Reisverslag familie op reis door Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 1 en 3 jaar

Voor Yaelle en Noe was de hele vakantie wel een highlight geloof ik. Noe vond het vliegen geweldig (zelfs 13 uur), zo leuk zelfs dat ze na onze heenreis vroeg of we morgen dan weer gingen vliegen. We vonden de reis een hele mooie combinatie van stad en (een beetje) natuur, drukte en rust.

We vonden Ha Noi heel leuk, mooie stad, leuke sfeer, mooi hotel met heel lief personeel. Ha Long Bay was geweldig, de cruise, de boot, de kamers, de uitjes. Ondanks het hoge toeristische gehalte was dat echt heel erg de mooi. Zoals je vanuit je hotelkamer zo de ramen kon openschuiven en de baai kon zien echt heel mooi. Wij vonden het prima te doen met Yaelle.

We vonden Hoi An ook leuk. Hué was erg mooi met de paleizen. Noe en Yaelle hebben zich daar prima vermaakt met alle trappetjes. Ho Chi Minh/Sai Gon was een fascinerende stad met eigenlijk ook heel veel voor de kleintjes.

Nog tips van onze kant:

  • In Hoi An hadden we wat moeite om babymelk te vinden (poeder) en niet alle melk viel even goed bij Yaelle, de melk lijkt daar wat zwaarder en zoeter. Uiteindelijk wilde ze wel Friso-melk drinken (ja geïmporteerd uit Amersfoort). Noe had ook wat moeite met de melk en uiteindelijk kwamen we erachter dat de meeste merken een ‘plain zonder suiker’ versie hebben zonder toegevoegde suikers (veelal een lichtblauwe verpakking).
  • Vietnamezen zijn over het algemeen heel keurig op tijd, superfijn. En vooral zijn ze over het algemeen heel erg aardig en attent.
  • Het was erg warm in Hué en Hoi An. De meisjes hadden daar (gelukkig) helemaal geen last van. Kwestie van (heel) vaak drinken aanbieden en ze voelen zelf aan of ze het nodig hebben. We hebben wel de warme uren vermeden want met 39-42 graden was het voor ons zelf gewoonweg te warm.
  • De meeste plekken waren echt heel goed te doen met een buggy. Wij twijfelden vooraf of we hem mee moesten nemen en gewoon met twee draagzakken zouden gaan, maar we waren achteraf wel blij dat we het toch hadden gedaan.
  • Een kindermaaltijd in het vliegtuig is heel leuk maar hou er rekening mee dat er ook wel wat zoetigheden e.d. bij zitten. Zo zaten er zowel op de heen als de terugreis koekjes, snoep en chocolade bij en is het wel veelal patat met chicken nuggets of burgers. Nu eten onze (gekke) kinderen liever rijst of noodles dus hebben we van maaltijd geruild.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Vietnam.