Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 5 en 6 jaar

Voor ons alle 9 was het een super ervaring geweest, zeker voor mijn schoonouders (70 jaar) was het ‘amazing’.

Graag zou ik de volgende zaken meedelen, puur informatief naar jullie en toekomstige klanten, want het zijn maar allemaal kleine details hoor.

– Vluchten en het ophalen van de huurauto is prima verlopen! Kindermenu aan boord was inderdaad hamburger met frietje. De kids vonden het super!

– Casa do Sol was gewoon magisch.  Een super plaatsje met een prachtige ligging! We hebben daar zelfs een wilde krokodil gespot.

We bezochten de Elephant Sanctuary. Mette heeft heel veel schrik voor alles en dat heeft ze hier overwonnen door een echte olifant aan te raken. Dit heeft Mette ook geholpen tijdens de rest van onze reis. Ook wilde we een bezoek brengen aan de koffieplantages maar helaas bleken deze hier niet meer te zitten. Ook de eigenaar van Casa do Sol wist van niks. Het terrein heeft inmiddels andere eigenaars en die weten nog niet zeker of ze de koffieplantage opnieuw gaan openen. Daarmee hebben we wel een namiddag verloren. Maar dat kan gebeuren.

– Panoramaroute – Tja, voor mij was dit één van de hoogtepunten! Ik had daar hoge verwachtingen van die zeker allemaal waar bleken. Prachtige natuur, echt adembenemend!

Forever Resort Blyde River Canyon was dan weer wat teleurstellend. Misschien was het omdat Casa do Sol zo mooi was. De ligging met de wandeltochten en uitkijkpunten op het terrein maakte alle goed. Dit was dan weer een 11/10! Ook het eten was super lekker en spotgoedkoop. De huisjes waren wat verouderd. Mijn schoonouders daarentegen hadden een prachtige 6-persoons huisje! Ook het speeltuintje, de trampolines en het zwembad konden de kinderen niet alleen gebruikten omdat er veel grote en agressieve apen op het terrein rondliepen. Maar zoals reeds gezegd, het zijn details voor ons!

– Swaziland was voor mij persoonlijk geen meerwaarde aan de reis. Misschien hadden we beter in het Krugerpark kunnen verblijven. Veel rijden, stress bij de grens overgang en vooral op de terugweg was er stress voor mijn man om op tijd in Tembe aan te komen. Voor hem was dit het enige minpuntje van de reis. In Swaziland hebben we het Mlilwane Wildlife Sanctuary bezocht. Het is zeker de moeite waard! Zo hebben wij nijlpaarden, krokodillen en verschillende soorten antilope gezien. Je kan ook in het park overnachten, misschien is dat ook een idee in plaats van het Forester Arms Hotel. Over het Forester Arms hotel wil ik nog meedelen dat het eten daar een ster waard is! Amaai, zo lekker en verfijnd. (Sinds vandaag staan we op zwaar dieet)

– De volgende stop was het Tembe Elephant Reserve. Hét hoogtepunt voor ons alle 9! De tenten waar we in verblijven zijn schitterend! 4 overheerlijke maaltijden per dag! Super bodymassage midden in de natuur! Maar vooral de game drives zijn fantastisch. We hebber er in totaal 5 gedaan, wel super vermoeiend, ook voor de kinderen. Rond 05.30 uur op staan, 4 dagen achter elkaar en dan 2x 4 uur in de auto zitten. Op 1 game drive hebben we niks gezien, en dan werden de kinderen wel vervelend. Maar de hoogtepunten hebben we hier zeker beleefd. Als ik vraag aan Simon (5 jaar) wat hij het leukste vond: worden aangevallen door olifanten!

De ranger vertelde dat de olifanten speelde met de auto, maar als een grote Afrikaanse olifant plots met zijn slagtanden onze auto proberen op te tillen dan weet je als Belg ook niet wat er gebeurd. Ook worden we nog een paar keer achtervolgt door een olifant. De adrenaline gierde door onze lichamen! Wellicht handig om mee te geven aan toekomstige klanten: op de voucher van Tembe stond iets van Fully Inclusive, maar wanneer we het park binnen rijden moest er eerst nog 50€ betaald worden. Daarbij moesten we ook nog 50€ betalen aan het einde van de reis voor de ‘community’.  Als fooi wordt er 100 rand per man per dag aan ranger en 100 per man met dag voor de rest van het personeel geadviseerd. Dit kwam voor ons meer op ruim 450€! Dit hebben we niet gedaan, we hebben de kinderen niet meegerekend, maar toch waren dit onze duurste dagen!

– Na Tembe kwamen we onderweg een hele kudde giraffes tegen. De filmpjes hiervan zijn top! We hadden verwachten dat we dit vaker tijdens onze autoreis zouden tegenkomen. Maar de wilde dieren zitten effectief enkel in de natuurparken. We zijn die dag naar het Hluhluwe park gegaan waar we veel neushoorns gezien hebben. Ook leeuwen en olifanten waren aanwezig. Dit park is ook echt een aanrader!

– Umlilo Lodge was weer een prachtig verblijf. Vanuit daar hebben de whale watching excursie gedaan. We hebben er 2 dagen regen gehad en een flinke storm op zee. Positief was dat het met het slechte weer de walvissen meet bovenwater komen. Op een bepaald moment zaten er circa 8 rond onze boot met 2 soort dolfijnen!

In St. Lucia hebben we een kleine boottrip gemaakt op Lake St. Lucia. Ook hier hebben we veel nijlpaarden gezien met hun kleintjes! Dit was een bijzondere ervaring. De krokodillen hebben we niet gezien, want die komen enkel boven als het warm weer is. Enkele kilometers verder hebben we bij een super restaurantje hebben we nog krokodillen kunnen zien vanaf de boardwalk. Onze kinderen vonden dit super, het deed hun denken aan Australië! Krokodillen, nijlpaarden, flamingo’s, pelikanen en vele andere vogels konden we vanaf hier helemaal gratis zien!

– De laatste stop was Garden Court in Umhlanga. Dit was een zakelijk hotel en hebben een wandeling gemaakt. Het hotel ligt in een zakelijk district waar geen winkels en restaurants te vinden zijn. We hebben een flink stuk gelopen tot we na een uur bij zee aankwamen. Hier hebben we de lekkerste steak gegeten! Daar verkochte ze ook vacuüm verpakte steaks, die we mee naar huis hebben genomen en van het weekend op de barbecue liggen.

Erwin en de rest van het team: hartelijk bedankt om dit alles voor ons te regelen. Het was een super reis met alles erop en eraan. Zoals reeds gezegd, die puntjes hierboven zijn maar details in onze ogen en deden niets af aan deze reis!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika.