Reisverslag familie op reis door Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 10 jaar

Wat een fantastische reis hebben wij gehad naar Vietnam. Het was wat wij voor ogen hadden en zelfs meer. 3 Weken is uiteraard te kort om dit fantastische land te ontdekken. Maar de highlights zijn zeer zeker de moeite waard. Het land is prachtig met zijn diversiteit, vele gezichten en de aardige en lieve bevolking die je helpen waar ze kunnen.

Hanoi

Eindelijk is het dan zover, op weg naar onze eerste bestemming Hanoi. Aangekomen daar, maken wij ons op voor een uurtje wachten op ons visum,  maar na een kwartier hebben wij de vereiste sticker al in ons paspoort. Wat is het dan heerlijk, om na een reis van 18 uur, dat  er een gids op je staat te wachten. Al snel komen wij aan in het Anise Hotel. Een prima hotel op een fantastische locatie.

Hanoi; heerlijke stad met de grote uitdaging van het oversteken. De eerste middag, best heftig, maar na verloop van tijd is het oversteken een sport.

Ho Chi Minh museum/mausoleum, Water Puppet Show, Temple of Literature, the Old Quarter met de kleurrijke markten, talrijke eettentjes en natuurlijk de massage salons.

Eerste kennismaking met het heerlijke Vietnamese eten.

nachttrein naar Sapa

Na 2 nachten, met de nachttrein naar Sapa, dat is ook echt een feestje. Een gids brengt ons naar het station en zorgt dat wij instappen in de juiste coupé.  Allemaal super goed geregeld en een hele leuke ervaring. Wij zijn  blij dat wij ook met de nachttrein weer terug gaan. Zo gezellig dat het lampje aan is en een welkomst pakketje (tandenborstel, water ect) voor je klaar ligt. Na de eerste opwinding, onder het genot van een drankje, slapen wij heerlijk in het opgemaakte bedden. We worden wakker en zijn heel benieuwd wat ons te wachten staat in Sapa.

Ons gids Ha (wat een topper is), vertelt ons dat wij mazzel hebben, de groep voor ons heeft Sapa niet kunnen bereiken omdat er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden 2 dagen geleden. Wij rijden redelijk probleemloos naar Sapa. Het ontbijt op het terras van het Sunny Mountain Hotel met het prachtige uitzicht, is een klein voorproefje van dat wat ons te wachten staat.

Wat een prachtige omgeving, je komt ogen tekort. Prachtige blauwe luchten met de meest mooie wolken formaties die op hun beurt weer zorgden voor de meest mooi vergezichten. 3 x met Ha op pad door de rijstvelden. Super. Grappig dat Sapa om een bepaalde manier doet denken aan een bergdorp in de Alpen, zonder sneeuw weliswaar.

Ha heeft goede tips om wat te drinken en te eten en heeft snel in de gaten wat wij wel en niet aankunnen qua lopen.

Na 2 nachten worden we weer naar het station gebracht, met de nachttrein naar Hanoi.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Vietnam.

Hanoi

In Hanoi aangekomen, weer een gids die ons op het perron opwacht. Aangezien de plek waar wij gaan ontbijten nog niet open is, een kleine tour door Hanoi en om de stijve ledematen wat te rekken, doet onze dochter Noor mee met een rondje Aerobic.

Halong Bay

Na een heerlijk ontbijt in een prachtig hotel in Hanoi kunnen we er weer tegen aan. Met een busje 4 uur rijden naar Halong Bay. Helaas hoe dichter bij Halong Bay, hoe minder het weer wordt. Helaas. Maar de boot maakt veel goed. Prachtige boot, met 2 heerlijke kamers met connecting doors. Het eten aan boord is echt fantastisch en de bemanning doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

2 Heerlijke dagen, het weer wordt steeds beter. Als de avond valt, de boot in een baai voor anker gaat en je tussen alle andere verlichte boten ligt; is het echt een sprookje.

Hoi An

Maar dan is het toch echt tijd om van het noorden van Vietnam een stuk zuidelijker te reizen. Wij vliegen de dag daarop met Vietnam Airlines naar DaNang. Met de taxi naar het Aurora Riverside Hotel in Hoi An. Als we langs alle in aanbouw zijnde resorts rijden vragen wij ons af hoe het er hier over 5 jaar uit zal zien,  maar op het moment dat wij in ons hotel aankomen denken wij daar niet meer aan. Wat een top hotel. Super leuke locatie. Er rijdt zowel een pendel busje naar Hoi An zelf, maar wat veel leuker is natuurlijk, je kan gebruik maken van de fietsen die ze daar hebben staan.

Of je naar het strand of naar het stadje gaat, het is nooit verder fietsen dan 3 km en zo ontzettend de moeite waard. Of je nou naar An Bang Beach gaat, of het stadje Hoi An. Het is prachtig daar. Alhoewel toeristisch, zeker niet storend. De kleuren van zowel het eten als de lampionnen spreken tot de verbeelding.

Saigon

Na 3 nachten Hoi An, vliegen wij vanaf Danang naar Saigon. Weer een grote stad, maar toch weer zo anders dan Hanoi. We overnachten in het Grand Silverland Hotel. Weer blijkt dit een toplocatie te zijn.

Wij besluiten de dag na aankomst naar het War Remnants Museum te gaan. Wij laten de meiden in het hotel met het zwembad. Alhoewel de museum de oorlog eigenlijk maar van één kant belicht, maakt dit museum met zijn historie veel indruk.

Wij besluiten dan ook dat wij de tunnels van Cu Chi niet mogen missen. Wij boeken lokaal een tour.
Het is uiteraard een toeristische attractie, maar het blijft indrukwekkend. Wetend dat er 250km van deze tunnels waren, waar men zich jaren in verscholen heeft gehouden. 20 meter en misschien 2 minuten is voor ons voldoende.

Er zijn gelukkig dan ook luchtiger activiteiten zoals het bezoeken van de markt en de streetfood markets.

En zwemmen op het dak van het hotel, met een prachtig uitzicht over Saigon.

Mui Né

Na bijna 2 weken reizen, verlaten wij Saigon. Wij worden door een busje met gids opgehaald en na zo’n 4 uur rijden komen wij aan in Mui Né. Waar wij 6 dagen in het Blue Ocean Resort zullen verblijven. Wat een heerlijk resort. Grappig dat je de eerste dag denkt, wat ga ik hier zolang doen. Maar als je eenmaal “geland” bent, is het heerlijk dat je een aantal dagen even helemaal niets hoeft. Dan beleef je de hele reis nog een keer, maar dan in alle rust. Wat een feestje!

De conclusie; Vietnam echt een absolute aanrader.