Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 4 jaar

Onze 12daagse rondreis naar Zuid-Afrika zit erop, helaas…….

Wat hebben wij genoten samen met onze kinderen Mats(6) En Floris(4)!

Na een uitstekend verzorgde vlucht van de KLM van Amsterdam naar Johannesburg, (die 11 uur vliegtijd zijn letterlijk omgevlogen…..)een overnachting in Johannesburg en een autorit naar Vaalwater, aangekomen in onze eerste accommodatie KOLOLO GAME RESERVE, ons verblijf in Oom Piet’s hut was werkelijk heerlijk! Mats en Floris hadden hun privé reservaat voor de deur waar ze heerlijk hebben gestruind tussen de impala’s,guinea fowls,wrattenzwijntjes en diverse insecten.

Onze 2de bestemming lag in het Krugerpark, de SABISABI BUSH-LODGE, het was een redelijk lange rit ernaar toe, over geasfalteerde wegen welke ineens ophielden, maar deze reis heb je zeker over voor zo’n geweldige bestemming!! Een erg mooi, luxe, servicegerichte accommodatie in een mooi private game reserve. Uitzicht op een waterplaats, het leek een film die voor ons werd afgedraaid toen een grote kudde olifanten het water voor zich opeisten en de buffels verjaagden. Met hun luide getrompetter. Onze personal ranger ,Mike Palmer begeleid ons gedurende ons verblijf hier en zelfs s ’avonds onze tafelheer tijdens het diner, wat een bijzondere ervaring! Floris is stapelgek op hem en Mike helpt de jongens maar wat graag met het karamelliseren van de marshmallows boven het houtvuur in de Boma. Geweldige game drives welke niet alleen in het teken staan van de Big five, maar ook vogels, spinnen en andere flora en fauna komt ruimschoots aan bod. Een echte aanrader!!

Onze 3de bestemming lag in Swaziland, een mooie route door het Krugerpark via Lower Sabie en Crocodille Bridge bracht ons naar Mhlambanyatsi. Onderweg, in het Kruger park, werden we nog getrakteerd op 2 Cheeta’s die voor onze ogen de jacht inzette op een impala. De impala wist te ontsnappen, maar dit was zeker een ongelooflijk schouwspel!

Het FORESTER ARMS HOTEL in Swaziland is heel mooi landelijk gelegen, ver buiten de stad in een weelderige, groene omgeving. Een zwembad centraal gelegen tav van de kamers zorgt voor veel vertier bij de kinderen én andere gasten. Een goede keuken en wederom perfecte service hebben ertoe bijgedragen dat ons verblijf in Swaziland ook fantastisch was. In de ochtend werd zelfs je auto dagelijks gewassen!!! Een bezoek aan de waterval, SwaziCandles, Craftshops en de mooie omgeving werden afgesloten met een uur durend optreden van dansers en danseressen in het Cultural village. Fijn dat de mensen uit het publiek ook mee mogen doen…..;-))

Van Swaziland, via de borderpost, naar St. Lucia aan de Indische oceaan. Weg van de game reserves en parken naar een andere omgeving met restaurants, bars, strand, krokodillen en het LEOPARD COPRNER GUESTHOUSE. Genoten van het heerlijke eten uit de zee! Garnalen, inktvis, mosselen, zalig!! Een bezoek gebracht aan Emdoneni Cheeta Project waar we diverse wilde katten hebben kunnen aaien en van héél dichtbij hebben mogen aanschouwen. Mats en Floris hebben zich prima vermaakt met een Zuid-Afrikaans jongetje welke ook een bezoek bracht.

Helaas is het niet gelukt om de Whalewatching tour te maken welke we geboekt hadden, harde wind op zee zorgde er 2x voor dat onze trip werd gecanceld, erg spijtig, maar veiligheid boven alles.

Een goede reden om wellicht nog een x terug te keren naar dit geweldige land met zijn geweldige flora en fauna. Wij hebben een geweldige reis gehad en intens genoten!!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.