Reisverslag familie op reis door Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14, 16 en 19 jaar

Het heeft even geduurd maar moesten ook echt even landen na de indrukwekkende Vietnam-reis die we met het gezin hebben gemaakt. Complimenten weer aan Travelnauts want na Oman en Jordanië (ook via jullie geboekt) klopte ook bij deze reis weer alles! De goed Engels –sprekende gidsen stonden klaar op vliegvelden, treinstations en hotels en we werden overal ontzettend vriendelijk ontvangen. Daarnaast hadden de gidsen goede tips en ideeën van eettentjes tot excursies. Ook hebben zij veel en vol trots over hun prachtige Vietnam verteld.
Na jullie eerste offerte hebben wij alles ge-upgrade qua hotels en verblijf en dat heeft zeker zeer goed uitgepakt. Alle geboekte verblijven waren uitmuntend.
De treinreis naar Sapa was onvergetelijk. We sliepen in een luxe coupé (voor 4) met heerlijke bedjes (iets te klein voor de Hollandse maten maar dat was niet erg), airco en wat te drinken. Na de drukte van Ha Noi waren de groene rijstterrassen een verademing en hebben een heel mooie wandeling gemaakt. Halong Bay daarna was betoverend: de boot (de Valentine), het eten op de boot, het kajakken, het vissen, de ondergaande zon en de kookdemonstratie waren uit de kunst. Daarna Hué, de keizerlijke stad zo mooi met zijn keizerlijke tempels en citadel, Hoi An was schattig maar VEEL te druk, ’s avonds moet je hier eigenlijk niet zijn omdat het echt schuifelen is om vooruit te komen en de vele (dezelfde) winkeltjes heb je snel gezien. Wel een leuke kook-workshop gedaan met zn 6-en en een paar mooie kledingstukken op maat laten maken (BeBe tailor aanrader!)
 Ho Chi Minh vonden de wij allemaal een vet coolle stad. Onze oudste zei dat hij hier wel zomaar een jaar kon wonen. De Streetfoodmarket met live muziek en allemaal hapjes die aan lange tafels genuttigd konden worden, de Bhentahn market met zn vele kleine marktstandjes het War-museum (erg indrukwekkend met foto’s van de gruwelijke Vietnam oorlog), de uitzichttoren(Bitexco Financial Tower). We hebben heerlijk door de stad gewandeld en ook zeer goed gegeten op diverse plekjes (aanrader Ngon restaurant). Toen was het uitrusten geblazen aan de kust , 5 uur rijden wel van Ho Chi Minh city, bij Phan Thiet, in een prachtig hotel gerund door een Belgische eigenaar (Anantara) met zwembad en aan het strand waar veel werd gekitesurft.Ook daar nog een excursie gemaakt en echt een aanrader een wandeltocht door een rivierbedding gemaakt, daarna hebben we quad gereden over de zandduinen en de rode zandduinen te voet beklommen. Fantastisch! Toen zaten de 3 weken erop en werden we weer opgehaald voor de lange reis naar huis. Achteraf gezien, en misschien is dat nog iets om mee te nemen voor volgende gasten, was de 5 uur rijden naar de airport waar je 3 uur van tevoren moest zijn om vervolgens 7 uur naar Dubai, daar een overstap van 4 uur en vervolgens weer 7 uur naar Dusseldorf (in ons geval) te reizen een beetje veel. Wij hadden van deur tot deur 31 uur gereisd! Wellicht is nog 1 overnachting in Ho Chi Minh aan te raden! We hebben het in één woord GEWELDIG gehad en zullen deze reis en ook Travelnauts zeker aan iedereen om ons heen aanbevelen. Ook de leeftijd van onze kinderen (tussen 14-19) was perfect voor deze trip, iedereen heeft het echt geweldig gehad. Nogmaals dank en we zijn alweer aan het speuren op jullie site waar de volgende trip heen zou kunnen gaan, ha ha!
Nogmaals dank en tot de volgende reis!