Beste reisperiode Vietnam

Je gunt je kind toch de wereld!

Vietnam; lente, zomer, herft & winter

Vietnam is een prachtige uitgestrekt land. De beste bezoekperiode bestaat hier daarom niet, u kunt het hele jaar genieten van al het moois in dit land!

We verdelen de temperatuur in noord, midden en zuid. Voor het noorden kunt u denken aan plaatsen als; Sapa, Hanoi en natuurlijk het populaire Halong Bay.Wanneer we het over midden hebben rekenen we plaatsen mee als Hué en Hoi An. Tot het zuiden behoren Phan Thiet en Ho Chi Minh stad.

Lente

Wenst u Vietnam te bezoeken in april, mei of juni dan verdeeld het land en het klimaat zich als volgt.

Noord: In het noorden vindt u vooral in april veel zon, daarna komt er in mei en juni wat bewolking om de hoek kijken met fijne temperaturen tussen de 25 en de 35 graden. Deze fotogenieke omgeving is ideaal in deze periode.

Midden: Kent vooral veel zon in deze maanden. Let op het is hier ook lekker warm, het kan hier zomaar boven de 35 graden zijn.

Zuid: Hier is het alweer wat wisselvalliger. Er kan op sommige dagen flink wat bewolking zijn en zelfs een bui vallen. Niet erg want de temperaturen liggen hier nog steeds rond de 30 á 35 graden. Dus wij zeggen teenslipper en poncho aan en gaan!

Zomer

Juli, augustus en september zijn de zomervakantie maanden en daarom het meest voor de hand liggend om te bezoeken als gezin.

Noord: We bevinden ons natuurlijk in de bergen en tussen veel natuurschoon, in deze maanden is het hier dan ook wat wisselvallig. Er kunnen wat wisselvallige dagen tussen zitten, maar dat geeft dit gebied juist zijn charme en magie.

Midden: In de zomer is het hier af en toe wat bewolkt. Temperaturen liggen hier hoog, zo rond de 35 graden, dus een wolkje hier en daar kan erg fijn zijn.

Zuid: Het wisselvallige van de lente houdt in de zomer aan.

Herfst

In de herfst, Vietnam bezoeken is een wat grotere uitdaging, omdat er wat minder lange vakanties zijn. Vooral oktober en november hebben natuurlijk minder lange vakantie, december heeft natuurlijk de kerstvakantie en het toeval wil dat Vietnam dan een goed idee is.

Noord: Oktober is nog wat wisselvallig, maar november en december worden steeds beter. Het zonnetje komt te voor schijn en het avontuur in het noorden kan beginnen.

Midden: Wij adviseren in oktober en november dit gebied niet direct te bezoeken. Het is erg regenachtig en er is zelfs kans op storm. Dit weer zorgt er wel voor dat het de overige maanden prachtig groen is! December wordt het beter en ook hier zonnig.

Zuid: oktober is de regenmaand in Vietnam, zo ook hier. In november wordt het al veel beter en december is ideaal. Op zoek naar een zonnige bestemming in de kerstvakantie? Ga op reis naar het zonnige zuiden van Vietnam.

 

Winter

Wat veel reizigers niet weten is dat Vietnam een fantastische overwinter bestemming is. In januari, februari en maart is Vietnam ideaal om te bezoeken.

Noord: Dit is de enige regio waar het deze periode het af en toe bewolkt kan zijn. Wel dient er rekening gehouden te worden met de temperatuur, het is dan wel zonnig, de temperatuur ligt rond de 10 graden.

Midden & Zuid: Welkom in de zon, het weer is heerlijk in deze periode. Temperaturen variëren van 25 tot 35 graden.

Let op bovenstaand genoemde temperaturen en weersvoorspellingen zijn gebaseerd op afgelopen jaren en onder voorbehoud. De natuur doet wat zij wil.

Bekijk al onze familiereizen naar Vietnam.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Of maak meteen een afspraak met een reisspecialist!