriendelijk personeel in restaurant, harde oncomfortabele bedden. Wel goed in het centrum gelegen.

Over Britt. Ze heeft veel bekijks gehad, vooral op de lokale markten. Veel Vietnamese vrouwen vonden haar zo lang en mooi. Da’s natuurlijk leuk voor tienermeisje. Het reizen heeft ze goed doorstaan, vaak vond ze de lange autoritten wel saai. Ook het in haar ogen ‘zoveelste’ lokale marktje was saai. De zwembaden bij de hotels waren voor haar heerlijk. De riksjatocht in Hanoi en het snorkelen in Nha Trang vond ze het leukste en het oorlogsmuseum maakte de meeste indruk op haar.

We zijn echter heel blij dat ze de wereld van Vietnam heeft gezien.

Aan jullie allemaal: heel hartelijk dank voor een prima organisatie, heel professioneel gedaan, vanaf het moment van offerte-aanvraag tot het bericht met de vraag om feedback.

We zullen Travelnauts zeker aanbevelen bij familie, vrienden en collega’s.

Bekijk hier onze reis naar Vietnam.