Reisverslag familie op reis door Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen 6 en 2 jaar

Wij hebben een mooie vakantie gehad in Vietnam. De heenvlucht verliep uitstekend, waarbij ook complimenten voor de KLM crew hoe ze erg goed met de kindjes zijn omgegaan.

Hanoi

In Hanoi was het hotel prima en de ligging uitstekend. De airco viel daar opeens steeds ieder half uur uit en dat werd keurig opgelost binnen 1 dag en ter compensatie kregen we beiden een massage. De typhoon was erg jammer, maar we hadden erop gerekend. Het heeft alleen ervoor gezorgd dat we de Literature Temple niet hebben kunnen zien. Verder heeft de lokale gids zich in alle bochten gewrongen om ons zoveel mogelijk wel te laten zien van zijn mooie stad. Ook heeft die gids zich zeer goed bekommerd om het welzijn van onze dochter, die helaas op de boot een ongelukje kreeg. Op de terugweg naar de kade viel ze bij het ontbijt tegen een scherpe stoelpoot en had een flinke snee in haar voorhoofd. We hebben het met pleisters dichtgekregen, maar ging op weg terug naar Hanoi toch weer bloeden. De gids heeft ons toen naar een dokter gereden en vervolgens naar het ziekenhuis omdat het gehecht moest worden (5 hechtingen!). Hij heeft alles geregeld en voor ons vertaald. Klasse en daar hebben we hem ook voor bedankt.

Halong Bay

De boottocht in Halong Bay was schitterend en de boot zelf en de crew ook uitstekend. Daar hadden we misschien wel een nachtje langer willen blijven.

De binnenlandse vluchten gingen allemaal prima, hier en daar wat vertraging maar dat komt overal voor.

Hue

Het hotel in Hue was werkelijk fantastisch. Terugkijkend vond ik dat persoonlijk het leukste hotel met de aardigste staff en faciliteiten. Dat het wat verder van het stadje af ligt was voor ons geen probleem.

Hoi An

Hoi An was een erg leuk stadje en het hotel daar was ook uitstekend. Misschien omdat de kamer daar fors kleiner was, was dit hotel in mijn beleving ietsje minder dan in Hue maar nog steeds geweldig. Ligging ervan ook erg goed. Ze hebben daar fietsen die je kan lenen en daar hebben ze zelfs een babyzitje bij! Dat hebben we veel gebruikt, want fietsen door de achteraf straatjes en de rijstvelden was toch wel onze favoriete bezigheid daar, naast het struinen door de winkelstraatjes en markten. De bezienswaardigheden daar zijn wel erg toeristisch, vooral de Ancient Houses. De tempels zijn echter weer erg mooi. Veel lekkere restaurants ook en een heel mooi strand. Kortom: Hoi An in ze goed bevallen.

Saigon

In Saigon viel het Caravelle hotel ons tegen. Ze kijken op je neer als je daar als toerist bent in plaats van als zakenman, althans, dat zijn onze ervaringen van vorige week. De kamers waren prima en het uitzicht geweldig, dus dat compenseert wel weer. Als ik het me goed herinner hadden we dit hotel gekozen omdat het centraal lag en een zwembad had, maar het blijkt dat bijna alle hotels daar een zwembad hebben, dus die info klopte niet helemaal. Overigens hebben we het zwembad uiteindelijk maar 2 minuten gebruikt, omdat het water veel te koud was. Waarschijnlijk omdat het op de 7e verdieping ligt dus geen zonlicht krijgt. Alle zwembaden in Vietnam hebben heerlijk warm water, dus dit was een beetje een domper. Zonde van het geld.

De trip naar de Cu Chi tunnels was erg leuk en we hadden een goede gids. Zij ging ook mee naar de Mekong delta. Die trip viel een beetje tegen, misschien omdat onze verwachtingen wat anders lagen. De vaart over het brede deel van de rivier was leuk, maar het stuk met de kleine kanaaltjes was wat weinig en leek niet echt athentiek over te komen. De rit de dag erna naar Phan Tiet was wel langer dan vooraf gedacht: 5 uur, zonder stoppen. Deze rit hebben we met hetzelfde busje gedaan als we de dagen daarvoor hadden, maar daarvan was de airco kapot. Nu kunnen wij aardig tegen warmte, dus de eerste twee trips hebben we er geen probleem van gemaakt, maar 5 uur in een auto zonder airco is niet fijn. We hebben er wat van gezegd, maar daarmee los je het op dat moment natuurlijk niet op. De gids ging het zelf ook doorgeven en bood excuses. De terugrit hadden we een andere bus, deze had wel airco, maar helaas was deze echt heel erg klein (Ik paste zelf niet tussen de bankjes en ik ben maar 1.68!) en had geen goede schikbrekers. Ieder kiezeltje voelde je en tot overmaat van ramp had de chauffeur een doodswens en heeft 2x een noodstop moeten maken waarbij alles door de auto vloog. Na wat boze blikken is hij ingeschikt, maar hierover willen we wel een klacht indienen. Het was een oud en slecht busjes, veel te krap en met een slechte chauffeur.

Strand

Het strandverblijf was weer geweldig, vooral door de seaview damily bungalow die we gekregen hebben. Die bleek een eigenzwembadje te hebben en heerlijk rustig gelegen rechtstreeks aan het strand. De kamers hadden geen tussendeur, maar dat was met een babyfoon makkelijk opgelost en ze waren ruim en schoon. Wel veel muggen daar aan zee. De zee ws lekker warm en het kleine en grote zwembad waren ook heerlijk. We kunnen het anderen aanbevelen om een taxi naar het centrum van Phan Tiet te nemen (circa 20 min), waar je de lokale markt kunt bezoeken. Echt een heel leuke ervaring en waar alleen maar locals komen en je op geen enkel moment wordt lastig gevallen. Wat iets minder was op de lokatie van dit hotel, was dat er wel veel restaurantjes buiten het hotel liggen, maar ze slecht eten serveren en sterk gericht zijn op Russen. We hebben zelf daarom veel in het hotel gegeten, wat erg lekker was maar wel fors duurder dan buiten het hotel.

Terugvlucht naar huis begon wat slecht doordat we niet online konden inchecken, ondanks dat klm ons daarvoor de link stuurde per mail. Bij aankomst op het vliegveld bleek dat we niks meer konden wijzigen. Bij de overstap in Bangkok hebben we bij de gate nogmaals geprobeerd om betere stoelen te krijgen zodat we twee aan twee konden zitten (dan hoef je als ouder niet 2 kindjes tegelijk bezig te houden). Daar kregen we te horen dat er meerdere reizigers hadden geklaagd dat ze niet vooraf konden inchecken en dat het vliegtuig ook nog eens overboekt was en dat we blij moesten zijn dat we mee mochten. Daarover ga ik separaat bij klm nog een klacht indienen. De vlucht zelf as prima.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Vietnam.